IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2011, 18:47   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Aralığı Bekleyenler Fiyatlar düştü




Otomotiv pazarı, rekor satışların ortaya çıktığı ilk yarıdan itibaren yaşanan gelişmelerle daralma eğilimine girdi. Düzenlenen kampanyalara rağmen kasım ayında satışların önceki aya göre yüzde 5 küçülerek 63-65 bin civarında oluşması bekleniyor. Memduh Taşlıcalı'nın Zaman Gazetesi'ndeki haberi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


'Aralıkta daha büyük kampanya olur' beklentisi otomobil satışlarını düşürdü

Yılın son ayında ise özellikle filo alımlarının etkisiyle pazarın kasım ayını ikiye katlaması bekleniyor.Bitmesine iki gün kala kasım ayı otomobil ve hafif ticari araç satışları netleşmeye başladı. 13 Ekim'de gelen ÖTV zamları ile birlikte artan fiyatların da etkisiyle kasım satışları, beklentilerin altına indi. Sektör uzmanları ay sonunda 63-65 bin civarında bir pazar oluşmasını bekliyor. Bununla birlikte 11 aylık toplam satışlar 730 binin üzerine çıkarken yıl sonu hedefi olan 850 bine aralık ayında düzenlenecek etkili kampanyalarla birlikte ulaşılması öngörülüyor. Siparişlerini ihtiyatlı hale getiren şirketler için asıl endişe, Avrupa'da da krizin etkisini göstereceği yeni yıla yönelik.

Kasım ayı satış rakamlarının oluşmasında birkaç önemli gelişme etkili oldu. Merkez Bankası'nın artan cari açık endişesi ile geçtiğimiz mart ayından itibaren uygulamaya aldığı kararlar kredi maliyetlerini yukarı çekti. Euro ve doların TL karşısındaki değer kazancı zamları kaçınılmaz hale getirdi. Son olarak yüzde 130'a kadar çıkan ÖTV oranları ile birlikte otomobil fiyatları yükselmeye başladı.

Kasım ayı satışlarında filonun ön plana çıktığını belirten Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, pazarın ekim ayına yakın bir rakamla kapanacağını söyledi. Her yıl satışların zirve yaptığı aralıktan bu yıl da beklentilerin yüksek olduğunu kaydeden Aybar, "Kampanyalar önem kazanacak. İçeriğine bağlı olarak rakam değişebilir." dedi. Ekim ayına göre pazarda yüzde 5 küçülme olduğunu ifade eden Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, özellikle şirket alımları ile birlikte aralıkta satışların ikiye katlanacağını dile getirdi. Özüner, geçen yılın aralık ayından daha küçük bir pazar oluşacağını belirterek, 120-130 binlik bir büyüklük beklediklerini söyledi.

Ekim ayında açıklanan ve 1.6 litrenin altındaki motora sahip otomobiller dışında Türkiye pazarında çok satılan hafif ticari araçları da etkileyen yeni ÖTV oranları tam olarak fiyat listelerine yansıtılmadı. Bunun etkisiyle önceki ay kadar olmasa da 65 binlik bir satışa ulaşılacağını kaydeden Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, "Son ayla ilgili beklentimiz oldukça iyimser. Aralıkta 140 bin satış olmasını ve toplam pazarın 875 bine ulaşmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Otomobil pazarında peş peşe ortaya çıkan gelişmelerin ancak kampanyalarla atlatılmaya çalışıldığını anlatan Hyundai Assan Genel Müdürü Ümit Karaarslan, bitmesine iki gün kalan kasım ayı için tahminini 60-63 bin aralığında tuttu. Yılın son ayında geçen yılın bir hayli gerisinde bir satış performansı beklediklerini kaydeden Karaarslan, "İhtiyatlı olacak biraz ama, satışlar 110-120 bin aralığında kalacak." dedi. Kia Genel Müdürü Bora Koçak da aralık ayında daha iyi kampanya olacak beklentisiyle kasım satışlarının beklenenin altında oluştuğunu dile getirdi.

Honda yeni Civic üretimine başlıyor

Tayland'da yaşanan sel felaketinin etkilerinin yok olmaya başlamasıyla Honda İngiltere ve Honda Türkiye, 19 Aralık'tan itibaren normal üretim kapasitesine dönüyor. Şekerpınar'daki fabrika yatırımlarını artırmayı hedeflediklerini belirten Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki, "Şu anda 25 bin olan otomobil üretim kapasitemizi yenilenen Civic modeliyle birlikte önce 50 bine, ardından daha yukarılara çıkarmayı hedefliyoruz. Civic'in yeni modelinin üretimine bu sene başlamayı planlıyoruz." dedi.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
aralığı, aralä±äÿä±, bekleyenler, dã¼åÿtã¼, düştü, fiyatlar


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bekleyenler İçin... MoHaC Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 11 Kasım 2011 20:09
Bekleyenler İçin Luis Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 20 Nisan 2010 01:45
IP Aralığı Kablosuz NET Unreal IRCd 4 27 Şubat 2008 00:19