IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ekim 2021, 16:49   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bol Ezber Çocukların Zihnini Güçlendirir




İşleyen demir pas tutmaz” demişler atalarımız, zihinde demir gibidir, pas tutmamasını ve ışıldaması için sürekli çalıştırılması gerekmektedir.

Çocuklar kendi hallerine bırakıldığında, anne ve babaları onlar ile ilgilenmediğinde, düşünmeye ve beyinlerini kullanmaya sevk edilmediğinde beyin tembelliği yaşarlar ve beyin hücreleri gelişimi sağlıklı olmaz. Anne ve babalar çocuklarının beyinlerini sürekli meşgul etmeli ve onları düşünmeye, beyinlerini kullanmaya sevk etmelidir.

Çocuklara en iyi beyin egzersizi yaptıracak uygulama ezber yöntemidir. Çünkü çocuklar ezber yaparken beyinlerini son güçlerine kadar kullanmak zorunda kalırlar. Bir çocuğa bir şey ezberletmek te zor ve meşakkatli bir iştir. Anne ve babalar bu konuda sabırlı ve dikkatli olmalıdır.

İlk olarak çok kısa beyitler, özlü sözler gibi şeylerle işe başlanabilir. Çünkü çocuğun yaşı ve kapasitesine uygun olmaya şeyler ezberlettiğiniz zaman çocuk başaramayacaktır ev bu başarısızlık onu olumsuz yönde etkileyecektir. Basit kavramlar ile ezberlemeyi öğrenen ve alışan çocuklara ilerledikçe şiirler, tekerlemeler, maniler öğretilerek bu yetenekleri ilerletilebilir.

Çocuklara ezber yeteneği kazandırılması en önemli etmen anne ve babalarının çocuklarını iyi tanımasından geçer, çocuklarını tanıyan anne ve babalar onları nelerden hoşlanacağını, nelerden sıkılacağı iyi bilir. Çocukları sıkacak şeyler ezberletmeye çalışmak boşa kürek çekmekten farklı bir şey değildir. Ayrıca her çocuk aynı kapasitede değildir. Komşunuzun çocuğunun 2 saatte ezberlediği bir sureyi sizin çocuğunuz belki 1 günde anca ezberleyebilir. Bu durum normal bir durumdum ve birçok etmeni olabilir. Anne ve babalar bunun farkında olmalı ve gereksiz kaygılara kapılıp çocuklarını zorlamamalıdır.

Çocukluğunda ezber yeteneği kazanmış ve bir şeyler ezberleyebilmiş çocukların ilerleyen yaşlarında özellikle okul zamanlarında daha başarını oldukları saptanmıştır. Ezber genetik olmayıp çalışma ve tekrarla kazanılabilecek bir özelliktir. Anne ve babalar çocuklarını bu konuda sürekli teşvik etmelidir.

Çocuklara ezberi sevdirmenin en iyi yolu bunu bir oyuna dönüştürmektir. Çocuklara oyun oynadıkları düşündürülerek yaptırılamayacak bir şey yoktur. Oyun içinde yapılan ezberlerde çocuklar daha başarılı bir performans sağlarlar.

Ayrıca onları yaptıkları bir ezberde sürekli takdir etmeli ve gurur duyduğunuzu söyleyin. Bu onlara daha da güç verecektir. Ayrıca sık sık ödüllendirerek ezber yapmaları konusunda onları şevklendirebilirsiniz.

Zihin aynı kasa benzer, kullanmadığınız zaman zayıflar ve onu kaybedersiniz.

__________________
Sanalı Bıraktım
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bol ezber çocukların zihnini güçlendirir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Öldürmeyen Acı Güçlendirir Araf IF Ekstra 3 06 Aralık 2021 15:03
Erkek zihnini anlamak Bal Ah Erkekler 1 18 Temmuz 2020 11:49
Çocukların Dünyası; Oyunun önemi ve çocukların gelişimine katkısı Ecrin Okul Öncesi Oyunlar 0 10 Şubat 2016 02:52
Alkol Erkeğin Zihnini Bulandırıyor Elysian Sağlık Köşesi 0 26 Şubat 2014 18:10
Öğrencinin Zihnini Açan Ekmek Sevda Kişisel Gelişim 0 06 Aralık 2011 05:45