IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2016, 22:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Motorda V kayışı




Araçlarda; elektriğin üretilmesinde, klimanın çalışmasında, motorun soğumasında, direksiyonun dönmesinde aktif rol oynayan V kayışı, zamanında değiştirilmezse istenmeyen sonuçlarla karşılaşabilir hatta yolda kalabilirsiniz.
Otomobil teknolojisi geliştikçe, arkadan itişli aktarma yapısı, birçok markada yerini önden çekişliye bıraktı. Yani boyuna yerleştirilen motor, günümüzde birçok otomobilde enine olarak görev yapıyor. Böylece V kayışı da aracın motor kaputunun içinde saklanırcasına alt bölgelere inerken eski otomobillerdeki kadar dikkat çekmez oldu. Ayrıca bu parçanın geçmişe göre daha uzun ömürlü olması onun iyiden iyiye unutulmasına neden oldu.
V kayışı kopmadan önce sürücüsünü alışık olmadık sesler çıkartarak tehlikeyi hissettirir. V kayışının bu uyarılarının altında; yıpranan dişler, yan yüzeyin aşınmalar yatar ve sırt bölgelerde de kırılmalar meydana gelir. Böylece V kayışı zamanla özelliğini kaybeder. Esnekliğini kaybeden bu parça krank milinden aldığı hareketi alternatöre, klima motoruna, hidrolik direksiyon pompasına ve soğutma sistemi pompasına iletirken bunların kasnaklarının dönüş balansını etkiler.

Alternatör, klima motoru gibi pahalı parçaların arızalanmasına da neden olur. Araç hareket halindeyken, V kayışı koparsa; alternatör elektrik ihtiyacını karşılayamaz, çalışmayan soğutma sistemi pompası motorun hararet yapmasına neden olur. Eski araçlarda uygulanan kasnaklar arasına kadın çorabı veya sert bir ip bağlama yöntemleri günümüz araçlarında neredeyse imkansız. V kayışının kopmasının dışında, ideal sıkılıkta olmaması motor için risk taşır.
Servis, küçük bir cihaz kullanarak doğru bir kontrol yapar. V kayışının değişimini, konusunda uzman kişiler yapmalıdır. V kayışındaki
kanalların temiz tutmak için temizleyici spreyler, kullanmanızı tavsiye ederiz.

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
vkayışı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Akılı Olmayana Neylesin Sakal Kayışı Tarladan Götürür Çakal Atasözünün Anlamı ve Açık Amelia Atasözleri ve Deyimler 0 02 Temmuz 2014 16:07