IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Winston

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Nisan 2017, 07:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karşınızda 2017 Yeni Toyota Prius c




Elektrikli motorları modellerine en iyi entegre edebilen marka olarak nam salan Toyota, hibrit araçları arasına bir yenisini daha ekledi. 2017 Yeni Toyota Prius c adlı yeni küçük üye ile abi Prius yanında sektörü kovalayacak. Boyutları ile oldukça küçük olan bu araç, ailenin bir başka üyesi olan Yaris Hibrit ile teknik konuda birbirine çok benziyorlar. İşte detaylar…
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Toyota’nın yeni mini hibriti
Yeni Toyota Prius c 4030 mm uzunluğu ile toyota yaris hibrit modelinden birazcık uzun (3950 mm). Peki yaris varken bu da nesi? diye sorabilirsiniz. Bende aynı soruyu sorarak yazmaya başladım. Prius, Japon markanın bu sınıftaki en önemli temsilcisi olduğu için boyutu küçültüp tasarımı da benzeştirerek farklı bir modelle bir güncelleme yaptığını düşünüyorum. Evet, Yaris’in hibrit modeli kötü değil. Fakat yenilenme zamanı gelmişti. Toyota Prius c bu yeniliğin yüzü olduğunu düşünerek teknik konuya geçiş yapalım.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Motorda aileden
B segmenti boyutları ile dikkat çeken Prius C için abisindeki üniteyi kullanmasını beklemezdik. Bu araçta yaris hibrit modelinde kullanılan 1.5 litrelik benzinli motor ve elektrikli ünite ile geliyor ve toplamda 99 beydir güç üretiyor. Bu yeni küçük çevreci Japon, tıpkı adını aldığı abisininde yaptığı gibi elektrikli motoru belirli hıza kadar devrede tutuyor. Ayrıca aracın hızı 40 km/s hızın altına düştüğü zaman sadece elektrikli motor ile ilerleme gerçekleştiriyor. Tabi buda kalabalık şehirlerde ciddi yakıt ekonomisinin kapısını açıyor. Bu alt başlık şimdilik böyle kalsın. Teknik veriler detaylandığı zaman bütün yönleri ile güncellerim. Buradan donanım kısmına geçelim.

Olması gerekeni sunuyor
Yeni Prius c standart olarak 15 inç jantlarla geliyor. Fakat opsiyon listesinde 16 inçlik jantlar ve 195/50 R16 lastiklerde yer alacak. Yaşam alanına geçtiğimiz zaman sade bir kokpit dikkat çekiyor. 3.5 inçlik tft ekranı küçük ve net bilgilendirmeler yapıyor. Bu bilgiler kilometre sayacı, sürüş mesafesi, yakıtla gidilecek yol gibi değerleri kapsıyor. Fakat asıl görüntüleme 6.1 inçik multimedya ekranı üzerinden yapılıyor. Dokunmatik olarak kullanıcıya sunulan bu ekrandan eğlence sistemleri kontrol edilebiliyor. Yeni toyota prius c için 6 yöne ayarlanabilir sürücü koltuğu, 60/40 oranında katlanabilen arka koltuklar, ısıtmalı direksiyon gibi özellikler de sunuluyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Güvenlik konusunda taviz verilmemiş. Dokuz hava yastığı, bilindik üç harfli güvenlik özellikleri ve bunların yanı sıra şerit takip asistanı, ön çarpışma algılama ve otomatik frenleme özelliği gibi donanımlarda güvenlikte görev yapıyor. Otomatik frenleme özelliği aracın ön kısmında yer alan kamera sayesinde olası durumları görüp analiz ederek gerekli müdahale için araca komut gönderiyor. Tabi bunu bütün hız aralığında değil 11 ile 80 km/s arasında gerçekleştiriyor. Ayıca bu kameralar ile otomatik uzun far asistanı da aktif olarak çalışıyor.

Kısaca 2017 Yeni Toyota Prius c hakkında aktaracaklarım bu kadar. Türkiye pazarına giriş yapacağı konusunda henüz bilgi yoktur.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
yeni toyota prius


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ve karşınızda yeni kral! Deep Google 0 06 Kasım 2012 09:43
Toyota Prius Liaaa Otomobil Haberleri 0 24 Ekim 2012 20:20
Toyota Şimdi De Prius'ları Geri Çağırıyor. Afrodit Otomobil Haberleri 0 30 Kasım 2010 12:33