IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Okul Öncesi Eğitim ve Öğretim (https://www.ircforumlari.net/okul-oncesi-egitim-ve-ogretim/)
-   -   Origami Sanatının Çocuklar Üzerinde Etkisi (https://www.ircforumlari.net/okul-oncesi-egitim-ve-ogretim/937797-origami-sanatinin-cocuklar-uzerinde-etkisi.html)

Tanem 03 Ekim 2021 10:01

Origami Sanatının Çocuklar Üzerinde Etkisi
 
Origami sanatı, ilk yıllarda çocukların matematiksel zekasını geliştirmek amaçlı kullanılmış ve başarıya ulaşılmıştır. Bu yüzden çocuklarınıza bu sanatı hobi haline getirerek icra etmelerini sağlayabilirsiniz. Tabi ki origami çocuklar için her şeyden önce oyun niteliğindedir. Bu oyunu eğlenceli hale dönüştürerek çocuklarınıza origami sanatını öğrenmesinde fayda sağlayabilirsiniz.

Çocuğun yapacağı şekiller, estetik duygusunun gelişmesinde yardımcı olmaktadır.
Öğrenebilme ve algılama gücünü geliştirmede yardımcı olur.
Çocuklara gözlemlemeyi, iletişim kurmayı ve iş birliği yapmayı öğretmektedir.
Sanatsal faaliyetler çocukların sosyalleşmesini sağlamaktadır.
Origami yaparken, kendi düşüncelerini kağıda yansıtırlar. Kağıdın şekli, rengi ve boyutuna karar verirler. Bu da çocukların duygu ve düşüncelerini yansıtmasını sağlamaktadır.
Origami sanatı yapılırken, eller, göz, beyin çalışmaktadır. Bu da çocuklar için büyük önem taşımaktadır. Bu durum çocuklara psiko – motor gelişim kazancı sağlamaktadır. El ve kol kaslarının gelişmesi, beyin ve omurilik gelişimi, el ve göz koordinasyonlarının gelişmesinde büyük fayda sağlamaktadır.
Origami, çocukların dil gelişiminde de yarar sağlamaktadır. Origami ile ilgilenen çocuklara soru cevap şeklinde konuşularak dil gelişiminde yardımcı olunabilmektedir.
Origami, ilk öğrenildiği yılların sonrasında çocukların matematiksel zekasının gelişmesinde kullanılmış ve başarılı olmuştur. Origami sanatını kullanarak çocuklarınıza matematiği zevkli ve eğlenceli şekilde öğreterek sevdirebilirsiniz. Geometrik şekiller yardımı ile çocuklarınıza matematik kavramları ve terimleri öğretebilirsiniz. Geometrik şekilleri yaptırarak tanımasını, farklarını görmesini ve farkına varmasında yardımcı olabilirsiniz.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:46.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net