IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Haziran 2009, 19:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Madeniyet - Online Strateji Oyunu




Madenleri kontrol edin, kaynaklarınızı iyi kullanın.
Stratejik pozisyonları ele geçirip dünyanın yeniden şekillenmesinde rol alın.
Düşmanlarınızı askeri dehanızla şaşırtın!
Kendi ittifağınız kurup düşmanlarınıza meydan okuyun!
Nükleer saldırılara karşı kalkanlarınızı sağlam tutmayı unutmayın!


Madeniyet, Kısaca Askeri Savaş ve Strateji oyunudur.Kendi ordunu, şehirlerini,ittifağını kurabilirsin.
Savaş manevraları, gelişmiş ünite çeşitliliği ve araştırmaları, pazar ve borsacılık, bina çeşitliliği...
Bunların hepsinden daha fazlası Madeniyet 'te!

En önemliside hepsi senin elinde!

Madeniyet'in sayfasına mı girmek istiyorsun !
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Madeniyet Seni Bekliyor!

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 09 Ekim 2009, 17:31   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Madeniyet - Online Strateji Oyunu




MADENİYET

tamamen işe yaramaz boş bir oyun.
açıklayayım;

dev dünya denilen bir ortamda sınırlı sayıda oyuncu ile özellikleri test edilmiş oyunun. başarılı olunca pilot dünyayı açmışlar. daha çok kullanıcı ile test etmek, hataları düzeltmek, kusursuzlaştırmak amaç. 10 000 kadar kayıtlı üyesi içerisinden 3000 kişi aktif olarak katılmıştır bu test dünyasına. hatalar, kayıplar, yok olan filolarla mağdur olan kullanıcılar, ama maksat türk yapımı oyunu sanal camiaya kazandırmak. tam olarak bütün eksiklikler giderilmeden d1 dünyası açıldı. pilot dünyadan tecrübeli bazı oyuncular organize hareket ederek diğer kullanıcıları bıktırdılar. yaptıklarında hiç bir kuralsızlık yoktu fakat rakipsiz kalmışlardı. bu durumda oyun yönetimi hemen bir kaç satır kod yazarak oyunu dengelemeye çalıştı. bu durumda yeni dengesizlikler ortaya çıksa da kimin umurunda. bedava ya da sevabına oynansa neyse, oyunun vazgeçilmezi özel üniteyi basabilmek için para ile madenyum almak icap etmektedir. para vermezseniz başarılı olmanız da oldukça zor hatta imkansızdır bu oyunda.

ortalık durulmuş yeni kurallara alışılmıştır. fakat oyun bariz bir şekilde sıkıcıdır. yönetimden istenen yenilikler, değişiklikler bir türlü gerçekleştirilmez. oyunun asıl sahibi oyuncuları muhatap olarak kabul etmeyen bir yönetim söz konusudur. ben yaptım oldu mantığıyla oyuncuların tepkilerini toplamaya başladılar. fakat bunun da çaresi vardı, sesi çıkanı yok etmek, açtığı başlıkları silmek, forumda yazdıklarından dolayı oyun hesabını silmek. adalet, demokrasi süper bir kıvamda anlayacağınız.

daha sonra oyunun en başarılı oyuncuları sıkıldıkları bu oyunu artık bitirmeye karar vermişlerdir. yönetim nuh'un gemisi diye yeni bir olay ortaya çıkartmış, bu gemi için yapılması gerekenleri yazmıştır. söz konusu oyuncular hiç bir yasağı olmayan bir olaya karar verirler, düşük puanlı oyuncuya maden hibe etmenin hiç bir yaptırımı yoktur. madenleri birinde toplayalım ve gemiyi orada biriken madenlerle basalım derler. işe koyulurlar, oldukça yol alırlar, derken bütün emekler boşa gider, yaptıkları yasaklanmıştır. düşük puanlıya hibe etmek yasak değildir ama onların yaptıkları yasaktır. günlerce biriktirdikleri madenleri heba olan umutsuz oyunculardan bazıları oyunu bırakır. diğerleri bir kaç ay daha devam eder. eski heyecanı olmasa da alışılmışlık vardır. fakat oyunun hiç bir çekiciliği yoktur artık, başarı diye kabul edilebilecek bütün zaferleri kazanmıştır arkadaşlar, etrafta rakip denebilecek de pek kimse kalmamıştır. bu durumda geminin tamamlanarak oyunun bitirilmesi tekrar gündeme gelir.

bir ittifak gemiyi basmaya karar verdiğinde, o ittifakın her hangi bir üyesinin her hangi bir şehri işgal edilirse gemi oranı düşmektedir. bir oyuncu kendi başkentini koruyamazken, diğer 10-12 şehrini nasıl korusun? ittifakta ki onlarca oyuncudan herhangi birinin şehirlerinin işgal edilmesi bile gemiyi tamamlamayı imkansız hale getirebiliyor. bu yüzden arkadaşlar düşünür taşınır ve bir kişinin kurduğu ittifaka kurallar çerçevesinde girip, madenleri gemiye yatırıp daha sonra ittifaktan ayrılarak, kurallar çerçevesinde 1 hafta başka ittifaklarda maden biriktirip tekrar gemiye madenleri yatırmak için ittifakına dönecektir. gayet mantıklı bir yöntem. hiç bir kuralsızlığı da yok. yönetim zaten bir oyuncunun haftada 1 kez ittifak değiştirebileceğini belirtmiş. çoğunluğun desteği ile bu plan eyleme konulur. günler geçmekte ve madenler güzel güzel birikmektedir. gemi inşaatının kabası bitmiş oran yüzde 50 yi göstermektedir. derken ani bir uyarı ittifakı hareketlendirir. gemiye maden yatırılamamaktadır. oyun yönetimi bu yöntemin de yanlış olduğuna karar verip, hiçbir uyarıda bulunmadan yine bir kaç satır kod ile tüm planları alt üst etmiştir. sorulan sorulara bile doğru düzgün cevap vermeyerek kalitelerini iyice ortaya koymuşlardır. oyun içerisinde oyuncu, dışarıda ise, öğretmen, öğrenci, mühendis, polis, doktor... olan insanlar bu işte bir iş olduğunu, oyun devam ettiği sürece para kazanmak isteyen yönetimin oyunu bitirme çalışmalarını engellemeye çalıştığını düşünür, aksini düşündürecek hiçbir şey de yoktur elde. yönetime sorulur; "peki madem istemiyorsunuz, böyle de yapılmasını uygun görmediniz, gemiyi tamamlamak için ne yapmamız gerekir, hangi kural değişikliğine gittiniz?" yine beklenen cevap; " cevap yok". bu durumda bırakma aşamasındaki oyuncular son kez toplanarak "yeter artık şu lanet gemiyi tamamlayıp gidelim buradan" fikrini benimserler. herkes g gün daha maden biriktirecek, toplanan madenlerle ittifaka girilip, gem, asılacak ve oyun bitirilecektir.

5 gün maden biriktirilir, her şey hazırdır, madenler yeterlidir. ama son dakika golü, yönetim bir kaç oyuncunun konuşmalarını beğenmemiş, hesaplarını silmiştir. daha önce benzeri görülmemiş bir karar. forumdan hakaret edenler banlanırken, oyundan hakaret edenler yüzde 10, yüzde 20 gibi ceza almaktadır normal şartlar altında. eşi benzeri olmayan bir diktatörlükle ağzını açanın oyununu silmekte, açılan başlıkları kapatmaktadır. sorulan sorulara günler haftalar sonra verirse bir satır cevap veren yönetim, aleyhinde açılan başlıkları anında görüp kapatabilme kapasitesindedir aslında.

eskiden olurdu benzer durumlar. Çocuk, arkadaşlarına kızar, “eee yeter be sizinle oynamıyıcam topumu alıp gidiyorum ben der” ya da istemedikleri çocukları oyundan çıkartırdı. ee haklı da çocuk, top onun topu. ama birader burada oynayan herkes para vermiş o topu almışken sen ne hakla milletin oyununu asıp kesebiliyorsun? türk yapımı oyun işte bu kadar oluyor. bundan sonra belki daha iyileri olur ama benim gördüğüm türk yapımı oyun bu kadar işte.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
madeniyet, online, oyunu, strateji


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Harika bir online strateji oyunu.. BL4ckS1n Bilgisayar Oyunları 0 16 Şubat 2014 11:51
Strateji Oyunu (Online) halilyaman Online Oyunlar 2 20 Eylül 2007 03:09
Mufreze Online (türklerin yaptığı online strateji oyunu) eXSouL Online Oyunlar 0 06 Şubat 2007 13:57