IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2013, 17:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Orhan Bey




Orhan Bey (1326-1399)

Osmanlı Beyliği, Orhan Bey döneminde komşu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] topraklarında da genişlemeye başladı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dolaylarına sahip olan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] toprakları da [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] egemenliğine girdi (1345). Böylece Osmanlılar hem [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin donanmasına, hem [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ye geçiş için önemli bir takım noktalara, hem de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] topraklarını iyi tanıyan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] komutanlarına sahip oldular. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gibi komutanları Osmanlı hizmetine geçtiler ve özellikle [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nin fethinde çok önemli roller oynadılar.
14. yüzyıl ortalarında, yani Osmanlıların Rumeli'ye geçmeye hazırlandıkları sırada [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bir biçimde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'na bağlıydı. Yarımadada ayrıca [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Krallıkları ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Prenslikleri vardı. Bazı liman kentleri de [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in elinde bulunuyordu.
14. yüzyıl ortalarında halkı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oluşan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], siyâsi birlikten yoksun olmanın yanı sıra [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın istilâ tehdidi altındaydı. Osmanlılar Rumeli'ye Bizans İmparatorluğu'nda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] arasındaki taht kavgalarından yararlanarak, 1354'te ayak bastılar. Osmanlılar'ın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'da ele geçirdikleri ilk üs [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'nda [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oldu. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'in yerine geçen oğlu I. Murat ile Balkan seferleri başlamıştır.

__________________
Pes edecek en son insanlarız, biz sadece vazgeçtik bunu anlayın.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bey, orhan, orhan bey


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Orhan Bey Rhytia Tarih 0 18 Haziran 2012 21:51
Orhan Gazi Ecrin Tarih 0 28 Nisan 2011 22:44