IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Temmuz 2015, 02:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
MINI Markası Kendini Yeniliyor




BMW Group, Berlin'de gerçekleştirilen MINI Clubman'in dünya prömiyerinde MINI markasının yeni ürün ve marka stratejisini tanıttı. Tasarım, özgünlük ve uzun vadeli değer, ilk olarak yeni tasarlanan logo, yeni yazı tipi ve yeni görsellerde görülebilecek olan yeni marka imajını tanımlıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu küresel tanıtım MINI'yi yeni bir döneme taşıyor ve aynı zamanda zamanın ruhunu şekillendirmek üzere markanın kendisini yenileme geleneğine dayanıyor. Gerçekleştirilen tanıtım, hemen kullanılmaya başlanacak olan yeni kurumsal tasarımla 2001'den bu yana marka kimliğindeki en önemli sıçramayı oluşturuyor. MINI'nin yaratıcısı Sir Alec Issigonis'in hareket noktası az yer kaplayan ve mümkün olduğunca az yakıt harcayan küçük, ekonomik bir otomobil yapmaktı. Yerden tasarruf sağlamak üzere bulduğu akıllı çözümler orijinal Mini'ye rakipsiz tasarımını kazandırırken, arkadaşı John Cooper da MINI'nin sahip olduğu yarış otomobili potansiyelinin farkına vardı. İkisi arasındaki iş birliği markanın temel özelliklere odaklanması ve ikonik MINI tasarımı sayesinde heyecan verici, eğlenceli sürüş tavrına odaklanması arasında benzersiz bir denge oluşturdu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


MINI başkanı Sebastian Mackensen konuyu şu şekilde açıklıyor: "Yaratıldığı 1959 yılından beri MINI markası her zaman fikir, ilham ve tutku anlamına geldi. Yeni MINI Clubman kampanyasıyla başlayarak, MINI'nin başarı öyküsünü sürdürmek istedik ve marka stratejimizi geliştirerek markanın görsel kimliğini yeniledik. Yeni bir marka kimliği ve gelecekte sunacağımız yeni tekliflerle daha fazla kişiyi tutkulu birer MINI hayranı yapmayı hedefliyoruz."

Yeni marka felsefesi en önemli şeylere yer açmak üzere gerekli olmayan her şeyden kurtuluyor. Temel mesajlara ve özgün iletişime odaklanıyor. Yeni logo, yeni yazı tipi ve yeni renk gamı açıklık ve özgünlük prensiplerine dayanarak geleceği şekillendirmek üzere markanın genlerini yeniden yorumlamasına izin veriyor.
MINI logosu ve yazı tipi
"Düz tasarım" 2D logo herkes tarafından tanınan mevcut 3D logodan geliştirilmiş: Logo herhangi bir malzeme ya da biçimi yinelemeyerek kendi kendini anlatıyor. Bu minimalist yaklaşım görsel açıdan öne çıkıyor ve tüm boyutlarda ve formatlarda kullanılabiliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Yeni MINI Serif yazı tipi de yeni marka imajını destekliyor. Yazı tipi İsviçreli tasarımcıların yayıncılıkta kullanmak üzere elle dizdikleri yazı tipinden geliştirilmiş ve modern bir görünüm verilmiş. MINI Serif markanın güçlü tasarım eğilimini yansıtırken, kalitesini öne çıkarıyor ve geleneksel olanla modern olan arasındaki kontrasttan yararlanıyor. Yeni MINI yazı tipi, kolay okunması ve içeriğe gerek duyduğu alanı sağlaması açısından kullanıcıya yönelik tasarlanmış.
Yeni Bir Kimlik
Tüm kurumsal kimlik, ürünün kendini anlatmasına olanak sağlayan, içeriğin sergilendiği bir platform görevi görüyor. Görsel kimlik daha önce duyurulduğu gibi beş güçlü temel modelin odağını pekiştiriyor. Bu modellerin her birinin bağımsız karakterini öne çıkarmak üzere ayrı görseller ve metinler geliştirilmiş olsa da aynı aileye ait oldukları belli. Bu farklı dünyalardan ilki yeni MINI Clubman iletişimlerinde görülmeye başlanacak.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kendini, markası, mini, yeniliyor


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Vodafone, mağazalarını yeniliyor Deep Vodafone 0 25 Eylül 2014 01:09
iPad Mini Türkiye'deİpad Mini Fiyatı ve özellikleri Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Aralık 2012 21:43
Jobs'suz Apple yeniliyor mu? Zen Apple 0 30 Kasım 2012 19:43
Microsoft Logosunu Yeniliyor Liaaa Bilim Dünyasından Son Haberler 0 25 Haziran 2012 03:03
Organlar Ne Kadar Sürede Kendini Yeniliyor? Sihir Sağlık Köşesi 0 28 Kasım 2011 16:52