IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Temmuz 2010, 23:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
The Great Escape





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Oyun Bilgileri

Oyunumuz The Great Escape, hayatı birşeylerden kaçmakla geçen bir askerin öyküsü. Filmini izleyenler de bilirler, heyecan dolu bir filmdi. Gerçi ben izlemedim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Oyun, tek bir oyun türüne sıkıştırılamayan oyunlardan. Biz bir askeriz. Ufak bir giriş video'sundan sonra, uçakta başlıyoruz. Yangın çıkıyor ve söndürüyoruz. Ardından uçağın silahlarını kullanarak düşman uçaklarını vuruyoruz. Ne yapsak yaranamıyoruz ve vuruluyoruz, paraşütümüzle atlıyoruz ama düşmanın tam ortasına düşüyoruz. Esir alınıyoruz ve bir kampa atılıyoruz. Asıl oyun da burada başlıyor. Biraz önce anlattıklarımı da oynuyorsunuz tabi.

Oyunda bir kaçış planımız var ve bunun için birşeyler yapmaya çalışıyoruz. Mesela kampta birilerini ayarlayarak çeşitli planlar kuruyoruz ve kaçmamız için ortam hazırlıyoruz. Birisinden geçiş izni kopyası alıyoruz, sahte olanı. Sonra birisine tünel kazması için kürek ve tahta buluyoruz. Bunun gibi görevler yaparak kaçış planında ilerliyoruz.

Oyun zor değil. Pusulanızda gitmeniz gereken yerler gösteriliyor. Ayrıca defter kısmından da harita yardımıyla görev hakkında detaylı bilgi alabiliyorsunuz. Görevler oldukça lineer, size özgürlük tanımıyor. Biz bir savaş esiri olduğumuz için, zaten oyunda da pek özgürlük tanınmıyor bize. Devamlı tetikte olmamız gereken bir atmosferi var oyunun. Birilerinin bizi görmemesi için saklanarak ilerlememiz, gölgeleri sığınak olarak kullanmamız gerekiyor. Birisine görünmemiz, öldürülmemize, daha sağlam bir hapishaneye gönderilmemize veya cezalandırılmamıza neden oluyor. Her durumda, bölüme yeniden başlıyoruz, veya save ettiğimiz yerden
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kontroller oldukça kolay. Oyun 3. şahıs perspektifinden oynanan bir aksiyon oyunu. Ama gizlilik de hakim. Herkese saldırıp öldüremiyorsunuz, genelde saklanarak gitmek var işin içinde. Oyunda ilerledikçe daha bir aksiyon oyununa dönüşüyor oyun. İlk başlarda ayak işleri yaptığınız için sıkılabiliyorsunuz. Kontrollerin kolay olması, oyunu da kolay yapıyor. Zaten düşman yapay zekası felaket olduğu için sizi fazla zorlamıyorlar. Oyunda aksiyonun yanında, çeşitli araç silahları ve motorsikler kullanabiliyorsunuz. Motorun üzerindeyken tekme atabiliyor, zıplayabiliyor veya eğilebiliyorsunuz. Oyunun bu kısımları oldukça eğlenceli.

Grafik olarak oyun oldukça zayıf. Günümüz teknolojisinden çok uzak, 2-3 senelik oyun havası var. Grafikler kirli gibi ve eski görünmekteler. Poligon sayısı da çok az. Ama oyun yine de eğlenceli. Çevre grafikleri karakter modellerinden daha iyi görünmekteler. Çevrede ayak izi bırakmak, su dalgalanmaları ve kurşun izleri gibi detaylara dikkat edilmesi iyi olmuş. Oyunda fazla sıkı efekt yok, birkaç parlama efekti kullanılmış o kadar.

Ses efektleri grafiklerden daha başarısız. Sesler cızırtılı ve kalitesiz. Karakterler özensiz seslendirilmiş, tiplerine uygun olmamış. Heyecanlı durumlarda bile soğuk, kağıttan okur gibi konuştuklarından, atmosfer de dibe batmış. Müzikler askeri müzikler, marşlar, değişik ritmlerden oluşmuş. Uzun süre oyundan sonra sıktığı kesin.

Oyunun en güzel yanı, sanırım çok düşük sistemlerde bile çalışması. Bu da grafikler sayesinde oluyor tabi. Bir de oyunun değişik oynanış şekilleri, motor kullanımına izin vermesi, oyunu biraz farklı ve eğlenceli kılıyor. Ama bu oyundan biraz daha başarılı olmasını beklerdim.

Savaş oyunlarını severler bu oyunu denemeliler. Özellikle ortalama sistemlerden daha düşük sistemlere sahip olanlar, bu oyunu kesinlikle denemeliler. Grafik ve ses olarak başarısız olabilir ama bir şekilde kendine bağlatıyor oyun. Nasıl beceriyor ben de bilmiyorum. Ruh meselesi herhalde.

Sistem Gereksinmeleri

İşletim Sistemi: Windows 98/ME/2000/XP
İşlemci: Pentium-133
RAM: 32 MB
Ekran Kartı: 4 MB
HDD: 328 MB

Oyun Hileleri

Escape tuşuna basıp menüyü açın ve aşağıdaki hile kodlarını girin:

gothere - Level seçimi yapmanızı sağlar
glowfist - Ateş gücünüzü artırır
gimmelife - 5 can verir
gimmelumz - 5 lumz verir

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
escape, great


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık