IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Kasım 2011, 17:38   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Team Fortress 2





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Hiçbir zaman bir Counter Strike kadar popüler olamasa da, Team Fortress oyun dünyasının en meşhur-en iyi oyun modlarından birisi şüphesiz. 1999 yılında görücüye çıkan Team Fortress Classic’in ardından 2007’de tamamen yenilenmiş olarak, Source motorunun nimetlerinden faydalanan Team Fortress 2 (TF 2) bizlerle olmuştu. 4 sene ardından bir inceleme yazmamızın sebebi ise oyunun Free2Play yani bedava oynanışa geçmesi, kullanıcıların hiçbir ücret verme zorunluluğu olmamasıyla ilgili. Kısaca özetlemek gerekirse, oyuncuların bugüne kadar gerek Orange Box gerek de Steam aracılığıyla sahip olduğu TF 2 tamamen ücretsiz olarak oynanabilecek. Zaten F2P oyun pazarını gören birçok yayıncı da bu tip uygulamalara doğru yöneliyor. Kimsenin beklemediği Valve hamlesi elbette diğer firmalara da örnek teşkil edecektir diye düşünüyorum. Hatta son günlerde WoW’un deneme süresinde yapılan değişiklikler, World of WarCraft’ın zamanla F2P’ye geçmesi olasılığıyla ilgili “acaba?” dedirtmiyor değil. Konuyu da fazla dağıtmadan izninizle artık “ücretsiz” olan TF 2’ye geçmek istiyorum.

TF 2 her ne kadar F2P olsa da kaçınılmaz olarak bir oyun içi “market” bulunduruyor ve buradan para karşılığı çeşitli eşyalar satın alınabiliniyor. E haliyle bunlar da oyunculara artı puan olarak dönüyor.


Scout: Saldırı tipi sınıflardan birisi. Oldukça hızlı ve çabuk kaçabiliyor. Uzun atlayışlar yapabiliyor fakat buna rağmen çok çabuk ölüyor. Üzerinde pompalı tüfek, sopa ve tabanca taşıyor. Kontrol noktalarını ele geçirmede ve bayrak oyunlarında özellikle tercih edilebilir.

Soldier: Yine bir saldırı sınıfı. Üstünde epey seri atış yapabilen bir roket atar, hafif makineli tüfek ve bir pala bulunduruyor. Rocket Jump özelliğiyle her ne kadar yükseklere zıplayabilseniz de bu size sağlık kaybı olarak geri dönüyor. Ayrıca Engineer sınıfının en büyük düşmanı da kendisi.

Pyro: Üstünde lav makinesi, pompalı tüfek ve balta bulunduran ölümcül bir sınıf. Kapı girişlerinde düşmanları bekleyip yakmak epey eğlenceli çünkü.

Demoman: Nam-ı diğer “Bombacı”. Her türlü bombayı kullanan savunma tipi bir sınıf.

Heavy: Kendisi muhteşem bir savunma aracı ve ölüm makinesi. Çok yavaş hareket etmesine rağmen “tek kişilik ordu” gücünde. Özellikle arkasında bir Medic olursa değmeyin keyfine. Minigun, pompalı tüfek ve tabii bir de yumruklarına sahip.

Engineer: Yine bir savunma sınıfı daha zira yaptığı turretler cidden çok işe yarıyor. Ayrıca takıma faydalı olacak başka yetenekleri de var.

Medic: Şahsen oynamayı en çok sevdiğim sınıflardan birisi. Kesintiye uğramaksızın takım arkadaşının canını doldurabiliyor, ibre yüzde 100’e vurduğunda ise Ubercharge özelliğiyle şanslı bir takım arkadaşını ve kendisini kısa bir süreliğine ölümsüz yapabiliyor. Kısa mesafede etkili bir de iğne atan silahı var.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2, fortress, team


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Team Fortress 2 no-Steam Clever Oyun Dünyasından Son Haberler 3 23 Aralık 2007 17:28
Bomba (Team Fortress 2) Clever Oyun Dünyasından Son Haberler 1 23 Aralık 2007 02:07