IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ekim 2010, 13:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sro klavye kısa yolları




Oturup kalma: N tuşu
Party: P tuşu
Yakında itemi otomatik alma: G tuşu
Alchemy: Y tuşu
Balance Nedir , Etkisi Nelerdir ve Nasıl Değiştirilir ?
Bu oyunda aslında çoğumuzun dikkat etmediği , ancak pvp'lerde neredeyse lvl'den dahi daha çok önemli olan bir etkendir 'Balance Değerleri'.Peki ama bu balance tam olarak ne işe yarar ?
Balance değeri 2 ayrı değer altındadır.Bunlardan birisi Phy Balance , diğeri ise Mag Balance'dır.Bu değerler pvp'lerde verdiğimiz ve bize vurulan damage'i direkt olarak etkileyen değerlerdir.Bu değerlerin artması verdiğimiz damage'i arttırmakla beraber , bize verilen damage'i de direkt olarak azaltıcı etki yapar.Bu değerler sadece üzerimizdeki itemlerin bize verdiği STR ve İNT bonusu ile ve her lvl alışımızda karakterimize verilen 3 stat points'ini harcadığımız STR ve İNT ile değişir.Yani üstümüzdeki itemin SoS , SoM , SoSuN , Garment , Armor ya da '+' olup olmaması , Balance değerlerine etki yapmaz.Str Phy Balance'i , İnt ise Mag. Balance'ı etkiler.Balance değeri oldukça önemlidir ve kesinlikle %100 üzerinde tutulması gereken değerlerdir.Tabii bu her ikisi içinde geçerli değildir.Nuker ve pure nt bir char'ın phy balance değerinin %100 olması mümkün değildir.Aynı şekilde bu durum pure str bir glavier için mag balance'da geçerlidir.Yani pure int charlar'ın Mag. Balance değerini , pure str charlar'ın ise Phy Balance değerini %100'ün üstünde tutmaya çalışmaları gerekmektedir.Her 5 int bonusu , Mag Balance değerini %1 arttırırken , her 5 str bonusu da Phy Balance oranını %1 arttırır.

Mag ve Phy Defans Nedir , Etkisi Nelerdir ve Nasıl Değiştirilir ?
Her karakterin 'c' tuşuna bastığımızda gördüğümüz bir Phy ve Magic Defans oranı vardır.Bu oranlar karşımızdaki monster ya da herhangi bir oyuncunun vuruşunu süzücü etki yaparlar.Bilindiği gibi oyunda 3 farklı protector(Elbise) seçimi vardır.Bunlar Armor , Garment ve Protector olarak adlandırılmışlardır.Bunların kendi aralarında çeşitli farkları vardır.Armor oyunda en yüksek Phy. Defans veren ancak Mag. Defans yönünden oldukça düşük özellikte olan elbise seçeneğidir.Protector ise Armor kadar olmasa da iyi oranda Phy Defans sağlayan ancak bunun yanında Armor'a nazaran çok daha güçlü Mag. Defans veren bir elbise seçeneğidir.Garment ise Armor'un tam zıttı olarak , oldukça yüksek Mag. Defans veren ancak Phy. Defans yönünden de oldukça düşük değerlere sahip olan son elbise seçeneğidir.Bunlar içerisinden char'ın yapılandırmasına göre uygun olan seçilip , giyilmelidir.Çünkü bir char'ın defansını tek etkileyen giyindiği protector çeşidi dışında lvl başına verilmiş olan int/str'ye de bağlıdır.Bu yüzden pure int bir char'ın garment giyinmesi ya da pure str bir char'ın armor giyinmesi oldukça yanlış ve tehlikeli bir seçimdir.Oyunda en önemli seçimlerden biri giyinilecek protector seçimidir.Gerçi zaten oyunda bu seçimler için kalıplaşmış ve neredeyse hepimizin bildiği çeşitli bilgiler vardır.Mesela Blader için Garment ya da Sworder bir char için Protector gibi...Ancak elbette bu durum biraz da server'daki char tipinin yoğunluğuna bakar.Örnek olarak eğer bulunduğunuz server'da İnt char youğunluğu varsa o zaman Magic Defans'a daha çok önem vermeniz gerekir gibi...Aynı zamanda defans değerine etki edici skill'ler de bulunmaktadır.Cold'da bulunan Frost Guar Series (Buff) ve Cold Armor (Pasif) Phy Defansı arttıran , Fire'da bulunan Fire Protection Series (Buff) ise Mag. Defansı arttıran skill'lerdir.Yine Bicheon mastery'sinde bulunan Shield Technique Series'de shiled kullanan char'ların kullanabildiği , kısa süreli ancak oldukça yüksek miktarda Phy. Defans vermektedir.

Parry Ratio Nedir , Etkisi Nelerdir ve Nasıl Değiştirilir ?
Parry Ratio oyunda hem Mag. hem de Phy Defans özelliklerini bir arada taşıyan en önemli defans unsurlarından biridir.Karşıdaki kişinin Attack Rate özelliğini kırıcı etki yapar ki bu da direkt olarak hem Mag. hem de Phy. hasarın size daha düşük etki etmesi anlamına gelir.Parry Ratio özelliği üzerinizde bulunan itemler ve çeşitli buff'lar ile değiştirilebilen bir özelliktir.Eğer üzerinizdeki elbiselere bakacak olursanız , orda her birinin kendine göre bir Parry Ratio değerinin olduğunu görürsünüz.Üzerinizdeki itemlerin verdiği değerlerin toplamı kadar Parry Ratio'nuz bulunur.Ancak bu değeri Lightning mastery'sindeki 1'i pasif diğer ise buff olmak üzere 2 skill'le daha desteklemek ve arttırmak mümkündür.Bunların adları : Concentration Series (Buff) ve Heaven's Force (Pasif)'dur.Ayrıca itemlerinizdeki Parry Ratio değerlerini de Jade Tablet of Dodging ve Ruby Tablet of Dodging tabletleri ile değiştirmeniz mümkündür.Jade Tablet of Dodging Ruby Tablet of Dodging'e göre etkisi daha yüksek olan ve iteme ekstra olarak eklenen , Ruby Tablet of Dodging ise itemin orjinal Parry Ratio'sunu değiştiren tablettir.

Attack Rate Nedir , Etkisi Nelerdir ve Nasıl Değiştirilir ?
Silahlara dikkat edecek olursak , burda bir alt ve bir üst limit olarak Phy ve Mag. Attack değerlerinin sıralandığını görürüz.Attack Rate işte burda devreye giren bir stats'dır.Attack Rate ne kadar yüksek olursa , bu damage aralığından yüksek olanı vurma ihtimali o kadar artar.Bu da doğal olarak damage'in artması anlamına gelir.Attack Rate her silah için farklı değerlerde olan bir özelliktir.Attack Rate'i değiştirmek ya da arttırmak için 4 farklı seçenek vardır.Bunlardan 2'si tablet ile diğer 2'si ise Pacheon Mastery'sinde bulunan 1'i pasif , diğeri ise buff olan iki skill'dir.Tabletlerin adı Jade Tablet of Strike ve Ruby Tablet of Focus'dur.Bunların ilki silaha bonus olarak Attack Rate verirken , diğeri de silahın orjinal Attack Rate özelliğini değiştirmektedir.Skill'ler ise isim olarak Mind Concertration (Pasif) ve Hawk Training Series (Buff)'dir.Yalnız Hawk Training Series'in 2. skill'i yardımcı bir pet çıkartmakta bu pet de sizinle birlikte hedefe damage vermektedir.

Phy Attack Değeri Nedir , Etkisi Nelerdir ve Nasıl Değiştirilir ?
Oyunda temel olarak 2 çeşit karakter yapılandırması vardır.Bunlardan biri Pure Str dediğimiz , silah olarak bazı istisnai durumlar hariç , Blade , Glavie ya da Bow kullanan char tipidir.Bu char tipleri için muhim olan phy. attack değeridir.Bu değer lvl alındıkça verilen Str , üzerimizdeki itemlerden gelen Str bonusu ve elimizdeki silahın sahip olduğu Phy Attack değerine göre değişir.Fire'da bulunan Flame Devil Force (Pasif) ve Flame Body Series (Buff) Phy Attack değerini arttırıcı etki yapar.İtemdeki Phy Attack değeri ise Ruby Tablet of Courage ile değiştirilebilmektedir.Bu değerdeki 1 puanlık artış , size skill'lerinizi kullanırken , skill'in özelliğinde er alan Phy Attack power'in yanındaki %'lik değere göre değişir.Örnek olarak %250'lik bir değere sahip olan skill'de Phy Damage'deki 1 puanlık artış size en az 2.5 damage olarak etki eder.

Mag. Attack Değeri Nedir , Etkisi Nelerdir ve Nasıl Değiştirilir ?
Oyundaki diğer temel yapılandırma şekli Pure İnt olan , silah olarak yine bazı istisnai durumlar hariç , Sword , Bow ya da Spear kullanan char tipidir.Bu char tipleri için de muhim olan Mag. Damage değeridir.Aynı şekilde lvl başına verilen İnt , üzerinizdeki itemlerden gelen İnt bonus ve silahınızın sahip olduğu Mag. Attack değerine göre değişir.Yine bu değeri de Lightning'de bulunan Piercing Force Series (Buff) ile arttırmak mümkündür.Silahın Mag. Attack değerini değiştirmek ya da arttırmak ise Rub Tablet of Philosophy ile mümkündür.Yine bu değerde de yapılan bir puanlık artış , skill'iniz ile daha büyük oranda damage etkisi sağlar.Örnek olarak %250'lik değere sahip bir skill'de 1 puanlık artış 2.5 damage'lik bir hasar artışı sağlar.


Dikkat : İtemlerinizdeki Parry Ratio özelliği , Phy Defans , Mag. Defans değerleri ve silahınızdaki Mag Attack Power , Phy Attack Power değerleri , iteminizin SoS , SoM , SoSuN ya da '+' olmasına göre değişir.

Phy Reinforce ve Magic Reinforce Nedir , Etkisi Nelerdir ve Nasıl Değişir ?
Üzerimizdeki elbise ve itemlere baktığımızda , alt taraflarda Mag. ve Phy Reinforce değerleri görürüz.Bu değerler itemin + oluşu , SoS , SoM , SoSuN oluşuna bağlı olarak değişir.Yine bu değeri Ruby Tablet of Spirit (Mag. Reinfore) ve Ruby Tablet of Life (Phy Reinforce) ile değiştirmek mümkündür.Bunların yanında bu özellik üzerinizdeki itemlerin Protector , Armor ve Garment olmasına bağlı olarak değişir.Armor çok yüksek oranda Phy Reinforce değerine sahip iken , Mag. Reinforce değeri olarak da en düşük özellikteki seçenektir.Protector ise Armor'a nazaran daha az Phy Reinforce , ancak daha fazla Mag. Reinforce Değerine sahiptir.Garment ise Oldukça yüksek Mag. Reinforce değerine sahip iken , en düşük Phy Reinforce etkisi gösteren elbise seçeneğidir.Elbiseler yanında silah ve -varsa- kalkan'da bu değeri arttırıcı özellik gösterirler.Reinforce char'ınızın verdiği Mag. ve Phy damage'i arttıran bir özelliktir.Ancak etkinliği oldukça düşüktür.Bu yüzden sakın Pure STR bir char'ınıza , damage'im azalacak diye kaygılanarak Armor giyinmeye yahut Pure İNT bir charınız varsa Garment giyinmeye kalkmayın.Etkisi oldukça düşük olduğundan oyunda belki de kimsenin dikkat etmediği bir değerdir.Ancak yine de sadece silahınızda bu özelliğe dikkat edebilirsiniz.Çünkü bu değere en çok etki silahtadır.Silahınızdaki bu değeri arttırmak için Ruby Tablet of Warriors (Phy Reinforce) ve Ruby Tablet of Meditation (Mag. Reinforce) kullanmanız gerekmektedir

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
kisa, klavye, kısa, sro, yollari, yolları


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Facebook'un Kısa Yolları... CeSaRCripS Facebook Haberleri 8 09 Haziran 2013 18:32
Kısa Zamanda Harika Görünme Yolları N999 Güzellik, Sağlık ve Bakım Önerileri 0 23 Şubat 2012 14:51
Cep telefonlarının kısa yolları Satuk Cep Telefonlar 0 22 Nisan 2010 19:20