IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Kasım 2014, 00:43   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
SANCAK ŞEHRİ KEMAH'IN ŞAHLANIŞI (2)




Hüsamettin Şanal Belediye Başkanı seçilmesinin hemen ardından ilk iş olarak Belediye ye bir internet sitesi, bir logo bir gazete ve bir dergi kazandırdı.
Halkın istek ve taleplerini internet sitesi üzerinden alabilir etkinlik ve icraatları gazete ve dergi ile duyurulabilirdi.
Gurbette yaşayan Kemahlılar ilçeden haberleri bu internet sitesiyle alacak paylaşılan resimler ile memleket özlemleri bir nebze olsun sönecekti.
Ama asıl sorun ilçenin alt yapı sorunuydu. Düşünüyorum da daha düne kadar bu ilçenin cadde ve sokaklarına araç giremiyordu. Dar bir hemzemin geçitten ilçeye giriliyordu. İlçeye yeni atanan memurlar eşyalarını ilçe merkezinin girişinde kamyondan indirerek, traktör tutuyor eşyalarını o traktöre boşaltıyor öyle ilçe merkezine taşıyorlardı.
İlçe merkezinde cenazeleri olanlar, çamur deryası içinde cenazelerini taşıyorlardı. İlçede saat 2 dediğinizde ekmeğin bittiğini her yıl Kemah ilçesine gittiğimizde bizlerde yaşıyorduk.
Kemah Belediyesi önemli bir aşama kat etti. Mehmet ve Aziz Torun’un Kemah Belediyesine çok önceden bağışladığı Kilit taşı tesislerinde ki cihazlar başkanın kendi ifadesiyle, bizzat tarafından tamir ediliyor ve tekrar üretim yapmaya başlıyordu.
Sancak şehirde maaş ödeyemediği için sattığı Kum Tesisi, bir başka noktada satın alınıyordu. Sebep, kilit taşı için gereken kumun satışı ve belediyeye kaynak aktarımı olacaktı. Üretilen Kilit Taşları köylere satıldı, ilçede acil düzenleme bekleyen yerler kilit taşı ile görünümlü bir hale getirildi.
TCDD, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Çevre ve Orman Bakanlığı ile görüşülerek Kemah girişine asfalt, refüş yapımı, kaldırım, ağaçlandırma ve çift aracın geçebileceği köprünün yapımı gerçekleştirildi. Artık İlçe merkezine kamyonlar yüklerini traktörlere boşaltmak zorunda kalmadılar.
Bir tanesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinden alınan 2 adet cenaze aracıyla insanlar son yolculuğuna uğurlanıyordu.
Asker ailelerine Belediye tarafından gıda yardımı yapılıyor, ramazanda 4 yıldır iftar çadırları kurularak köklü geçmişi olan ilçenin tarihine bir mühür daha vuruluyordu.
Belediye Başkanı Şanal’ın hedefleri büyüktü.
Bir zamanlar, Erzincan bünyesinde ilçe olan Kemah, artık ileriye daha büyük hedeflerle bakmalıydı.
Bu işi yapabilmek için de ortak akıl toplantıları gerekliydi. Gerek Erzincan’da, gerek ise Kemah da bu toplantılar gerçekleştirildi.
Tarihi yapıların restorasyonu ve yaşatılması, Kanalizasyon, su ve arıtma, Futbol Sahasının yapılmasında kalıcı rol üstlenilmesi, Kültür Merkezi’nin yapımı, Kale kazı çalışmaları, yerel değerlerin tanıtılması, Kemahlılık bilincinin oluşturulması, Yüksekokulun önemi ve gelişimi gibi konularda projeler üretildi ve ilgili kurumlara aksettirildi.
Kemah Kaymakamlığı ile birlikte yürütülen birçok projede Kemah Belediye Başkanlığı büyük başarılara imza attı.
Kemah TOGEM, Üsküdar TOGEM el ele bir kreş kazandırdılar Kemah ilçemize. Okul çıkışı içinde bir çocuk parkı yaptılar beraber, adına Kardeşlik Parkı dediler.
Önemli bir hususunda altını çizmek isterim. Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal’ı sever ya da sevmezsiniz, bunu bilemem ama sadece bu husus onun nasıl naif bir kalbe sahip olduğunun göstergesi olsa gerekir.
Aracı olmayan, benzin alamayan, maaş ödemek için bir yerler satmak zorunda kalan Kemah Belediyesi, 4 yıldır ücretsiz her sabah evden okula, her akşam okuldan eve çocukları taşıyor. Belediye Personeli bunu fedakârca ve gönüllü olarak yapıyor. Arkalarında ki tek destek ise Hüsamettin Şanal.
Kemah Belediyesi aynı zamanda 7 branşta usta öğreticiler eşliğinde sanat ve meslek edindirme kursları yaptı. Bu kurslarda eğitim alan çocukların Kemah Kültür elçileri olarak ilçemize büyük bir adım attırdılar.
Yazımın başında söylemiştim. Bir Selçuklu ve Osmanlı şehrinde olması gereken ne ise Kemah da da olmalıydı.
Önce Yıldırım Beyazıt’ın, akabinde Yavuz Sultan Selim’in fethettiği, Sultan Alparslan’ın komutanı Sultan Melik Gazi’nin şehri Kemah artık geleceğe daha umutla bakıyor.
Vakıf eli değdi Kemah’ımıza, Sultan Melik, Gülabibey Camii, meydan, bir tarihi hamam hep bu medeniyet düşüncesinin eseri.
Başkan Şanal, her daim ilçemizden haberler vererek kendi şahsi Twitter ve Facebook hesaplarını sürekli güncel tutarak yapmış olduğu faaliyetleri bizlerle paylaşıyor. Bu iş bile, Kemah adını duymuş ama hiç gitmemiş olanların bu güzide ilçeyi ziyaret etmelerine olanak sağlamakta.
Katılmış oldukları fuarlarda ilçemizin adı duyurulmakta, Televizyon programlarında ilçe tanıtılmaya devam etmektedir.
İlçemiz ile alakalı olarak kurmuş olduğum [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] adlı internet sitesinde Kemah ilçesinin geçmiş tarihi serüvenini sürekli yayınlıyorum. İlk kitabım olan Oğuz Onbaşı adlı eserin çıkış noktası da Kemah.
Bu yaz Başkanımıza bu konuyu hatırlatmıştım bir kere de buradan yazmakta fayda görüyorum. Kemah ilçemizde ki bir sokağa Oğuz Onbaşı, Üsteğmen Mustafa Asım gibi tarihi kahramanların isimleri verilmelidir. Bu bizim onlara bir vefa borcumuzdur.
Umutların tükendiği bir ilçe, ölü toprağını elhamdülillah üzerinden attı.
Emeklemeye başladı. Yeni dönemde yeni hamlelerle daha da ileriye umutla bakıyor Kemah.
Bu hizmetlerin arkasındaki isim Hüsamettin Şanal’dır.
Yapılan işler geleceğe daha da umutla bakmamızı gerektiriyor.
Her bir Kemahlı, siyasi düşüncesi ne olursa olsun, bu hizmet erbabına bu değere sahip çıkmalıdır.
Yazımı, yine 4 yıl önce yazdığım köşe yazısının finali ile bitirmek istiyorum.
Her şey başarılır. Yeter ki aşk ile Kemahlıyım denilebilsin.
Kemah için bir çivi bile çakanlara, bu uğurda emek verenlere, gecesini gündüzünü bu güzel ilçemiz için feda edenlere binlerce kez teşekkürler.
Bu uğurda çalışmak isteyenler; Haydi ülkeniz memleketiniz sizden hizmet bekliyor, gününüz aydın yolunuz açık olsun…

13 Şubat Gazetesi, Kemah halkına Belediyenin çalışmalarını sordu.
13 Şubat Gazetesi ekibini tebrik ediyor, bu güzel çalışmayı sizlerle paylaşmak istiyorum.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2, kemahin, sancak, ŞahlaniŞi, Şehrİ


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
ABAKAN ŞEHRİ PySSyCaT Sözlük 0 24 Eylül 2014 13:03
ABADAN ŞEHRİ PySSyCaT Sözlük 0 24 Eylül 2014 12:45
Erzincan - Kemah Sim Doğu Anadolu Bölgesi 0 18 Ağustos 2011 05:50