IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Kasım 2023, 22:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
En Güvenilir Araba Fiyat Hesaplama Yolu Nedir?




Aracını satmak isteyen kişilerin satacakları araç için doğru araba fiyatı belirleme işlemi yapması gerekmektedir. İkinci el araçların fiyatları değişiklik gösterdiği için bu süreç biraz zaman almaktadır. Ama en doğru fiyatı belirlemek, satıştaki kazancınızı doğrudan etkileyeceği için oldukça önemlidir. Aracı piyasanın altında bir değere satarak kazancınızı azaltabileceğiniz gibi güzel bir fiyat belirlediğinizde kazancınızı arttırabilirsiniz. Genellikle kullanıcılar ikinci el satış yapan sitelerden araba, pazarlarından veya araba galerilerinden fiyat alarak bir değer hesaplamaktadır. Fakat bu veriler tam gerçeği yansıtmamaktadır. Özellikle ikinci el araçlarda fiyatı etkileyen çok fazla değişken vardır ve satışta olan her aracın bu değerleri değişiktir. Ayrıca araç galerilerinde satılan ikinci el araçların fiyatı her zaman daha pahalı olmaktadır. Bunun dışında araba fiyatı hesaplama programı gibi bazı programlar bulunmaktadır fakat bu programlar ortalama değeri hesapladığı için size her zaman doğru sonucu veremezler. Aslında en doğru ve güvenilir fiyat hesaplama için profesyonel destek almanız oldukça önemlidir. Ekspertiz firması ile çalışırsanız aracınızın en doğru fiyatını belirleyebilirsiniz. İşinde uzman kişiler tarafından incelenen aracınız için alacağınız ekspertiz raporu sayesinde doğru fiyatı belirleyebilirsiniz.
Araba Fiyatını Hangi Özellikleri Belirler?
Arabalarını satmak isteyen kişiler araba ne kadar eder hesaplama nasıl yapılır gibi soruları cevaplamak zorunda kalır. Fiyat hesaplamada farklı birçok belirleyici unsur bulunmaktadır. Bunlar;
Arabanın segmenti ve modeli araç fiyatını belirlemede en etkili faktördür. Her zaman yeni model arabalar daha pahalıdır.
Arabanın üretim yılı ise bir diğer önemli faktördür. Aracın yaşı büyüdükçe değeri düşmektedir. Bu durum klasik arabalar için çok geçerli olmakla birlikte aracın yaşı ne kadar büyükse fiyatı da o kadar düşük olacaktır. Aynı model bir aracın 2000 modeli daha düşük fiyattan satılırken 2010 modeli daha yüksek fiyata satılmaktadır.
Aracın şanzımanı ve durumu oldukça önemlidir. Şanzıman motor gücünü tekerleklere ileten bir organdır. Vitesin otomatik veya manuel olması ve hatta yarı otomatik olması da fiyatı etkileyen bir diğer unsurdur.
Satılacak aracın kaza durumu fiyatı doğrudan etkiler. Daha önce kaza yapmış araçların fiyatları piyasada daha düşüktür.
Aracın parçalarının orijinal olması bir diğer önemli faktördür. Orijinal parçaların bulunması aracın fiyatını arttırırken takılmış orijinal olmayan parçalar fiyatı düşürmektedir.
Araç kasası da fiyatı etkiler. Araba üreten markalar belirli aralıklarla aynı model içerisin yeni kasa üretirler. Eski model kasaların fiyatı daha düşükken yeniler daha pahalıya satılmaktadır.
Aracın motor kapasitesi ve yakıt tüketimi de araba fiyat hesaplama noktasında önemli bir yer etmektedir.
Aracın genel görünüşü yani kozmetik özellikleri araç fiyatını etkileyebilir. Özellikle bazı araçlarda renk fiyat arttırıcı bir etki gösterebildiği gibi aracın koltuk döşemelerinin sağlam olması da fiyatı arttıran diğer özellikler arasında yerini almaktadır.
İkinci El Araçlarda Ortalama Fiyat Hesaplama
Aracını satmayı düşünen kişiler en azından araçları için ortalama bir fiyat hesaplamak istemektedirler. Araba ortalama fiyat hesaplama işlemi biraz zaman ayırarak yapabileceğiniz kısa bir araştırma ile belirlenebilir. Bu araştırmada izlenecek yol ise sırasıyla;
Aracın sıfır fiyatını öğrenmek; Aracın sıfır fiyatını öğrendiğinizde ikinci el fiyatı için maximum %20 lik bir oranda indirim uygulamanız gerekmektedir. Aracınızda hiçbir sorun olmadığı ve herhangi bir hasarın olmadığını varsaydığınızda bu hesaplamaya göre ortalama bir fiyat belirlemiş olursunuz.
İkinci el piyasasını araştırmak; İkinci el araba piyasası çok değişiklik gösterdiği için aracın sıfırına göre yaptığınız ortalama hesaplama sizi yanıltabilir. Bu nedenle piyasada ki aynı model araçların fiyatlarını öğrenerek ortalama bir değer belirleyebilirsiniz. Bu hesaplama sırasında ikinci el araç pazarlarına gidebilir veya ikinci el araç satan sitelerde ki fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Aynı şekilde ikinci el araç satan galeri fiyatlarını da öğrenebilirsiniz.
Aracınız ile ilgili tüm bilgileri öğrenin araştırmanızı yaparken fiyat düşürebilecek unsurları da hesaba katmanız gerekmektedir.
Elde ettiğiniz tüm verileri birleştirerek ortalama bir fiyat çıkarabilirsiniz. Belirlediğiniz bu araç fiyat hesaplama yöntemi ortalama ve genel bir fiyattır. Ama arka planda kontrol edilmesi gereken farklı faktörlerde bulunmaktadır.
Aracın En Doğru Fiyatı Nasıl Öğrenilir?
Yukarıda ki araştırmalar yapıldığında genel bir 2. el araba fiyat hesaplama yapılırken aracın fiyatını doğru belirlememek için kapsamlı bir araştırma gerekmektedir. Bu araştırma ise kişilerin kendi yapabileceği bir kontrol değil uzmandan destek alarak sağlanabilecek bir kontroldür. Araç fiyatı hesaplama işlemi için aracın oto ekspertiz raporuna ihtiyacı bulunmaktadır. Aracın motorunun durumu, kaporta hasarları veya teknik olabilecek bazı problemleri ancak profesyoneller fark edebilir. Ekspertiz hizmeti verenler profesyonel ve işinde uzman bir ekip ile çalışarak, aracın motorundan, kaportasına, vitesinden, boyasına kadar her şeyini kontrol ederek size bir rapor sunarlar. Bu rapor sayesinde araba fiyat öğrenme sağlanabilir. Aracınıza doğru fiyatı verdiğinizde ise zarara uğramadan satışı gerçekleştirebilirsiniz. Belirlediğiniz fiyatın üzerine satış sırasında çıkabilecek masrafları ve eğer pazarlık yapmayı düşünüyorsanız pazarlık payını da ekleyerek bir fiyat belirleyebilirsiniz. Böylelikle tüm masraflar düştüğünde ve pazarlık ettiğinizde de hala aracın uygun satış değerine satmış olursunuz. Ekspertiz hizmetleri çalıştığınız firmaya göre değişiklik gösterse de doğru fiyatı belirleyebilmek için gerekli bir işlemdir. Ayrıca aracınızı Oto.nete satmak isterseniz ücretsiz ekspertiz hizmetinden faydalanabilir ve aracınız için aldığınız teklif hoşunuza gitti anda satışınızı aynı gün içerisinde sağlayabilirsiniz.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Burada araba sürmek cesaret ister! İşte dünyanın en ölümcül yolu CORDON BLEU Yaşam ve Detay 1 10 Haziran 2022 14:43
Fiat Egea Mart 2022 zamlı fiyat listesi ve son aylardaki fiyat değişimi CyBeR Otomobil Haberleri 2 04 Mart 2022 03:44
Fiat Egea Şubat 2022 fiyat listesi ve son aylardaki fiyat değişimi CyBeR Otomobil Haberleri 1 02 Şubat 2022 09:49
COVID-2019 ARDS'de Erkek/Kadın Tidal Volum Hesaplama Nedir? Kalemzede Covid19 Arşiv 0 29 Mart 2020 21:36
Titan Sistemleri Tanımanın En Güvenilir Yolu! Burce Ağ, Network ve Networking 0 11 Aralık 2015 12:20