IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Kasım 2011, 20:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Otomotiv devleri Avrupa’da işçi çıkarıyor




Avrupa’daki borç krizi otomotiv sektörünü de vururken, dev markalar art arda işçi çıkarmaya başladı. Önce PSA (Peugeot-Citroen) ardından Ford, İspanya ve Fransa’daki fabrikalarından 4 biner işçi çıkaracağını açıklarken, Renault ve GM de istihdamı düşürme kararı aldı. Emre Özpeynirci'nin haberi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Otomotiv devleri Avrupa’da işçi çıkarıyor Türkiye’de yeni eleman alımı sürüyor
Türkiye’de ise Ford, Tofaş ve Toyota yeni model yatırımlarına paralel yeni işçilere kapıyı açtı. 2011’de 4 bine yakın işçi alan sektör, 2012 için de aynı sinyali verdi.AVRUPA’da her geçen gün boyutu büyüyen borç krizi otomotiv sektörünü de vurdu. Avrupa’da dev otomotiv üreticileri düşen üretimler ve 2012’de küçülmesi öngörülen pazara karşı çözümü işçi çıkarmada buldu. Ford, 6 bin 200 kişinin çalıştığı İspanya Valenciya fabrikasından 4 bin kişiyi çıkaracağını açıklarken, PSA (Peugeot Citroen) Grubu ise Fransa’daki tesislerinden yine 4 bin işçi çıkaracağını duyurdu. Renault ve General Motors’un (GM) da Fransa ve İspanya’daki istihdamı azaltacağını bildirdi. Sektörün Avrupa’da 2012’de de aynı eğilimi sürdürmesi bekleniyor. Avrupa’daki krize rağmen son 2 yıldır hem üretimde, hem iç pazarda hızla büyüyerek rekorlar kıran Türk otomotiv sektöründe ise yeni model yatırımlarına bağlı olarak büyük ölçekli istihdam artışları yaşanıyor.
1000 yeni işçi
Ford Otosan, 1 milyar Euro’luk yatırımla 2 yıl içinde 2 yeni model için düğmeye basarken, bu yıl 1000’in üzerinde işçi aldı. Yeni modellerin devreye girmesiyle 9 bin 400 olan çalışan sayısı 2012’de 10 bin kişiye yükselecek.
6 markaya üretim yapacak
Avrupa’da ve özellikle İtalya’da yaşanan borç krizine bağlı olarak küçülme planları yapan Fiat, Türkiye’de büyümeyi sürdürüyor. Tofaş, Fiat, Peugeot ve Citroen’den sonra geçtiğimiz günlerde 137 milyon Euro’luk yatırımla Opel ve Vauxhall için de hafif ticari araç üretimine başlarken, 2011’de 1000 işçi aldı. 2012 sonunda 160 milyon Euro’luk yatırımla Amerika’ya RAM markasıyla da ticari araç üretmeye hazırlanan Tofaş, işçi alımını önümüzdeki yıl da sürdürecek.
Corolla 400 işçiyle dönüyor
Bu yıl bir taraftan Japonya’da yaşanan deprem ve tsunami felaketi yüzenden büyük sıkıntı çeken, Avrupa’da ise krize takılan Toyota, diğer ülkelerde küçülürken Türkiye’de büyümek için düğmeye bastı. Geçtiğimiz hafta 150 milyon Euro’luk yatırımla Türkiye’de yeniden Corolla üretimine başlayacağını açıklayan Toyota, bu yatırıma bağlı 400 işçi alacak.
Hyundai, karar aşamasında
Türkiye’deki fabrikasını büyütmek isteyen ve 400 milyon Euro’luk i10 yatırımı için karar verme aşamasında olan Hyundai de üretimin 90 binlerden 200 bine çıkmasıyla 1000’e işçi alacak.
Üretimde rekora koşan Renault 400’ün üzerinde işçi aldı. Yeni Civic üretimine hazırlanan Honda da işçi alacak.
Otay: Kriz yeni model yatırımlarını etkilemez
FORD’un geçtiğimiz hafta Avrupa’da 4 bin kişiyi işten çıkartma kararının ve yaşanan krizin Türkiye’yi etkilemeyeceğini belirten Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, “Avrupa’daki kriz pazarın düşmesi nedeniyle Ford’un bazı fabrikalarını etkiledi. Ancak bu kriz geçmişte olduğu gibi yeni modellerin üretiminde bir erteleme yaratmayacak. Bazı pazarların daralmasına bağlı olarak o ülkelerde küçülmeyi seçen Ford, yeni model yatırımlarını ise halihazırda yapmış durumda. Yeni modeller belirlenen tarihlerde üretilecek” dedi. Otay, 2012 sonundan itibaren Ford’un Valencia fabrikasında üretilmesi planlanan Transit Connect’in üretimiyle ilgili bir erteleme olmayacağını da kaydetti.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
avrupa’da, avrupa’da, ã§ä±karä±yor, çıkarıyor, devleri, iåÿã§i, işçi, otomotiv


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avrupa devleri THY Cup için gelecek Chelt Havacılık Haberleri 0 11 Ocak 2011 10:46