IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Nisan 2019, 10:11   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
‘Başarının sırrı, ilkokulda gizli öğrenme aşkı okul öncesinde başlar’




Yıllardır lise ve üniversiteye geçiş sınavlarında tüm öğrencileri ile Türkiye’nin en başarılı birkaç okulu arasında yer alan Özel Çakabey Okulları İlkokul müdürü Nesligül Keçeciler, başarının hedef değil doğal bir sonuç olması gerektiğini belirtti. Keçeciler, “Bugün okul öncesi ve ilkokul çağında olan çocuklar 2030’lu yıllarda yaşamda yerlerini almak için hazır olmalılar.” dedi.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Altı yıldır akademisyenler ile birlikte okul öncesi ve ilkokul programlarını farklılaştırdıklarının altını çizen Keçeciler, “Özgün eğitim modelimizde MEB müfredatını temel alarak, tüm derslerdeki kazanımları tek tek ele alıp zenginleştirdik. Tüm sınıf gruplarımızda öğretme teknikleri, etkinlikler, materyaller ve değerlendirme araçları ile her 40 dakika tek tek tasarlanmaktadır. Bu alandaki deneyim ve bilgi seviyemiz ile artık okulumuza özgü yayınlarımızı hazırlıyor ve kullanıyoruz. Düşünme ve yaşam becerileri eğitiminde yine ayrı konuların uzmanı olan Türkiye'nin en yetkin akademisyenleri okulumuzun programlarını hazırlıyorlar. Derslerimize gösterdiğimiz bu özen ve kalite, çocuklarımızın başarılarının en önemli etkenidir. İşte bu Çakabey'in , Çakabeyli olmanın farkıdır.” diye konuştu.

İKİ DİLLİ EĞİTİM

Dil öğrenimi için en elverişli ve kritik döneminin okul öncesi olduğunu ve bu yüzden okul öncesinde İngilizce-Türkçe iki dilli eğitim verdiklerini belirten Keçeciler, “Aynı zamanda Almanca-Fransızca dil eğitimine de başlıyoruz. Dil bir ders değil, iletişim aracıdır. Dil öğrenimine bakış açımız budur. Bunu yaşama geçirebilmek de öyle kolay değil. Bu yaş grubunda öğretmen deneyimi, sarmal program, öğretme teknikleri gibi pek çok etken çok önemli. Bu yüzden yabancı dil derslerimizi ‘edinim programı’ ile veriyor ve bu alandaki bilgi donanımımız ile iki dilli eğitimde de Çakabey farkını ve özenini yaşıyoruz. 1990 sonrası doğanların ‘göçmen’ olarak adlandırıldığı, Google'ın işe alındığı ve başarı, özyeterlilik kavramlarının anlamlarının değiştiği yıllar bunlar. Bugünün okul öncesi öğrencileri, 2030'lu yıllarda iş yaşamında olacak ve henüz bilmediğimiz mesleklerde de çalışacaklar. Başarılı olmaları için 21. yüzyıl becerilerini bugünden kazanmaları şarttır. Eğitimin bir insana kazandırması gereken değerler değişmektedir ve Çakabey Okulları olarak bunu öngördüğümüz için tüm okul öncesi ve ilkokul programımız üzerinde altı yıldır akademisyenler ile çalışıyor ve sonuçlarını görmekten mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.
Sözcü

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
başarı, eğitim


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Okul öncesinde birincilik Erzincan’da No1 Okul Öncesi Sanat Etkinlikleri 0 25 Ağustos 2018 21:31
Başarının Sırrı SimHa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 05 Ağustos 2014 12:45
Başarının anahtarı: Öğrenme isteği Zen Kişisel Gelişim 0 23 Ekim 2013 18:49
Başarının Gizli Sırrı: Beyin Viagrası Rhytia Haber Arşivi 0 19 Temmuz 2012 17:26