IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Cemalizim

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Nisan 2012, 21:45   #1
Çevrimiçi
Yardımcı Admin
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Renault Takımları Formula 1'e Damgasını Vurdu




Formula 1'de Renault motorlarıyla yarışan takımların gösterdiği performans, dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Renault motorlarıyla yarışan son iki yılın dünya şampiyonu Sebastian Vettel'in galip geldiği Bahreyn Grand Prix'ini başarıyla tamamlayan diğer üç isim de Renault motoruyla yarışan takımlardan oluşuyor.

F1 sezonu, zorlu Çin pistinin ardından 21 Nisan'da gerçekleşen Bahreyn Grand Prix'iyle devam etti. Red Bull Racing'de Renault motorlarıyla yarışan Sebastian Vettel, yarışı yine Renault motorlarıyla yarışan Lotus F1 Team'den Kimi Raikkonen ve Romain Grosjean'in 3,3 saniye önünde bitirerek bu yılki ilk zaferini kazandı. Mark Webber ise Red Bull Racing-Renault için dördüncülüğü elde ederek Renault'un F1 için geliştirdiği RS27 motorlarının ilk dört sırayı paylaşmasını sağladı.

Renault motorları, 1997 Lüksemburg Grand Prix'inde Jacques Villeneuve'ün (Williams-Renault) yarışı Jean Alesi (Benetton-Renault), Heinz-Harald Frentzen (Williams) ve Gerhard Berger'in (Benetton) önünde bitirmesinden bu yana ilk kez böyle bir başarıya imza atmış oldu. Sebastian Vettel, Red Bull Racing-Renault birlikteliği kapsamında 28'inci kez galip gelerek Renault'un F1'deki galibiyet sayısını 143'e ulaştırdı. Sebastian, artık şampiyonayı Lewis Hamilton ve Mark Webber'den devralarak önde sürdürecek.

Yarışta Caterham F1 Team ise Vitaly Petrov ile 16'ncı sırayı alırken henüz ilk turda lastiği patlayan Heikki Kovalainen 17'nci sırayı elde etti. Williams-Renault ortaklığındaki 150'nci yarışta, hem Bruno Senna hem de Pastor Maldonado emekliye ayrıldı. Bruno'nun yarışı mekanik bir sebeple 54'üncü turda sona erdi. Pastor ise 25'inci turda gövde hasarına neden olan bir lastik patlaması yaşadı.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
Cevapla

Etiketler
1e, damgasını, formula, renault, takımları, vurdu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık