IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
3Beğeni(ler)
  • 2 Post By nitX
  • 1 Post By MoonbathE

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ocak 2014, 16:41   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Coil over Nedir?




Coil over yükseklik ayarlı amortisor setidir. Bu sette yay ve amortisor beraberdir, ayrı değil.. Her aracta farklılıklar gösterir ama 10cm ye kadar oynaman mumkundur yukseklikle. Ayrıca alcalttıkca amortisorler de sertleşir. Ayar yapmak icin aracı lifte alıp lastiklerinin sökülmesi gerekmektedir.

Elektronik kontrollü modelleri de bulunmaktadır. Bu modellerde coil over bir çeşit elektrik motoruna baglıdır ve aracın yuksekliği içeriden kumandayla ayarlanabilir.
Türkiye de pek tercih edilmeyen ancak gerçekten yararlı olan bir sistemdir. kit halindedir ve en büyük özelliği bir çok ayarın manuel olarak yapılabilmesidir.

Coil over'ların ortalama 8cm indirip kaldırabilme özelliği vardır, kamber açılarını ayarlama şansınız vardır.
Yapısı karmaşık değildir ancak pahalıdır bu yüzden çok tercih edilmez. Coiloverı alıp, takıp sadece yükseklik ayarlamak yanlıştır. Aynı zamanda açı ayarları yapılmalıdır. Bu ayarlar yapılmadığı zaman coil overın, basit amortisörlerden herhangi bir farkı kalmaz ve verilen para sadece aracın alçalmasına yarar.

Türkiye'de yaygın olmadığı için ayarlarından da herkes anlamaz. Ayarların tamamen sağlıklı olması için araç kantara çıkarılması her tekerlek için ayrı ayrı ağırlık ayarı yapılması gerekmektedir.


*Alıntı değildir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 21 Ocak 2014, 01:41   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Coil over Nedir?




Devam'ını getireyimde, insanlar (merak edenler) aydınlansın dimi?
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Araçlardaki yay ve amortisör sistemi aracın yol tutuşunu arttırmak ve yoldaki titreşimi hissettirmemek için tasarlanmıştır. Araç ile yer arasındaki tüm iletişimi süspansiyon sistemi sağlar. Bu yüzden doğru yay ve amortisör kullanılması son derece önemlidir. Binek otomobillerde helezon yaylar kullanılır yük taşıma gibi işlemlerde kullanılan büyük çaplı araçlarda ise makas yay sisemi kullanılır. Tır otobüs ve benzeri türdeki araçlarda ise havalı süspansiyonlar kullanılmaktadır. Bu yüzden de otobüs veya tırlar durduklarında yani süspansiyonun içindeki havayı atması gerektiklerinde ” fıss ” diye bir ses gelir. Araçlardaki yayların asıl amacı yoldan gelen titreşimi azaltmak amortisörün amacı ise yayların salınımı ayarlamaktır.

Coilover, Amortisör, Spor Yay ve Araç Alçaltma

Günümüzde yay ve amortisör sisteminin tam olarak ne işe yaradığından habersiz olan birtakım tuningçi ve tuning tutkunları araçlarını alçatmak için yayın bir bölümünü kestiriyorlar ve aracı indirmiş oluyorlar. Şekildeki süspansiyon sisteminden inceler olursak eğer. Kıvrımlı demirin bir bölümünü kestiğimizde amortisöre yük biner ve araç frenleme esnasında kendisini öne atma çukurdan geçerken birden küt diye bir çarpma sesi gelmesi ( yay ın maksimum sıkıştığı noktada ) Yol tutuşunda düşüklük savrulma eğilimi gibi çeşitli sorunlar ortaya çıkabilir.

Araç alçaltmanin bir diğer yolu ise ” coilover ” sistemlerdir. Coilover sistemler profesyonel tuning sistemlerinde kullanılır. Coiloverların avantajı tüm ayarlarının manuel olarak isteğe göre ayarlanabilmesi ve istenildiği ayarda aracı yükseltip indirebilmesidir. Ancak çok pahalı olduklarından ülkemizde pek kullanımamakta dolayısı ile de ustası zor bulunmakta. Coilover ayarları aracın kantara çıkması gerekmektedir. Ağırlık ayarına göre açıları ayarlanması gerekmektedir. Ayrıca coilover lar aracı ortalama 8 cm alçaltıp yükseltebilme özelliklerine sahiptirler. Filmlerde sık gördüğümüz tek tuş ile aracın kendinden alçalması yada yükseltilmesi de bu şekilde olur. elektronik coiloverlar sayesinde aracınızı tek tuş ile yükseltip alçaltabilirisiniz.

Ekonomik olarak araç alçaltmak istiyorsanız eğer en iyisi spor süspansiyon sistemi kullanmaktır. Spor yaylar sert ve kısa olurlar. Sert oluşlarından dolayı çok yaylanmaz ve amortisör sıkışmaz. Amortisör ayarları da ona göre olduğundan bir sorun teşkil etmez ancak şuda bir gerçektirki spor süspansiyon sistemi kullanılan araçların amortisörlerinin patlama olasılığı daha yüksektir. Sadece spor yay takmak ta amortisör ile uyuşmaz. Yine sorun yaşarsınız. En sağlıklısı komple süspansiyon sistemini değiştirmektir. Ayrıca spor yaylar araca tanınan değerden daha büyük cant modifiyesi yapılırken de kullanılır. Normalde araç yaylanırken tekerlek ile araç arasında boşluk düşünülmüştür. Siz o boşluğu lastik ile doldurduğunuzda spor süspansiyon sistemi kullanmanız gerekir. Böylece araba çok yaylanıp tekerlek sürtme yapmaz. Ancak spor yay takılan bir araç hiçbir zaman normal zamanı kadar konfor vermez. Yoldaki takırtılar alışana kadar sizi bir süre rahatsız eder yoldaki çukurları hissedersiniz.
Birçok amortisör markası vardır. Bunlardan cadde için olan sizlere önerebileceğim markalar Koni Bilstein ve Tein… Bu 3 markadan şaşmayın derim. Yinede tercih sizin.

 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
air ride, coil, coil over nedir, nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yemini yerine getirmemenin günahı nedir, yemin keffareti nedir Zen İslamiyet 0 08 Haziran 2013 15:36
Sheriff Sistemi Nedir ? Reported List Nedir ? Detaylı Anlatım [Resimli] OperServ Knight Online 4 11 Şubat 2013 17:02