IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ocak 2011, 23:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
2011 Peugeot RCZ - Yepyeni Tasarımı İle 2011 Yılının Modasını Üzerinde Taşıyor.




[YT]2-izdqhdy2c[/YT]
2011 Peugeot RCZ - Yepyeni Tasarımı İle 2011 Yılının Modasını Üzerinde Taşıyor.


Peugeot’dan sıra dışı bir otomobil: PEUGEOT RCZ, HEYECAN KARMASI
Peugeot RCZ, bir konsept otomobilin hayata geçmesinin ötesinde, Peugeot markasının yenilenme unsurlarından birini ve “keyif modelleri” çizgisinde yeni bir aşamayı oluşturuyor.



[DM]xelfya[/DM]


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

[YT]W0-4vpiD_W0[/YT]
Fifth Gear Web TV - Peugeot RCZ Road Test

RCZ, özgün ve yenilikçi tarzı, özel iç mekânı, sürüş keyfi, dinamik ve çevreci motor seçenekleri ile 200 yıllık tarihinden güç alan Peugeot markasını daha fazla tutku ve heyecan dolu bir geleceğe doğru taşıyor.
Peugeot RCZ 2+2 Sportif Coupe, zor beğenen, bilinçli, farklılaşma arayışında olan ve ilk görüşte tutulmaya, baştan çıkarılmaya hazır bir müşteri kitlesine yönelik sıra dışı özel bir araç olarak tasarlandı:
• RCZ ismi, aracın Peugeot ürün gamındaki tek ve benzersiz konumunu simgeliyor. RCZ, isminin ortasında sıfır ya da çift sıfır kullanılmayan ilk Peugeot binek modeli oldu.

[DM]xeshdc[/DM]
• Tasarımıyla Peugeot’nun « Yeni Marka Dünyası »nı yansıtan RCZ, markanın yeniden tasarlanan logosunu karoserisinin üzerinde gururla taşıyor.
Peugeot RCZ, Eylül ayı itibariyle Türkiye pazarına Euro 5 standarlarına sahip olan 2 farklı motor seçeneği ile sunulacak. Manuel ve otomatik vites seçenekleri bulunan 1.6 THP motor, 156 hp güç ve 240 Nm tork üretiyor. Beyaz ve Siyah olmak üzere 2 renk seçeneğine sahip olan Peugeot RCZ Yearling 1.6 THP 156 hp Manuel 69 bin 700 TL anahtar teslim fiyatla sunulurken, yepyeni 6 ileri otomatik vites kutusu ile donatılan versiyonun fiyatı 72.700 TL olarak belirlendi.
Peugeot RCZ’in diğer motor seçeneği 6 ileri manuel vites kutusu ile sunulan 200 hp gücündeki 1.6 THP motor, 275 Nm tork üretiyor. Sadece siyah renkli olarak pazarda yerini alacak olan RCZ Yearling 1.6 THP 200 hp versiyonunun anahtar teslim fiyatı ise 78.250 TL seviyesinde olacak..


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

DIŞ TASARIMDAKİ HEYECAN

Güçlü ve yenilikçi bir tasarım
RCZ’in atletik, aerodinamik ve şık tasarımı, orijinal bir gövde üzerinde yükselen yeni, uyumlu ve enerjik dengeler sunuyor.
Çift bombeli tavan ve arka cam, teknik bir ustalık oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda her ayrıntısı kalite ve özgünlüğü maksimum düzeyde işlenen bir tasarım imzasını da taşıyor. Ön cam, siyah tavan ve renkli arka cam, alüminyum iki kuşak ile belirgin şekilde bir süreklilik sağlıyor.
Profilden bakıldığında, “virgül” şeklindeki girintili bölüm, aracın ileri uzanan burnu ile kaslı omuzları arasında daha önce eşi görülmemiş bir bağlantı yüzeyi oluşturuyor.

Aracın bir diğer belirleyici özelliği, ön çamurlukların bir bölümünü kaplayan ve böylece aracın genişliğini daha fazla ön plana çıkaran alüminyum geniş kaput. Peugeot dünyasının karakteristiği olan kedimsi ön burun, kasa yanları ile aynı hizadaki büyük tekerleklerin doldurduğu kaslı çamurluklar, hava difüzörü ve kristal bir pençe ile bölünmüş yakut renkli LED’li arka farlar... Bu özellikler aracın görünümüne çekicilik ve güç, teknoloji ve seçkinlik kazandırıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Peugeot RCZ Özellikleri

[FLASH]http://video.mynet.com/adigesipse/Peugeot-RCZ-Detailed-inside/424914.swf[/FLASH]

Bir konsept otomobilin somutlaşmasının ötesinde, sportif Coupé RCZ, Peugeot Marka dünyasının yenilenmesine eşlik ederek, Peugeot « keyif modelleri » çizgisinde yeni bir aşama oluşturuyor.

Özgün ve yenilikçi tarzı, özel iç mekanı, dinamik olduğu kadar çevreci motor seçenekleri, yoğun sürüş keyfi ile… 200 yıllık tarihinden güç alan Peugeot Markası’nı gittikçe daha fazla tutku ve heyecan dolu bir geleceğe doğru taşıyor.
Sportif 2+2 Coupé Peugeot RCZ, duygu ve heyecan konsantresi, seri dışı özel bir araç olarak tasarlandı:
• RCZ ismi Peugeot ürün gamındaki tek ve benzersiz konumunu simgeliyor: RCZ isminin ortasında sıfır ya da çift sıfır kullanılmayan ilk binek model oldu;
• Tasarımıyla « yeni Marka dünyasını » yansıtan RCZ, yeniden tasarlanan Peugeot logosunu da karoserinin üzerinde gururla taşıyor.
RCZ böylece, modern, otomobil konusunda özellikle zor beğenen ve bilinçli, farklılaşma arayışında olan… ve ilk görüşte tutulmaya, baştan çıkarılmaya hazır bir müşteri kitlesine yönelik olarak tasarlandı.
Bu kapsamda RCZ, Peugeot ürün gamının « Seri Dışı » ilk modeli oldu. Onu gelecek yıllarda, hepsi birbirinden farklı, seçkin ve özgün kimlikli, güçlü tasarımlı, otomobilde yeni keyif duygularının taşıyıcısı olacak « sıra dışı » başka modeller izleyecek.
RCZ projesinin ilk aşaması, Eylül 2007’de, Frankfurt Otomobil Fuarı sırasında başladı. Peugeot, ekiplerinin tutku ve bilgi birikiminden doğan bir konsept aracı sergiledi. Araca ticari olarak hayat verme kararı, Mart 2008’deki Cenevre Otomobil Fuarı’nın ardından süratle olgunlaştı.
Bununla birlikte, hayali başarıyla gerçeğe dönüştürmek için, Marka’da var olan ve geçmişinde defalarca kanıtlamış olduğu, gerçek bir kararlılık, gerçek bir cüretkârlık ve bolca yaratıcılık gerekiyordu. Tasarımcılar ve mühendisler, böylece aracın dış görüntüsünün çağrıştırdığı izlenimle uyumlu teknik ve donanım özelliklerini tasarladılar. Aracın son derece güçlü kendine özgü bir kimliğe sahip olması için, sürüş keyfi ve üretim kalitesi konusunda RCZ için çok iddialı hedefler saptandı.


RCZ’nin son derece kısa süre içinde geliştirilmesi de projenin bir diğer hedefini oluşturuyordu. Bunun için, araç Avusturya’nın Graz şehrindeki Magna Steyr fabrikası bünyesinde, özel modellerin üretiminde uzman olan bir tesiste üretime alındı.
Böylece, geliştirilme kararı alındıktan sadece iki yıl sonra, RCZ, 2010 ilkbaharının başından itibaren tüketicilerin beğenisine sunulmuş olacak.
200 adet « Limited Edition » sınırlı seri RCZ versiyonu için geçtiğimiz Eylül ayındaki Frankfurt Otomobil Fuarı’nda 48 saatten kısa sürede ön sipariş veren müşterilere de araçları aynı anda teslim edilecek. RCZ özgünlük, etkinlik ve tutku burcunda gerçekten doğmuş oldu…


DIŞ TASARIM HEYECANI


Atletik, şık ve aerodinamik RCZ’nin tasarımı orijinal bir gövde üzerinde yükselen yeni, uyumlu ve enerjik dengeler sunuyor. Tavanın ve arka camın oluşturduğu çift tümsek ve kemer şeklindeki iki roll bar ile göze çarpan estetik şıklık aracın en vurucu imzasını oluşturuyor.


İÇ TASARIM HEYECANI


İdeal sürüş konumu, akıcı ve pürüzsüz çizgili torpido paneli, asil ve teknolojik malzemeler… RCZ’nin iç mekanı « sürücünün » anında sportif ve seçkin bir ambiyans içine girmesini sağlıyor.

RCZ sınıfının en cömert bagajlarından birini (384 ila 760 l boş hacim) oluşturmak üzere yatırılarak katlanabilen sırtlıklı 2 arka koltuğu barındırıyor.

MEKANİK KEYİF HEYECANI


Kontrol altında tutulan ağırlık, üzerinde çalışılmış aerodinamik ve modern motor teknolojileri ile RCZ performans ve çevreye saygı arasında yenilikçi bir sentez sunuyor.

Motor-şanzıman gamı 2010 yılında aşağıdaki şekilde oluşacak:
Lansmanda :
- 1.6 l THP 115 kW (156 hp) Euro 5, 240 Nm, 6 ileri mekanik vites kutusu – CO2: 155 g/km
- 2.0 l HDi FAP 120 kW (163 hp) Euro 5, 340 Nm, 6 ileri mekanik vites kutusu – CO2: 139 g/km
Yaz aylarından itibaren:
- 1.6 l THP 115 kW (156 hp) Euro 5, 240 Nm, 6 ileri otomatik vites kutusu – CO2: 168 g/km
- 1.6 l THP 147 kW (200 hp) Euro 5, 275 Nm, 6 ileri mekanik vites kutusu – CO2: 159 g/km
Yepyeni olan bu son motor, dünyada ilk kez, 4 silindirli bir motorda, performans açısından olduğu gibi yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu açısından çok yüksek etkinlik seviyesine erişmesini sağlayan teknolojilere sahip.
Bu felsefenin uzantısında, HYbrid4 teknolojili bir RCZ show versiyonu da 2010 Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilendi. Bu yenilikçi çözüm ile, bu sportif Coupé, bir yandan 147 kW’lık (200 hp) potansiyel bir güç ve 4×4 aktarma sisteminden yararlanırken, aynı zamanda 95 g/km CO2 seviyesinde emisyon değeri sergileyecek.

DİNAMİK HEYECAN


Peugeot’nun yol tutuşu ve sürüş kontrolü konusundaki tüm bilgi birikiminden yararlanan RCZ, sürücünün bütün duygularını yoğunlaştırmak amacıyla, Marka’nın sürüş hassasiyeti ve sürüş keyfi konusundaki üstünlüklerini en yüksek düzeye taşıyor.

RCZ, platform 2’den alınan son derece etkin bir süspansiyon sistemine ve yürür aksama sahip (Mac Pherson tipi ön takım, esnek kirişli arka dingil takımı). Ayrıca, araç özellikle alçak bir kasa konumu ve ağırlık merkezi, genişletilmiş tekerlek izleri ve cömert tekerleklere sahip. (18” veya 19”).
Öte yandan, RCZ THP 147 kW (200 hp) versiyonunun ön takımına, otomobile müthiş bir denge ile birlikte daha canlı ve atak bir sürüş özelliği kazandıran özel bir alt kule gergisine eklendi.

TEKNOLOJİK HEYECAN


Tasarım ve mekanik yeniliklerine ek olarak, seri dışı ve dinamik konumuyla uyumlu şekilde, RCZ sürüş keyfi ve güvenliğini arttıran ileri teknoloji donanım ve sürüş desteklerine de sahip: ESP’li standart akıllı çekiş kontrolü, yokuşta kalkış desteği (standart), WIP COM 3D (üst gam multimedya sistemi), çift-xenon viraj farları, vs.


KİŞİYE ÖZEL HEYECAN


Her müşterinin otomobilini eşsiz bir hale dönüştürebilmesini sağlamak amacıyla, RCZ otomobilin özel karakteri ile ilişkili olarak özel kişiselleştirme aksesuarları sunuyor: Karbon tavan, farklı renkteki kemer barları, jant çeşitleri, karoseri dekorasyonları…


MAKSİMUM GÜVENLİK


RCZ, özellikle önde üç efor kanalı, etkin tutma donanımları, aktif ön gergili aktif kaputtan oluşan takviyeli gövde yapısı ile üst düzey bir ikincil güvenlik sunuyor…

Detaylı Bilgi için aşağıdaki broşürü indiriniz…

Kaynak:
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
google_ad_section_end -->


Konu Sevda tarafından (05 Ocak 2011 Saat 23:58 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2011, peugeot, rcz, yepyeni, yle, Üzerinde


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
2011 yılının Türkiye göç haritası PassioN Haber Arşivi 0 28 Mart 2012 20:51
2011 Yılının En Kötü 25 Şifresi. Düş Bilişim Hukuku 0 21 Kasım 2011 14:47
2011 Yılının En İyi Linux Dağıtımı! Ocean GNU, Linux ve UNIX 0 27 Eylül 2011 00:24
2011 Yılının En İğrenç Esprileri :)) SimHa Komedi ve Mizah 2 03 Ağustos 2011 23:50
2011 yılının Gelinlik modelleri: pyracantha Evlilik Hazırlıkları 0 24 Kasım 2010 19:03