IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Haziran 2008, 05:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cabal Online (goremedim Ekledim)




Video: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Cabal Online:

Konu:Sallayin konuyu kayda deger bir konusu yok bosuna laf salatasi olur.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Indirme:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Not:Sadece Avrupa kullanicilari [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] diye bir yazi çikacak karsiniza.Bizde avrupali sayiliyoruz,indirmede sorun yok.Gönül rahatligiyla indirin ve oynayin.


Terminolaji:
Dmg:Vurus gücünün sayisal ifadesi
Crit Rate:En yüksek dmg'i vurmak.Yüzdelik ifade ile belirlenir.Oyundaki maksimum crit orani %50'dir.Bu crit rate seviyesini yakalayan bir kisi bunun üzerinde ne kadar çok rateli item takarsa taksin %50'yi geçemez.Ancak,Lvl 2 upgrade'de olan maksimum crit rate ile bu oran yükseltilebilinir.Lakin lvl2 upgrd için gerekli itemler (yada catalystler diyelim) olmadigindan maksimum crit rate basmak tamamen sanstir.Siz %50 yi tutturun,gerisini ALLAH'a havale edin.
Crit Dmg:Vurulan crit sayesinde verilen yada karsiya atilan dmg miktari.Nekadar çok olursa crit dmg okadar çok olur.Bildigim kadar ile bunun belli bir limiti yok.
Simdi arkadaslar bu crit olayi cabalda biraz farkli.Söyle düsünebilirsiniz.%50 crit ratem varsa her 10 skilimden 5'i critli gidecek.Bu yanlis bir düsüncedir.
Asli olan sudur
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ozuk para alin elinize.Yazi tarafi crit gitme olasiligi,tura tarafi crit gitmeme olasiligi.10 defa üst üstede yazi atabilirsiniz,10defa üst üstede gayet tabidirki tura atabilirsiniz.CRIT TAMAMEN SANS ISIDIR.
Sword yada magic AMP:Vurucak oldugunuz skilin dmg miktarini arttiran özellikdir.Bunu hem skillerinizde görürsünüz,hemde itemlerde görebilirsiniz.
Not:Amp isi sans degilidir.Herzaman amp'e yöneldim.Isimi sansa birakmayi sevmem,diyenler için(ki serverlarin büyük çogunlugu amp'e yönelir pahallidirlar)bire bir.
Astral Board:Kaykaydir.Çesitleri vardir,her çesidinin degisik özellikleri mevcuttur.
Astral Bike:Tekerlegi olmayan m[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]sikletdir.Yine kaykay gibi degisik çesidi ve degisik özellikleri vardir.(bu özellikleri yada çesitlerini yazmiyorum çok uzun olur yoksa)
Mfs:İnt stadına point veren force shilderdır.
Sfs:Str yada dexe point veren force shilderdır.
Lot:Karakterimzin isminin yanındaki menü kısmına tıklarsak lot denilen bir menü görürüz.Bu ptdeyken düşen dropların belli bir sıraya koyulmasını sağlayan çekiliş dir.
Defans Rate:Moblarin(canavarlarin) yada playerlarin size miss yani iska geçmesini saglayan özelliktir.
Atak rate:Sizin moba yada playera miss atma olasiliginiz düsüren özelliktir.
Stun:Karsiyi belli bir süre oldugu yere çivileme.
Sp:Hp ve mp barimizin altinda sari renkli 5 bölmeli(bu bölmeler 10 lvlde dolmaya baslar,50 lvlde 5 olur.Dolmasi için ya skill kullaniriz,yada dans e[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]z)combo ve battle modlari yapmamizi saglayan bardir.
Down:karsiyi yere düsürme.
Buff:Playerin kendine yada arkadasina attigi iyilestirici(def artiran ,hp artiran gibi)özelligi olan skill.
Debuff:Karsiyi zehirleyen(atak düsüren,def düsüren lvl düsüren...) skill.
Int:Uzak mevzilli karakterlerin atagini artiran stat.
Dex:Her karakterin defini artiran(sadece dex def artirmaz toblo koyacam ordan bakarsiniz) ayni zamanda def rate atak rate gibi statlarida artiran statdir(devrik cümle oldu ama anladiginiz umarim).
Str:Kiliç kullanan karakterlerin ataklarini artiran stat.
Pvp:1vs1 de savas.Teke tek savas anlaminada gelir.
War:Toplu savas.
Honour:Onurda diyebiliriz.Belli bir seviyeden sonra bellirli takilari takmamizi saglar.
Skill expi point:Skillere vercek oldugumuz point.
Skill Rank
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
egisik skillerimizi içinde bulunduran bölüm.
Magic için rankler:Novice,app,reguler,expert,a expert,master,a.master,g.master,comp,trans.
Sword için rankler:Magic ranklerin aynisi.
Orb ve crystal:Wizzardin,Fb ninn,Fs nin,Fa nin ana silahlarini olusturan item.En asagiya tam olarak yazicam.
Epulet
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
iger oyunlardaki pelerini temsil eder.3 türü vardir.Epulet of guard,fighter ve sagedir.+3 den baslayip+8 'e kadar çikar.Bir örnegini yukardaki albüme ekledim.
Bunlar disindaki kelimelere eger yeni rpg oyuncusu degilseniz anliyacak oldugunuz seylerdir.Yazmiyorum.

Oyunda neler yapmaliyiz:Arkadaslar Cabal tipik rpg mantiginin getirisi olan lvl kasma olayina sahiptir.Maksimum 170 lvlden olusur.Bu lvlleri atlarken muhakkak size verilen Questleri yapiniz.Questler:
Ana Questler:Yapilmasi zorunlu;zie expi,para ve degisik özellikler getirecek olan Questlerdir.
Normal Questler:Yapilmasinda bir zorunluluk yoktur.Ancak bu questlerde size para ve expi getirecek oldugu için hem kolay lvl atlamanizi hemde para yapmanizi saglar.Siz hepsini yapin.
ÇOK ÖNEMLI NOT:ARKADASLAR HER 10 LVL'DE SIZE ANA QUEST VERECEK NPCLER.BU QUESTLERIN NE ISE YARADIGI ASAGIDA VAR.YANLIZ,BU QUESTLERI ALABILMEK IÇIN ''C'' YE BASTGIMIZ ZAMAN TEPEDE GROFTH LVL DENILEN BIR YER VAR.ORDA SIZIN HER 10 LVL'DE NEKADAR STAT VERMENIZI GÖSTEREN BIR YERDIR.ATIYORUM GROFTH LVL 10:STR:10 INT:50 DEX:20 YAZDIGINI VARSAYALIM.SIZIN 10 LVLDE BU STATLARI SAGLAMANIZ GEREKMEKTEDIR.EGER BU STATLARIN ALTINDA STATDINIZ OLURSA ATIYORUM INT:49,DEX:19,STR:9 OLURSA NPC'LER SIZE BU ANA QUESTLERI VERMEYECEK ve SIZ BU QUESTLERI YAPAMAYACAKSINIZ.ANA QUEST OLDUKLARI IÇIN MUHAKKAK YAPILMASI GEREKMEKTEDIR.ILLA BÜTÜN STADLARIN ISTENILENDEN DÜSÜK OLMASI GEREKMEZ.BIRI BILE ISTENENDEN DÜSÜKSE QUESTI ALAMAZSINIZ.ISTENILEN STATLARIN ÜZERINDE STATDINIZ OLURSA SORUN YOK.AMA BIR BIRI ILE PARALELLIK GÖSTERMELI.YANI INTI 51 YAPIP DEXI 60 YAPARSINIZ GENE QUESTI ALAMAZSSINIZ.BIRINE 1 FAZLA VERIRSENIZ DIGER 2 SINEDE 1 FAZLA VERIN!!!!
Lvl olayi böyle.Birde skill olayi varki;basinizi en çok agritacak ama yaptiginiz zaman size aksiyonun dönüsümünü gösterecek olaydir.Bunu ilerleyen satirlarda anlatacam.sidilik es geçiyorum.
Karakterler:

Warior:
Oyunun tanklarindan biridir.Hp defans ve vurus gücü(dmg) iyidir.Özellikle 140 lvlden sonra tam anlamiyla bir canavar olur desek pekte abartmis olmayiz.Oyunun en agir karakteridir.Ancak hizlandirlabilinir.Def rate ve atak rate kötüdür.
Mitril stat gereksnimine bakin.Onun gerektirdigi kadar int ve dex verin gerisini str'ye abanin.Görüsüm bu.Ana kiyafet armor set.


Blader:Arkadaslar Blader(bl diye kisaltacam) diger [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lardaki assasin irkini temsil etmekte gibi gözüksede crit olayi disinda pek bi paralelligi yoktur.Söyleki;
Bl def yönündede atak yönündede atak ve defans rate yöünündede ve tabiki crit yönündede iyi bir karakterdir.Hp si Warioru yakalayamasada diger özellikleri sayesinde wa'ya fark atabilir.Oyunun en can alici karakteridir.Lvl kasarkende player keserkende sizi kolay kolay yari yolda birakmaz.
Mitril stat gereksnimine bakin,yeterli düzeyde int verin dex ve str olayi size kalmis.Ben armor set giyecem derseniz str ben martial giyecem derseniz dex verceksiniz.Görüsüm bu.Ana kiyafet Martial set.




Wizzard:Oyunda büyücü irkini temsil eden karakterdir.Atak,atak rate,defans rate yönünden iyi(açikcasi geneline bakarsak herkes iyidir diyor def rateyi ama 130 lvllerde ben çok miss yiyen wizzard görmedim buda kendi görüsüm),normal defans yönünden çok kötü bir karakterdir(çok kötü dedim bence böyledir).Skillerinin %90 ni stun agirlikli olup lvl kasmada butarz skiller kullanilirsa toplu alanlarda iyi gider,ama defin yoksunlugu herzaman -1 olarak hanesine yazilir.
Simdi mitril giyecek kadar str verin,dex ve intide size birakiyorum.Full int giderseniz mauhtesem vuruslar çikarirsiniz ama defden dexden verebileceginizden [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fazla mahrum kailirsiniz.Yani dex verirseniz definiz artar.Bir büyücüye def ne kadar lazim onuda sizin takdirinize birakiyorum.Ana kiyafet Martial.




Bu 3'ü ana karakterlerdir.Simdi benim deyimimle kirma karakterlere geçelim;

Force archer(fa):Oyundaki okcu irkini temsil etmekte lakin diger mmolardan farkli olarak int point ile atagi artmaktadir.Oyunda kendinede uçanada kaçanada hp basan karakterdir.1k hp verebilir kendine ve çevresinde istedigi birine.Atak iyi degil ama çok seri ondan dolayi iyi oluyor.Def iyidir ratelerde iyidir bana göre.Orta karakterdir.Herkes Fa nin ep2den sonra ptlerdeki olmazssa olmazligi bitti diyor ama ben hayvan gibi vuran Wa ile bossa gitmektense isini bilen bana saniyeler içerisinde 1k hp atan (ortalama 1-2 snde atar ve devamli bunu yapabilir)bir Fa ile boss kesmek isterim.
Simdi stat konusu bundada muallakta.Yani belli bir dex miktari tutturup full int gidende var,dex inti orantili götürende var.Degisken yani.Bunuda sizin takdirinize biraktim.Ana set Battle setdir.Ancak armor setde giyer,martial setde.Full int gidenler martial set giyerler ve def def rateden ödün verseler bile kuvvetli ataklari olur.Armor set nasil giyilir demeyin statdini tutturun her halti giyersiniz,99 lvl setleri ve üstündeki mitriller hariç.Bunu bütün karakterler yapabilir.Ben armor set giyebilir dedim diye armor set giymeyin küfür yemeye niyetim yok.Martial yada battle set arasinda karar verin.


Force Shilder:Oyunun ana 2. tanki.Def uçuk def rate iyi diyebiliriz.Simdi arkadaslar bu elemanimizda tam bir muallak.Arkadasimiza full dex abanip kimsenin girmeye yada tek girmeye cesaret edemedigi yerlere sokabiliriz,ancak ataktan ödün veririz veyahut str verip atagi orta defi iyi düzeyde tutabiliriz,veyahut armor setin istedigi kadar dex ve str verip full int abanip bu elamanimizi tam bir pvp makinasida yapabiliriz.Yine size kalmis bir olay.Pvp istiyorsaniz bence int gidin.Ancak str gidip crit olayi ilede isi götürmeye çalisan yada götüren elamanlar yok degil.Artik size kalmis.


Ve benim ilk göz agrim canim cicim melegim karizmatik Force Bladerim
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
u kadar satafatli anlattigima bakmayin,arkadas aslinda eziktir.Ancaaaaaaaaaaaak;arkadasimiz iyi kullanilir,skilleri iyi düsünülüp incelenir nerde ne kullanilmasi gerektigi bilinirse tehlikeli olur.Bakin olabilir demiyorum OLUR diyorum.Fb Cabalin en karmasik karakteridir.Her iki skill grubundada skilleri mevcut olup bir an önce duel trans denilen olayi yapmalidir(dt yi açiklayacam skill bölümünde).
Atak bakimindan çokda iyi olmasada yani bir wa ya yada bir wizzarda göre diyelim yada bl ye,orta seker denilebilinir.Defans keza öyle.Rateleri iyidir.Özellikle atak rate.Her tarafi debuffdir.
Simdi Fb kasmak isteyen arkadaslare kendilerine sunu soracak.Ben neden Fb kasmak istiyorum.
Arkadaslar pvp için bu karakteri kasiyorsaniz bence kasmayin gitsin.War için bu karakter kasiliyorsa iste dedimya korkulur bu adamdan ve lvl kasmak boss kesmek konusundada iyidir kendileri.
Peki bu elamana neler yaptirabiliriz.
Str ve dex esit miktarda def atak çarpanina sahip lakin rate bakimindan dex herzaman 2-3 gömlek önde.Yani ben derimki dex verin.Yok ben armor set giyerim defim iyi olucak dersenizde bisey demem.Lakin atak bakimindan ezik olan bir karaktere def yükleseniz ne yüklemeseniz ne.E atakta alicagiz strden biz.Peki 110 lvl sonrasi ne olucak.Arkadaslar 110 yada 120 lvlden sonra bu oyunda lvl kasmak insana gina getirir.Artik bundan sonra def 2.plana düser yerini def rate alir.Lvl kasmakta zorunlulugumuz var adam gibi bisey olmak istiyorsak.Bunun için dex verin.Simdi su gelebilir akila.Armor setin istedigi kadar str veripte inttden çalarim.Evet yapabilirsiniz.Lakin asagida yazicak oldugum muhtesem kudrete ve güce sahip olamazssiniz.Nedir bu:
Fb=Bm1=Mutlak güç.Formulün açilimi:
Arkadaslar Fb bm1 denilen olayda(bmleride açiklayacam) ''INT POINTIE'' GÖRE MAGIC SKILL GRUBUNDA ALMIS OLDUGU ''CANON SKILLER'' SAYESINDE
5 K EKSRTA HP
1K EKSTRA ATAK
1K EKSTRA DEF
1K EKSTRA RATELERE sahip olabilen(dedigim gibi bu rakamlar intin yüksekligine bagli olarak degisir,ne kadar çok int okadar fazla ekstra demek) ve bunun sayesinde tam bir mamuta dönüsen karakterdir.Peki nekadar int lazim.Ana forum sitesinde 400 intten bahsediliyordu.Size kalmis burasida.Ister 400 ister 300.Sizi belli bir yöne itmek istemem.Çünkü inte vermek demek normal halde iken(Bm1 ortalama 2 dk sürer.5 defa yapilabilinir,buda 10 dk yapar) dexden yada strden dolaysiyla ataktan kesmek demek.Herhalde anladiniz neden karmasik oldugunu.
Bunun yaninda inte vermeyip dex yada str verip;
karsinin manasini silip skill yapmasini,oldugu yere çivileyerek hareketsiz kalmasini,karsinin atak mesafesini yükseltmeyi,karsinin crit oranlarini düsürmeyi....(belli sürelerden sonra karsi taraf normal haline döner tabi hala yasiyor ise
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
)saglayan de bufflar ile ölümcül olursunuz.
Dedimya kullanmasini bilirseniz ''DIKKAT! YAKLASMA! ÇARPARIM!'' diyebilirsiniz.Ana set Battle.


Skill [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i:
Simdi arkadaslar skill kasmak bu oyunun en zor , en cansikici ancak en ÖNEMLI ana unsurudur diyebiliriz.
Burda bir terminolaji daha çikiyor karsimiza;adept.
Adept:Skill kasmak için kullanacagimiz +1den baslayan (kiliç orb elbise ve takilar bütünü) ''skill expi per skill +...''(... sayilari ifade ediyor) diye yazili olarak craftla bizim yaptigimiz yada pazardan satin aldigimiz itemler bütünüdür.
Simdi ne yapcagiz.Çagri Hocam'in dedigine göre(kesinlik ifade eder kendisinin buldugu bu oran)denemelerinde toplam skill sayimiz 36 oldugu zaman bunun daha üzeri skill expi bize vermiyor(toplam 36 dan kasitta hani dedimya +... diye,o +dan sonraki gelecek olan rakamlarin toplami 36 olmali).

Skill kasma:
Ilk olarak lvlimizi 55 e getirelim.Daha sonra 55 lvldeki adept takilari alip skill expimizi 36' liyalim.Sword karakter isek eger,port lüxteki instrüctöre gidelim(50 lvlde açilir port lüx) o amcamizdan upgrade skill bölümünde magic skill pointi sword skill pointe aktaran bir skill var.Onu alalim.Biz magic skill kullanacagiz ama o sworda verecek.Neden böyle bisey yapiyoruz derseniz,daha hizli olur.Sword skill vurmak için belli bir mevzil vardir ama magic sword menzilinden daha fazladir.Bu sayede hizli kasariz.Magic tarzi karakterimiz varsa sorunumuz yok.Bunlarida yaptik.Daha sonra novice magic skillerimizden(sword karakteriz ama magici swworda döken skill aldigimiz için magic skill grubundan skill kullanacagiz) 3 tane aliyoruz,bunlarin lvllerini 9 yapiyoruz(bir skilin en hizli oldugu lvl 9 dur ve Gm+comp skilinizi muhakka lvl 9 da birakin) ve bol bol combo ile(combo hakkinda ufak [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gececem) moblari kesmeye basliyoruz.Bu sayede skill grubumuzu trans yapiyoruz.Bittimi hayir.Simdi sira geldi diger skill grubunu kasmaya.Sword karakter isek magici sworda döken skili çikaracagiz wizz yada fa isek magici sworda çeviren o upgrd skilini alicagiz ayni sekilde o skill grubumuzuda trans yapip translari tamamlayacagiz.
Unutmayin;skill kasip rank atladikca bize hem daha güçlü skiller hemde ekstra ''STATLAR'' gelecek.Yani muhakkak iki skill grubumuzuda transliyoruz.
Not:Yukarda terminolojide verdiğim skill ranklerin içinde yeni skillerinizi bulabilirsiniz.Hangi karakter için hangi skilleri almanız gerektiğinide albüme ekledim.Arkadaşlar skill kasmak için bol combo yapıyoruz dedimya.Eğer 10 dan daha aşağı combo yapıyorsanız bence combo yapmayın.Direk skill kastığınız novie skilleriniz ile atak yapın.Bir defada en az 11 combo yapabiliyorsanız combo tam olarak size yarar sağlar.Yoksa pek bi farkı olmaz combosuz kasmakla.Birde arkadaşlar skill kasarken mobların sizden daha güçsüz olanlarını seçin.Çünkü biz onlara vuruken onlar boş durmayacak,onlarda vuracak ve eğer yaratıklar güçlü ise durmadan hp pot basmamız gerekecek.Bu yüzden çok fazla para sarfiyatı olur.
Peki hangi mobu keseli derseniz;55 lvl için konuşmak gerekirse desertteki archinex lerin oraya gidin ve onları kesin.Hem 1 tanesi 5 comboda ölür hemde fazla yüksek dmg vuramazlar.Aynı mapteki mumy wariorlarda olabilir.Ancak onlara fazla skill vuramıyorsunuz eğer combo ile skill kasıyorsanız.En fazla 4 de yatıyorlar.Ama dahada az dmg atıyorlar size.

Hızlı lvl kasma:
Arkadaşlar bu yazdıklarım bütün karakterler için geçerlidir(Fa da küçük bir değişiklik var onu en sona yazacam):
Lvl 1-55 arasında bütün questleri yaparak lvl kasıyoruz.Burda hızlılık denilen bier şey sözkonsu değil.Ancak lvliniz 40 larda ise bloodydeki ''shadeler'' yada 35 lvllerde 'ghostlar'' çok iyi expi verir.Onları tercih edin.Ama iyi vururlar haberiniz olsun.
55 lvlde skill kasın ve en az her iki skill grubunuzuda gm-gm yapın.
Daha sonra port lüxteki dark balderlara gidin ve hepsini 3'er,5'er kesin.Çok iyi vurular ama çokta iyi expi verirler.
Lvlimizi burda 65 yapıp üzerimize güzelde itemler giydikten sonra 65 lvl olunca fort runiayay gidiyoruz.Lvl 75'e kadar menchamenderleri kesiyoruz.Gene iyi expi verirler.Lvlimiz 75 olunca map parta(luke dusk) giriş yetkisi kazanıyoruz.Buraya girebilmek için gerekli mapi ya playerlardan satın alıyoruz yada droptan düşmesini bekliyoru.Elimize map part geçtikce oraya girin ve gerçekten ordaki moblar muhteşem expi veriyor.Map partımız yoksa yine fort runianın en sonunda auto canon ex lerin olduğu yere gidiyoruz.Orda ayrıca boss var.Öldürürseniz belli bir zaman dilimi sonrası tekrar gelir.Bu şekilde lvli 80'e dayıyoruz ve skill kasmaya dönüyoruz.Adeptlermizi giyip port lüxteki golemlere dalıyoruz.Dikkat edin bunlar gene iyi vurur.Bu şekilde artık duel trans olun.
Sonra 80 lvlde undead haritasına giriş kazınırsınız.Osmiumları giyin(tam olarak hesaplayamadım ancak gm gm olduktan sonra ve lvlinizi 75 lere dayarsanızda osmium giyebiliyor olmanız lazım).Spectorlar vardır bu mapin en sonunda onları doğramaya başlayın.Çok iyi expi verirler.110 lvle kadar burda runia stationda yada b1fde hızlıca zaman geçicektir.Runia ve b1f yine dediğim gibi giriş bileti ya satın alınacal yada droplanacak.110 lvlden sonrada lake-side vs diye devam edeceğiz.Lvl 120 lere kadar kake-side b1f düzleminde git gel yaparak lvl kasabiliriz ama bu lvlden sonra lvl kasmak artık harbi mmo oynadıüımızı bize yansıtmaya başlar.Artık 120 lvle kadar hiç ihtiyaç duymadığımız partye ihtiyacımız olur.
Fa nın lvl kasmada bir klaylığı var onu anlatam:
lvl 50 de ana questi yaparak battle mod 2 yi açıyoruz.Battle mod 2de Fa eline 2 tane tabanca alır ve aralıksız ateş etmeye başlar.Okadar hızlı kasarken tam bir ks makinası olur.Şimdi benim gibi çaylan sigarayı seviyorsanız eğer(SİGARA SAĞLIĞA ZARARLIDIR.200 DEN FAZLA KANSOROJEN MADDE İÇERMEKTE OLUP İÇİNDEKİ NİKOTİN MADDESİ KİŞİYİ MADDE BAĞIMLILIĞINA GÖTÜRMEKTEDİR.ŞU YAŞINIZA KADAR İÇMEDİYSENİZ YOK ÇOK KİLOLUYUM İÇEM ZAYIFLARIM BIRAKIRIM(Kİ BEN BÖYLE BAŞLAMIŞTIM) ARKADAŞ UZATTI ALAM BİTANE NE OLUR DEMEYEİN VE BU ZIKKIMI İÇMEYİN ) battle mod 2 yi açın option ayarlarından game gelip auto atağı işaretleyin.5 sp barı doldurun(sp terminolojide var) yukarda anlattığım moblara gidin ve hızlı bir şekilde 10 dk boyunca kasın,sonra ana mape dönüp dans etmeye başlayın elamanınızın sp si dolaraken sizde keyfinize bakın.Sonra tekrardan aynı şekilde bm2 mod ile kasın.Hem çok rahattır hem çok seridir.Bunu diğer leri için yapamazmıyız derseniz.Fa kadar hızlı yapmanıza imkan yok.İlla sp barın dolmasını dans ile beklmeyip normal skikk kullanarakta yapabiiliriz.Bu sayede hızımıza hız katarız.
Not:Fa nın combosunu hızlı skiller oluşturuyorsa sp kendini daima aşağıya çeker.Diğer karakterin skilleri daha uzun olduğundan combo yaparak sp lerini daha çabul doldururlar.
Kısaca bı kadar bilgi yeterlidir şimdilik.





Honour:
C tusuna basip orda honour yazan bir bölüm mevcut.Ora ne kadar yüksek olursa okadar iyidir bizim için.Çünkü hem craft yaparken hemde bazi takilari takarken ihtiyacimiz olacak.
Nasil honour kazanilir:Normal war kanalina girilerek her mobdan ''1'' her karsi irktan 40-60 arasi honour puan kazinilir.Ayrica diger kanallardada alicak oldugumuz ''plate of honour'' diye yazili olan questlerden alinp o questleri yapmak sureti ile honour kasilablinir.Bire bir pvp yaptigimizdada honour kazanmaktayiz.

Craft:
Lvl 50 de basliyacak oldugumuz craft olayinida basit bir dille anlatmaya çalisam.Simdi lvl 50 oldugumuz zaman plden alicak oldugumuz questle bizden transüslatör(yada bunun gibi biseydi ismi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
) secimi yapmamizi isteyecek.
Simdi bunlari teker teker yazmayayim üzerlerinde yaziyor ne olduklari.
Bunlarin sayesinde craftlar yapicagiz(yada yapicaksiniz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
).Neler yapabiliriz:Herseyi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ulan ben bunu yazarken TÜRKIYE 3 'Ü BULDU.HEP BERABER :GOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLL
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


AVRUPA AVRUPA DUY SESIMIZI ISTE BU BU GELEN TÜRKLERIN AYAK SESLERI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Neyse konumuza dönelim.Nerde kaldik.Herseyi yapiyorduk.Hani dedimya lvl 2 ctalystler bulamiyoruz -daha dogrusu yok- heh iste craft sayesinde lvl 2 deki özellikleride kiyafetlerimize silahlarimiza ekleyebiliyoruz.
Birtek farkli olarak takilarida biz yapabiliyoruz.Gayet güzelde para kazandiriyor ama bildigim kadari ile çok zor.

Combo:
Simdi arkadaslar combo olayi tamamen sizin gözünüze,parmaginiza ve o TTnet kalmis bir olay.:Çünkü 3 snligine lag girmesi demek combonun kaçmasi demek.Hele bu Fa ise saç bas yolarsiniz.
Gelelim yapilisina.Lvl 10 da Combo skilimizi aliyoruz(qyestini yaparak tabi).Bunu skill bölümünden speciali seçip orda combo skili var onu herhangi bir tusa atiyoruz.
Sonra deneme amaçli 5 tane skill seçelim.Bunlarin lvlini 9 yapalim.Combo starta basiyoruz yani combo skiline tikliyoruz.Kafamizin üzerinde yada tepede mobun isminin yazdigi yerin hemen altinda 3 bölmeli ilk bölme genis olmak sureti ile bir bar çikiyor.Amacimiz bar dolmaya baslayinca 1. bölmenin sonunda 2.bölmenin baslangicinda yada 2. bölmeyi geçip son bölmeye ulasincaya kadar ilk skilimize tikliyoruz.Sonra o bar tekradan dolmaya basliyor bu sefer 2. skile basiyoruz yine ilk bölmenin sonunda 2.bölmenin baslangicinda basmaya baslamaliyiz.Ha illa burda basacagiz diye bisey yok.o yeri geçsebile basabiliriz ama ilk önce oraya gelmeli.Daha sonra bar gene doluyor bu sefer yine ayni sekilde 3. skilimize basiyoruz.....Bu bu sekilde uzayip gider,sizin becerenize bagli olarak.Olayi anladiktan sonra zaten 11 comboyu rahatlikla yapabilirisiniz.Ama 11den sonra tam anlamiyla beceri isi.
Yukariyi anlamadiysaniz bi yöntem daha var.Söyleki;Combo bari ilk dolmaya basladiginda ''sari'' renktedir.O bar dolmaya devam ederken O dedigim yeri geçtigi anda ''turuncu''oluir.
Turuncuyu gördügünüz an skilinize basin.Bu daha pratik oluyor.
Neden combo:Combo; çok seri sekilde skillerimizi karsiya vurmamizi saglar.Ayrica hiç bir sekilde miss vurmazssiniz.Yine normal dmg'nizden daha çok dmg vurmanizi saglar.


Modlar:
Lvl 10 'da;Combo yapabilirlik.
Lvl 20 'de; aura mod
Lvl 30'da; battle mod 1
Lvl 50'De;battle mod 2 ye sahip oluyoruz.Ama ana questleri yaparak.

Warior Bm2:Eline bir orak aliyor önüne ne çikarsa artik dogruyor.
Fa:Oku tabanca oluyor ve çok serilesiyor(Fa kastigim zamanda 55 lvlden 100 lvle kadar bu sekilde kasmistim)
Wizzard:2 moba yada playera ayni anda vurabiliyor ayrica özel bir skili var.Havaya zipliyor tozu dumana katiyor.
Fs:Eline kalkani aliyor ortada savurmaya basliyor.
Fb
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
u elaman dedimya acyip bisey.Simdi elindeki orb bazuka gibi biseye dönüsüyor ve magic skillerini bazuka misali gönderiyor saga sola.Ayrica çok klas özel skili var.
Bm1de o dedigim mamutluk basliyor.Tekrar söylüyorum Fb için;Nekadar çok int okadar çok güç.Ama sadece bm1 de.
Bl
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
unun bm2 si akillara zarar.Öyle critler atiyorki 7k atanini gördüm.Mobuda playerida tek vurusta alabilir bu özel skill sayesinde.Ayrica normal oto atak seklide var.Tekme tokat kafa göze ayak dalak daliyor.Zannedersiniz kungfu filmindeyiz.Abartmiyorm!


Orb ve crystal:Fb ,Wizz,Fs,Fa nin silahlaridir.Fb ve fs 1 tane kullanirlar diger silahlari kiliçtir.Wizzardin ve Fa nin ana silahidir 2 adet kullanirlar.
Fa ve Fs kullanan bazi yeni oynayan baslayan arkadaslardan duydugum bir laf oldugu için söylememde yarar ver.Fs ve Fa kullanan arkadaslar skill grubumuzdan speciali açtigimiz zaman tepede astral weapon diye bi skill var.Ona tiklarsak Fa da ok istemeyen yay olur,Fsde kalkan olur.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Hangi rankte nekadar stat:
Sword:
Novice-app ye geçis;str:4 , int:0 , dex:4
Magic:
Novice-app'ye geçis
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
tr:0 , Int:4 , dex:4
Sowrd:
App-reguler geçis; Str:6 , Inte:0 , dex:6
Magic:
Str:0 , Int:6 , dex:6
Sword:
Regu-expert geçis; Str:8, Int:0 , dex:8
Magic:
; Str:0 , Int:8 , dex:8
Sword:
expert-aexpert ; Str10 , Int:0 , dex:10
Magic:
; Str:0 , Int:10, dex:10
Sword:
Aexpert-master; Str:12, Int:0 , dex:12
Magic:
; Str:0 , Int:12, dex:12
Sword:
Master-a.master; Str:14, Int:0 , dex:14
Magic:
; Str:0 , Int:14, dex:14


Amaster,g.master ve trastada;master'dan a.mastera geçisteki statlarin aynisi.Yani;14.

CORELER:

Low Core:
Low Core'ler düsük giysiler, ve silahlara + basmak için kullanilir. Kullanmak için, Itemi üzerinizden çikardiktan sonra Core'ye sag tiklayin, ve + basmak istediginiz itemi seçin.
Medium Core:
Titanium, ve daha düsük giysilere + basmak için kullanilir.
Upgrade Core High:Osmium ve 99 lvl setlerine + basmaya yarar.
Upgrade Core High yüksek level giysilere + basmak için kullanilir
Upgrade Core Highest:
En nadir bulunan Core'dir. Mythril giysilere + basmak için kullanilir.
Force Core:
Slotlu itemlere slot basmaya yarar.


100 LVLDEN SONRA HER 10 LVLDE ALICAK OLDUGUMUZ GÖEVLERIN BONUSLARI:

Lvl 110: Battle mod1 ile Combo kullanabilme

Lvl 120: Buff larin süreleri %150 artiyor,Normalde 5 olan Buff limiti 6'ya çikiyor

Lvl 130: Battle mod1+Aura Mod ile birlikte combo kullanilabiliyor.Normalde 6 olan Buff limiti 7'ye çikiyor.

Lvl 140: Ayni türden 2 buff kullaniliyor. Normalde 7 olan Buff limiti 8'e çikiyor.

Lvl 150: Buff süreleri %200 uzuyor! Normalde 8 olan Buff limiti 9'a çikiyor.

Lvl 160: Normalde 9 olan Buff limiti 10 a çikiyor.

Lvl 170: Ayni türden 3 buff kullaniliyor.


Arkadaslar Lvl 140'ta Ayni türden 2 buff kullanilabiliyor diye yazdim.Simdi bunu Açiklayayim:
Bazi bufflarimizin üzerinde sunlar yazar:
-Spirit
-Weapons
-Body
-Equipment
-Attack Skill;örnegin üzerinde spirit yazan 2 tür buffi lvl 140'dan önce kullanamayiz,yani kendimize buffi basamayiz.Birini seçmek zorundayiz.


Çagri arkadasimizdan alinti:

Strenghten Spirit(Evoluated Skill)

Yaziyorsa bir buff ta, yanina baska bir Spirit basabiliriz ama Baska bir Spirit(Evoluation) basamayiz. Bladerlarin ve Warriorlarin lvl kaç olursa olsun 2 attack buffunu beraber basamamalarinin nedeni budur.



ANA HARITALAR, HEM BAZI GÖREVLER HEMDE ITEM DÜSÜRMEK PARA KAZANMAK IÇIN GIRECEGIMIZ EKSTRA DUNGEON GIRISLERI vE LVLLERI:

Port Lux: lvl 50:
Fort Ruina: lvl65
Undead Ground: lvl80(Boloody deki Grocerden yüzük aliyorsunuz gitmek için,haritasi 85 lvlde açilir)
Forgetten Ruin: lvl95(Desertteki grocerdan yüzük aliyoruz)
Lake-side: lvl110
mutant forest:125lvl(Greendaki grocerdan yüzük aliyoruz)
Lake in Dusk lvl75(bileti satin alibalir,droptan düsürebilirsiniz)
Ruina Station lvl85(Bileti satin alabilir,droptan düsürebilirsiniz)
Prowest forest:140lvl:Fort Ruinada Mechamender lerin oradan.

-Darkness(giris biletinin üzerinde ''Seal of Darkness'' yazar).
-Forgetten B1f Temple girisi Forgotten Ruin de Blade Peryton ve Hexscyther mob larin orada (Buyuk Kus Bossun ciktigi yer).
-b1f
-b2f

RaderrR1993 alinti:
Catalyst: slotlu bir iteme istedigimiz bir lvl1 özelligi basmamizda yardimci olan esyadir
Lvl1 upgrd(catalyst ile yapilan upgrd):
Catalystler:

catalyst hangi özellligi basar
-------- --------
Helm--------- >Hp+50
Suit---------- >Defans+2
Glove-------- >Hit Rate+50
Boots-------- >Defans Rate+20
Orb,Crystal- >Magic+2
1Elli Kiliçlar-> Atack+2
2Elli Kiliçlar-> Critic Dmg+%10
Mananin catalysti yoktur.
Lvl1 upgrd için gerekli catalystlerdir.

Hangi özellik neye basilir:
Hp+50-------------->Bot,Suit
Mp+50-------------->Bot,Suit,Helm
Defans+2---------->Glove,Bot,Helm,Suit
Hit Rate+50-------->Glove,Kiliçlar,Orb,Crystal
Defans Rate+20--->Glove,Bot,Helm,Suit
Magic+2------------>Kiliçlar,Orb,Crystal
Atack+2------------>Kiliçlar,Orb,Crystal,Glove
Critic Dmg+%10--->Kiliçlar,Orb,Crystal,Helm


Lvl1 ve Lvl2 upgrd (slotlu iteme özellik ekleme)
RaderrR1993 ve Cabal online sitesinden alinti:

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Not:lvl 2 catalystleri bulunmamakta,2 tane force core ile sansa basilmaktadir.



Yapimini albümde bulabilirsiniz.

HARITA ve DUNGEON GIRISLERI:

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



T HELPER GÖREVLERİ:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Bu görevleri yapmanız zorunlu değildir.Normam questlerdendir.Ama expi ve değişik itemler verdiğinde yapılıbilinir.Size para kazandırır.

Cabal Irk Savaslari ve Wexp Point Sistemi:
Arkadaslar Cabalda Proxyn ve Capella olmak üzere 2 irk vardir.Bu irklari seçmek için lvl 100 olmamiz gerekiyor.Ilgili questi alinca size irki seçtiriyor.
Hangi irk sorusunu soracak olursaniz,istediginiz birini seçin.
Irki seçtikten sonra,fort ruin ve üstü maplerde artikplayer isimleri eger sizin irkinizdan degilse rakamlarla,eger sizin irkinizda ise normal ismiyle karsimiza çikar.Yani ruin ve üstü maplerde nicki rakamlarla yazili birini görürseniz kendinizede güveniniz varsa kesin.Honour point kazandiracaktir.Kendinize güveniniz yoksa kaçin.
Birde her aksam ana serverlarda Tierra Gloria denilen bir map açilir.Bu map ana savas mapidir ve 2 saat boyunca irklar buralarda bir birlerini dograrlar.Gögüs gögüse muharabe.
Ayni zamanda karsit irkin yaptigi yada kurdugu diyelim kuleler vardir.Bu kuleleride yikmak burdaki ana unsurlardan biridir.
Wexp Point:
Yeni patchle beraber gelen bir unsur.Tierrada karsi irka attiginiz dmg,yediginiz dmg ve yaptiginiz kuleleri ana unsur olarak sayar ve basta bunlar olmak üzere(irkinizdaki arkadaslariniza attiginiz bufflarda bu pointi etkiler) size wexp point verir.Yani Tierraya gidince,hem çok dmg vurun hemde çok dmg yiyin tabiki kule yapmayida unutmayin.
Neymis kamizkaze olarak ortaya atlayin.Kisaca bu(yeni serveri beklememdeki sevkimi arttirdi bu olay)
Wexp point ne ise yarar:
Arkadaslar,savaslarda aldigimiz yada kazandigimiz bu wexp pointlerle port lüxteki officera gidip bu pointi;skill expi,normal expi ve honour pointe dönüstürüyoruz.


Simdilik bu kadar yeter.Hosunuza giderse daha çok sey eklerim.
Dedigim gibi yoruma ve elestiriye ama birilerine biseyler katacak tarzda elestirilere açik bir yazi.

Ekleyecek olduklarim:

-Stat çarpanlari
-Kendi ve buradaki arkadaslarinda yardimi ile lvl kasma yada pvp combo varyasyonlari.
ALINTIDIR...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cabal, ekledim, goremedim, online


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cabal Online >>> Pc Özellikleri KarakıZ Online Oyunlar 1 11 Şubat 2013 17:03
Cabal Online Nedir? KarakıZ Online Oyunlar 0 22 Aralık 2011 11:17