IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03 Eylül 2016, 22:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Far ve aydınlatma sistemleri




Kış aylarına yaklaştığımız şu günlerde, işten, okuldan veya alışverişten eve dönerken çoğu zaman kendimizi karanlık bir havanın içerisinde bulacağız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, farı soluk yanan bir otomobil, stopları yanmayan bir minibüs veya sinyal lambası çalışmayan bir taksiyle karşılaşacağız. Bir de farının biri yukarı diğeri aşağıyı gösteren bir otomobili de ekleyip bunlara Türkiye'nin değişmeyen manzaraları desek eminiz ki bize hak vereceksiniz. Peki bir stop lambasını değiştirmek, far ayarı yaptırmak veya yedek ampul taşımak bu kadar zor bir işlem mi? Elbette hayır!

Otomobillerin çoğunda görev yapan halojen farların ampullerinin ne zaman söneceğini bilemeyiz. Bu nedenle bu ömürlü parçaların araç park halindeyken veya hareket ederken aniden kararmaması için önceden tedbir almakta yarar var. Bunun için, farlar, stop ile park lambaları, sinyaller, plaka aydınlatmaları ve araç içi aydınlatmasını sağlayan her ampulün bir tane yedeğini taşımakta yarar var. Bu ampul takımına vereceğiniz toplam ücret 30 TL'yi geçmeyecektir. Bu ampullerin değişimi için de 5 TL ile 15 TL arasında değişen bir işçilik ödersiniz. Yani aydınlatma sisteminin bakımına kabaca en çok 50 TL diyebiliriz. Ayrıca bu ampulleri değiştirmek genellikle bir Lego'nun parçalarını birleştirmek kadar kolaydır. Sadece soketlerin nasıl söküleceğini ve bu değişimdenelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmek yeterlidir. Değişimi kolaylıkla yapmak için, otomobilin el kitabını incelemeli veya yetkili servisten yardım almalısınız. Ancak kısaca bahsetmek gerekirse; motor kaputunu açarak far elektrik bağlantı soketi çıkartılır. Genelde plastikten yapılan ve tırnakları bulunan bu soketler, çıkartma veya takma esnasında aşırı zorlanmamalıdır. Far ampulünü farın gövdesine bağlayan, diğer tarafta elektrik soketini tutan plastik parçanın klipslerini açarak çıkarttıktan sonra ampul, oturma yüzeyinden çevirerek ayrılmalıdır.

Yeni ampul, oturma yüzeyine (yuvasına) oturtulmalı. Ampul ve farın gövdesine yerleştirip klipsleri sıkıştırın. Elektrik soketini dikkatlice oturtun ve farları yakarak kontrol edin. Bu değişimde pamuklu bir bez kullanın, çünkü elinizin yüzeyinde bulunan kir veya yağ tabakası ampulün ömrünü kısaltır. Otomobildeki ampuller kolayca değiştirilebilirken birçok sürücünün ihmal ve sorumsuzluğu sonucu sönen aydınlatmaları sonucu sürüş güvenliği riske atılıyor. Ayrıca far, sinyal vb. ışıkları yanmayan otomobiller, trafi k polisi tarafından tespit edildiğinde 60 TL'den başlayan trafik cezalarına ve 5 ceza puanına katlanmak gerekiyor. Burada yine eğer sürücü yanında yedek ampul taşıyorsa ve gerekli değişimi yaparsa bu cezadan muaf olur.

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ampül, ayarı, aydınlatma, ceza, farlar, polis


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
En Yaratıcı Aydınlatma Biçimleri Desmont Ev Dekorasyonu 0 06 Ocak 2015 21:30
Örgü Aydınlatma, Örgüden Aydınlatma Violent El Sanatları 0 16 Mart 2014 15:33
Kuş Kafesli Aydınlatma Violent Ev Dekorasyonu 0 17 Haziran 2012 19:04
Ev Yapımı Aydınlatma Kalemzede Ev Dekorasyonu 0 22 Mart 2012 21:51
Doğru Aydınlatma Nedir YapraK Ödev ve Tezler 0 29 Nisan 2009 22:00