IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11 Nisan 2008, 23:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Klasikler - FLASHBACK





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
dünyasında çığır açan önemli yapımlardan bir tanesiydi. Oyunculara yaşattığı harika saatler, haftalar ve aylar sonucunda ikinci oyunun yapılması kaçınılmaz gibi görünse de beklentilerimiz boşa çıkmıştı. Ta ki 1992 yılında arkadaşımın bir hafta sonu "olm bizim bilgisayarcıya AW 2 gelmiş" demesine kadar. Bu haberi alır almaz kendimi bizim bilgisayarcıya attım. AW 2 gelmiş doğrumu diye sordum, evet yanıtını aldığımda dünyalar benim olmuştu. 4 disket karşılığı oyunuma kavuşmuştum. Hemen eve koşup disketleri büyük bir heyecanla Amigama yükledim. Fakat oyunun açılış ekranında büyük bir hayal kırıklığı yaşadım. Çünkü oyunun adı FLASHBACKdi. Neye uğradığımı şaşırmıştım. Acaba kazıklandık mı diye düşünürken bir deneyeyim diyerek oynamaya başladım ve gördüklerime inanamadım.

Evet, arkadaşlar bu hikâyeleri eskiden çok yaşardık. Bunun sebebi bugün gibi her gün yeni bir oyunla karşılaşmazdık. Ayda bir veya iki oyun çıkardı. Bunların arasında hit olabilecekler ise senede 5-6 yı geçmezdi. 1992 ün en büyük patlamasını da FLASHBACK yapmıştı.

Peki, neydi bu oyunun konusu? Yıl 2124 Titan gezegeninde Conrad adlı ajan insanların arasına hızla karışan yaratıklar tarafından kaçırılır ve hafızası silinir. Conrad yaratıkların arasından kaçmalı ve yaratıkların gezegeni ele geçirmesine engel olmalıdır. Kısa süren bir demo ile oyuna girişi yapıyoruz.

Oyuna herkesin AW 2 demesinin sebebi yapımcısının aynı olması ve AW ye inanılmaz benzemesinden kaynaklanıyor. Ama oyunun AW ile hiçbir alakası yok, tamamıyla başka bir oyun. Flasback ajanımızın kaçırıldığı yerden kaçışıyla başlıyor. Fakat kaçarken yaratıkların kaçtığı uzay aracının vurulmasıyla son buluyor. Conrad kendini bilmediği ormanlık bir arazide buluyor ve kontrol bu andan itibaren bize geçiyor. Sağa sola hareket etmeye başladığımızda gözlerimiz yuvalarından fırlıyor, çünkü adamımızın hareketleri inanılmaz derecede akıcı Hele space tuşuna basarak çıkardığımız silahla ateş etmek büyük zevk. Koşarken aniden ters yöne dönmek, yüksek yerlerden koşarak atlamak ve silahla yuvarlanıp ateş etmek motion capture tekniğiyle çok gerçekçi olmuş.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Flashbackte mekânlar futuristik olarak tasarlanmış ki 2124 yılında geçen bir oyundan da farklı bir tasarım beklenemezdi. Karakter ve düşman grafikleri vektörel olarak hazırlanmasına rağmen göze oldukça hoş görünüyor. Karşılaşacağınız düşmanlar pek çeşitli değil, robotlar ve birkaç değişik yaratıkla karşılaşacağınızı söyleyebilirim. Zaten oyunun adventure kısmı daha ağır basıyor. Genelde bulduğunuz şifreler ve anahtarlarla giremediğiniz yerlere ulaşmak veya NPC lerden aldığınız görevleri tamamlamak üzerine kurulu olduğunu söyleyebiliriz. Ama temposu biran bile düşmeyen çatışmalara gireceğiniz bölümlerde yok değil.

Oyunun zamanında grafik ve ses olarak bekleneni fazlasıyla karşılıyordu. Flashback piyasaya sürüldüğünde çok tuttu ve nerdeyse bütün platformlar için piyasaya sürüldü. Daha sonraları oyunun CD versiyonu da yapıldı, fakat asıl oyunla pek bir farkı olduğu söylenemezdi.

Eğer action-adventure türünden hoşlanıyorsanız ve AWyi oynayıp onun gibi oyun arıyorum arkadaşdiyorsanız Flashback tam sizin oyununuz.

inceleme : Göksel Baki

__________________
Üşeniyorum öyleyse yarın
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
flashback, klasikler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Klasikler. Kralice Kültür ve Sanat 37 25 Kasım 2008 14:07
Klasikler - Starcraft inFerno Online Oyunlar 0 12 Nisan 2008 00:01