IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Temmuz 2015, 14:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (2)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
BMW Elektromobilite Araştırma Programı Başlatıyor




BMW Group ve NTU S$1,3 milyon değerinde elektromobilite araştırmasına başlıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
BMW Group ve Nanyang Teknik Üniversitesi (NTU Singapur) tamamen elektrikli BMW i3 ile elektrik ve benzinle çalışan plug-in hibrit BMW i8'i kapsayan yeni bir elektromobilite araştırma programını başlattı.

Bu yeni araştırma programı BMW Group'un Güney Doğu Asya'daki ilk ortak laboratuvarı olan NTU kampüsündeki Geleceğin Mobilitesi Araştırma laboratuvarında gerçekleştirilecek.

İki taraf da 2013'te ortaklaşa kurulan laboratuvar için ayrılan ilk $5,5 milyon değerindeki fona ek olarak yeni araştırma projelerini teşvik etmek üzere birlikte $1,3 milyon tutarında fon daha sağlayacak.

Yeni araştırma programı "Asya'da Elektromobilite" ve " Akıllı Malzemeler" olmak üzere iki yeni alana odaklanacak. Bu konular ortak laboratuvarın şu anda üzerinde çalıştığı üç orijinal konu olan "Gelişmiş Batarya", "Sürücü Geliştirme Sistemleri" ve "Akıllı Mobilite"ye ek olarak planlanıyor.

BMW Group bugün NTU'da gerçekleştirilen açılış töreninde Geleceğin Mobilitesi Araştırma Laboratuvarına araştırma platformu olarak BMW i3 ve BMW i8 modellerinin temin edileceğini duyurdu.

Tören Singapur Ticaret ve Endüstri Bakanı Sayın Teo Ser Luck, Hesse Eyaleti Başbakanı ve Alman Bundesrat Başkanı Volker Bouffier ve Almanya Federal Cumhuriyeti'nin Singapur Büyükelçisi Ekselansları Dr. Michael Witter’in katılımıyla gerçekleşti.

Ortak laboratuvarda çalışan bilim insanları gerçek zamanlı sürücü davranışları hakkında araştırma yapmak ve otomobil performansı hakkında detaylı veriler toplamak amacıyla iki BMW i otomobilini kullanacak. İki otomobil aynı zamanda trafiği doğru şekilde öngören ve yolculuk süresini baştan sona tahmin edebilen mobil uygulamalar gibi yeni teknolojilerin yol testlerini yürütecek.

BMW Group Asya İdari Müdürü Sayın Axel Pannes konu hakkında düşüncelerini: "NTU ile kurduğumuz ortaklıktan ve NTU'nun araştırma ekibi ve disiplinlerarası ekiplerinin üst düzey uzmanlığı sayesinde kurulan Geleceğin Mobilitesi Araştırma Laboratuvarından son derece memnunuz.

Kendini bu işe adamış araştırmacıların aralıksız gayretleriyle, iki yıl kadar kısa bir sürede önceki araştırma konularında bazı önemli buluşlar yaptık. Asya'da Elektromobilite ve Akıllı Malzemeler konusunu da içerecek şekilde genişlettiğimiz araştırma kapsamıyla iki taraf da son derece değerli bilgilere ulaşacaktır. Dahası bu bilgi Singapur akademik çevrelerine aktarılacak ve modern elektrikli ve plug-in hibrit elektrikli otomobillerin teknik açıdan daha iyi anlaşılması sağlanacaktır. Tüm bunların sonucunda BMW Group ve NTU arasında daha güçlü bir teknolojik ortaklık da inşa edilecektir." sözleri ile ifade etti.

NTU Personel Müdürü ve Başkan Yardımcısı (Araştırma) Profesör Lam Khin Yong da yeni araştırma programının NTU/BMW ortak laboratuvarının araştırma başarısı üzerine inşa edileceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "Yeni araştırma programı, BMW Group'un liderliği ve otomotiv bilimindeki uzmanlığı ve NTU'nun sürdürülebilirlik ve temiz teknolojiler alanında öncü araştırmaları arasındaki sinerjiden daha fazla yararlanacaktır. NTU/BMW ortak laboratuvarı elektrikli otomobillerin menzilini uzatabilen yeni batarya malzemeleri ve güvenliği büyük ölçüde artıran yenilikçi sürücü destek teknolojileri gibi alanlarda şimdiden önemli ilerlemeler kaydetti.
NTU BMW'nin ortaklık kurduğu dünya çapındaki sekiz üst düzey üniversiteden biridir. BMW i3 ve i8, BMW ve NTU bilim insanları tarafından yenilikçi teknolojilerin gerçek yaşam koşullarında geliştirilmesi ve test edilmesi için kullanılacak ve bu yeni araştırma programı NTU'nun geleceğin mobilite çözümlerini geliştirme gayretlerini tüm dünyayı etkileyecek şekilde artıracak."
Hesse Eyaleti Başbakanı ve Alman Bundesrat Başkanı Sayın Volker Bouffier de şunları söyledi: “NTU ve BMW tarafından başlatılan yeni elektromobilite araştırma programı, araştırma alanında Almanya ve Singapur arasındaki güçlü ve verimli ilişkiyi vurgulamaktadır. Programın iki taraftaki bağları güçlendireceği kesindir. Bu nedenle geleceğin ulaşım sistemine yönelik temel konularda çalışma ve araştırma yapmak sürdürülebilir gelişmeyi temel alan modern küreselleşen dünyaya giden yolda önemli bir faktör olacaktır."

Geleceğin Mobilitesi Araştırma Laboratuvarının başarıları
Nisan 2013'te kurulan Geleceğin Mobilitesi Araştırma Laboratuvarı Gelişmiş Batarya, Sürücü Destek Teknolojileri ve Akıllı Mobilite gibi konuları kapsayan geleceğin ulaşımına ilişkin temel alanlarda araştırma ve geliştirmeyi hedeflemekte.
İki yıl süren yoğun araştırmaların ardından Geleceğin Mobilitesi Araştırma Laboratuvarı aşağıdaki alanlarda önemli buluşlar gerçekleştirdi:
Geliştirilmiş Batarya
· Enerji yoğunluğunu iki katına çıkarma potansiyeline sahip yüksek gerilimli katot ve anotlar (bir bataryanın pozitif ve negatif kutupları) gibi bir elektrikli otomobilin menzilini artıracak ve daha hızlı şarj edilebilmesini sağlayacak yeni malzemeler üzerinde deneyler gerçekleştiriliyor.
Sürücü Destek Teknolojileri
· Mevcut sezici teknolojileri sürücünün uykulu veya uyanık olup olmadığını, hıza ve hareket yönüne bağlı olarak otomobilin bir diğer otomobille çarpışmak üzere olup olmadığını ayırt edebiliyor. Ancak sezici sistemleri birbirinden bağımsız ve sürücünün mevcut durumunu hesaba katarak buna göre uyarlama gerçekleştiremiyorlar.
· Şu anda sürücüye yardımcı olmak üzere kullanıma sunulacak teknolojileri sayısını artırmak veya azaltmak üzere sürücünün durumuna uyum sağlayan bir sürücü destek sistemi geliştiriliyor. Sistem sürücünün uyanık veya uykulu olması, yola dikkat edip etmediği ve otomobilin etrafındaki trafik koşullarının yoğun veya seyrek olup olmadığı gibi parametreleri temel alıyor.
Akıllı Mobilite
· Trafik koşullarını daha iyi öngören ve hedefe varış süresini doğru olarak tahmin edebilen bir mobil uygulama geliştirildi. Uygulama gerçek zamanlı trafik bilgilerine bağlı olarak bireysel sürüş stilini ve mevcut trafik durumunu hesaplayan akıllı bir kılavuz sistemini temel alıyor. Aynı zamanda varış noktası civarındaki park yeri durumunu analiz eden bir park yeri arama sistemini de içeriyor.

__________________
Necip Fazıl çok fazla sigara içermiş. Bir gün bir öğrencisi ona gelir ve der ki; -Hocam bugün bir rüya gördüm bütün bitkiler Allah'a secde ediyordu, bir tek tütün etmiyordu...
Üstad cevabı yapıştırır: -Getirin o kafiri yakalım..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
araştırma, başlatıyor, bmw, elektromobilite, programı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Apple 64 Bit Zorunluluğunu Başlatıyor SeckiN Cep Telefonu İşletim Sistemi 1 05 Ocak 2015 01:48
Bu davranışlar aşkı başlatıyor Sue Aşk ve Sevgi Köşesi 0 16 Mayıs 2012 20:58
Aşkı Kadınlar Başlatıyor Rüzgar Ah Kadınlar 0 16 Kasım 2011 22:09
THY, Guangzhou’ya da uçuş başlatıyor Chelt Havacılık Haberleri 0 26 Kasım 2010 19:21
Atatürk araştırma merkezi, saidi nursi araştırma merkezi mi oluyor? BanderaS Haber Arşivi 1 17 Temmuz 2010 19:17