IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2014, 23:19   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çin ‘WOW korsanlarını’ hapse attı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Çin, World of Warcraft (WOW) hesaplarını hack’leyerek binlerce kullanıcının bilgilerini çalan 10 siber korsanı hapis cezasına çarptırdı. Siber korsanlar, elde ettikleri bilgilerde oyunda seviye atlanmasını sağlayan eşyaları para karşılığı satıyordu.Nüfusu ve gelişen internet altyapısı sayesinde dünyanın en çok oyuncusuna sahip olan Çin, oyun dünyasından para kazanmayı hedefleyen siber korsanların da merkezi haline geldi. 2011 yılında çalışma kamplarındaki işçilerin WOW’da ‘altın madenciliğine’ zorlandığının ortaya çıkmasının ardından harekete geçen Çin hükümeti, binlerce oyuncunun bilgisini çalan 10 siber korsanı tutukladı.

Zhejiang Online sitesinin verdiği habere göre, geçtiğimiz hafta Zhejiang eyaletindeki Songyang mahkemesi, 11.500 WOW kullanıcısının bilgilerini çalan 10 kişiyi tutukladı. Mahkeme, tutuklama gerekçesini, ‘sıradan bilgisayar bilgi sistemlerini ihlal etmeyi yasaklayan düzenlemenin ihlali’ olarak belirtti.Dünyanın en ünlü çok oyunculu rol yapma oyunlarından olan WOW, yıllardır siber suçluların hedefi konumunda. Blizzard’ın kısa süre önce beşinci genişleme paketini sunduğu WOW, 2010’da 12 milyon üye ile tavan yapmıştı. Şirket, Kasım ayında oyunun 7.6 milyon üyesi olduğunu açıkladı.

HER GÜN 700 BİN MAĞDUR
The Verge sitesinin haberine göre, korsanlar yeraltı piyasalarında 1 dolar karşılığında kullanıcıların hespa bilgilerini satın aldı ve diğer oyunculara altın ve eşya satarak 10.800 dolar kar elde etti.

Zhejiang’da bulunan mahkeme, siber korsanları 2 yıl hapis cezasına çarptırırken, 20 bin dolar civarında da para cezası verdi.

Çin’de her gün 700 bin internet kullanıcısının siber saldırılara maruz kaldığına inanılıyor. Siber saldırılar, Çin hükümetine geçtiğimiz yıl 46.4 milyar dolara mal oldu.

Guardian gazetesi, Mayıs 2011’de Çin’in kuzeydoğusundaki Jixi çalışma kampında çalışanların WOW’da ‘altın madenciliği’ yapmaya zorlandığını ortaya çıkarmıştı. Çin hükümeti, 2012’de yerel siber suçların önlenmesi için yasal düzenlemelere gitmişti.

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
attı, cin, hapse, korsanlarını’, ‘wow


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hava korsanlarını döverek öldürdüler! Ezgi Haber Arşivi 0 04 Temmuz 2012 12:25