IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2017, 03:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ford Focus 2017




Bu yeni nesil model, üzerinde bulundurduğu geniş yeni teknolojiler yelpazesiyle de göz doldurur. Örneğin, Türkçe Sesli Kontrollü ve 8" Dokunmatik Ekranlı SYNC 3, aracınızın navigasyonunu ve eğlence sistemlerini sadece sesinizi kullanarak yönetebilmenizi sağlar. Ve gelişmiş Otomatik Park Sistemi, paralel ve dikey park etme özelliğiyle zenginleştirilmiştir.

Benzinli ve dizel motorlardan oluşan bir dizi teknoloji harikası, gücün ve tasarrufun mükemmel dengesini sağlar. Gelişmiş PowerShift şanzıman ve direksiyondan vites değiştirme özelliği performansı ve verimliliği en üst düzeye çıkarır.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İmkânsızı mümkün kılar
Akıllı teknolojiler ve fonksiyonel tasarımı ile Focus, aracınızda geçirdiğiniz her dakikayı mümkün olduğu kadar rahat, güvenli ve eğlenceli hale getirir.

Yenilikçi teknolojiler aynı zamanda hareket halindeyken yolla olduğu kadar müziğiniz, mesajlarınız ve telefon görüşmelerinizle de bağlantı halinde kalmanızı sağlar.

Navigation -System
SYNC 3 Teknolojisi

Türkçe Sesli Kontrol sistemine sahip Ford SYNC 3,

- 8" yüksek çözünürlüklü renkli dokunmatik ekranı ile araç içi iletişim sistemini bir üst seviyeye çıkarıyor,
- Kullanıcıların telefonlarını, müzik sistemini, mobil cihazları ve varsa navigasyonu sesli olarak veya dokunmatik ekran üzerinden kontrol etmelerini sağlıyor.

Ayrıca Apple CarPlay bağlantısıyla dokunmatik ekranı telefonunuza benzer bir arayüzle kontrol edebilirsiniz.
Paralel veya dikey, park etmek artık çok daha kolay

Otomatik Park Sistemi, Focus’ta “Dikey Park” ve “Paralel Park Çıkış Yardımı” özellikleriyle geliştirildi. Sistem paralel veya dikey park seçiminize göre uygun park yerini bulur ve park etmeniz için tüm direksiyon manevralarını kendisi yapar. Siz ise ekranda belirtilen şekilde vites geçişlerini yapar, gaz ve pedalı kontrol edersiniz. Dikey Park seçildiğinde, aracı geri geri dikey olarak araçların arasına park etmenize yardımcı olur. Paralel Park Çıkış Yardımı ise dar park alanlarından çıkmanıza yardım eder.
Park-AssistAutomatic Paddle Shift Controls
Direksiyondan vites değiştirme

Direksiyonun her iki tarafına da konumlandırılmış vites kolları sayesinde küçük parmak hareketleri ile vites geçişleri kontrol edilebilir.
Ford PowerShift
Ford PowerShift otomatik, hızlı ve tasarruflu

Ford PowerShift Otomatik Şanzıman, manuel şanzımanın dinamikliğini ve sportifliğini otomatik şanzımanın konforuyla birleştiriyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanda yer alan çift kavrama sistemi sayesinde ikinci kavrama kolu bir sonraki vites dişlisini geçiş için önceden hazırlayarak pürüzsüz ve çabuk vites geçişi sağlar. Klasik otomatik şanzımanlara göre daha yumuşak ve kesintisiz vites geçişleri sayesinde maksimum sürüş ve daha fazla yakıt tasarrufunun keyfini yaşayacaksınız.
Cross Traffic Alert
Çapraz Trafik Uyarı Sistemi, gözden kaçırabileceğiniz araçları görür.

Kör Nokta Uyarı Sitemi’ne ilave olarak gelen bu yeni özellik sayesinde dikey olarak park edilmiş araç ile park yerinden geri geri çıkarken, arka sağ veya soldan gelen bir araç olması durumunda sistem sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarır.

Kör Nokta Uyarı Sistemi aracın arka tamponunda yer alan radar sensörleri sayesinde arka sağ veya sol taraftan gelip geçmekte olan başka bir aracın kör nokta olarak adlandırılan bölgeye girdiğini tespit ederek, yan dikiz aynalarında turuncu bir ışık yakarak sürücüyü uyarıyor.
Distance Alert and Distance Indication
Diğer sürücülerin gözlerini kamaştırmadan görüşünüze yardımcı olur

Otomatik uzun far teknolojisi gece uzun far kullanımını daha fazla görüş alanı sağlamak için maksimum verimlilikte tutmayı amaçlar. Sistem karşı yönden gelen ya da önünüzde seyahat eden bir araç tespit edilmesi durumunda otomatik olarak uzun far, kısa far geçişi yaparak diğer sürücülerin uzun farlardan etkilenmesini engeller. Önünüzdeki engel kalktıktan sonra sistem tekrar uzun fara geçiş yapar. Aynı şekilde ışık şiddetinin az olduğu bir ortamda ise sistem otomatik olarak kısa fardan uzun fara geçer.
Lane Keeping Alert
Yorgun musunuz? Sürücü Dikkat Takip Sistemi bunu algılayabilir

Sürücü Dikkat Takip Sistemi, sürüş esnasında aracın yol çizgilerine göre konumunu sürekli olarak gözlemleyerek yalpalama ve sapma algılaması durumunda sürücüyü uyarıyor. Sistem, sürücü performansının düştüğünü belirlerse, iki aşamalı bir uyarı süreci başlatılıyor. Birincisi, gösterge panelinde bir uyarı mesajıyla birlikte sesli bir uyarı gönderiliyor; sürücü yorgun davranışlar göstermeye devam ederse, sürekli bir uyarı gösterilmeye başlanıyor ve sürücünün OK düğmesine basarak bunu gördüğünü belirtmesi gerekiyor.
Lane-Departure_Warning-Lights
Şeridinizi korumanıza yardımcı olan gelişmiş sistem

Şerit Takip Sistemi ön cama entegre kamera sayesinde 65 km/sa üzerinde hızla seyrederken aracın şerit içerisindeki konumunu sürekli olarak gözlemleyerek istem dışı (sinyal verilmeden veya kesin bir şerit değiştirme manevrası yapılmadan) şerit değişimi yapılması durumunda öncelikle gösterge panelinde beliren görsel bir uyarı yardımıyla, eğer sürücü tepki vermez ise direksiyonun titretilmesi yoluyla sürücüyü uyarıyor. Sürücü sistemin hassasiyetini ve uyarının şiddetini ayarlayabiliyor veya sistemi bütünüyle kapatabiliyor. Şeritte Kalma Yardımcısı 'Şerit Takip Sistemi'nin yaptığı uyarılara sürücünün tepki vermemesi durumunda otomatik olarak devreye girerek direksiyona hafif bir tork uygulamak suretiyle aracı yumuşak ve hassas bir şekilde şeridine döndürüyor. Eğer şerit değiştirme bilinçli bir şekilde yapılıyorsa sistem sürücü tarafından kolayca devre dışı bırakılabiliyor. Sürücü iki hassasiyet düzeyinden birini seçebiliyor ve isterse sistemi bütünüyle kapatabiliyor.
Running-lights.-HID-with-automatic-bending-on
Bi-Xenon Farlar ve Dinamik Ön Far Sistemi

Dinamik Ön Far Sistemi olan Bi-Xenon farlar, ışığın açısını ve hüzmesini yol ve hava koşullarına göre ayarlayarak sürüş koşullarına en uygun aydınlatmayı sağlar. Sistem, şehir içi, kırsal yol, otoban, yağmur veya sis koşullarında en rahat sürüşü sağlayacak far modları arasında yumuşak bir geçiş sağlar. Viraj dönüşleri için statik köşe lambaları ve sürüşe duyarlı ön farlar da bu sistem içerisinde yer almaktadır.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ford focus


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ford Focus RS Zen Otomobil Haberleri 0 24 Şubat 2013 19:36
Ford Focus STR SLyther Otomobil Haberleri 0 16 Aralık 2011 00:47
Ford Focus RS Heidi Otomobil Haberleri 1 26 Temmuz 2008 14:10