IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Mayıs 2019, 16:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bakan Duyurdu: Yerli Otomobil Elektrikli Olacak




Sanayi ve Teknoloji Bakanı Duyurdu: Yerli Otomobil Elektrikli Olacak.

Uzun süredir gündemde olan yerli otomobil hakkında yeni açıklamalar geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bu otomobilin elektrikle çalışacağını ve 500 km’lik bir menzile sahip olacağını belirtti.
Ankara’da bir iftar yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli otomobille ilgili açıklamalarda bulundu. Merak edilen soruları yanıtlayan Varank, aracın belirli özelliklerini de gündeme getirdi.

Yerli ve elektrikli otomobil geliyor


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yerli otomobilden bahsederken dünyada ciddi bir dönüşüm olduğunu ve bu dönüşümün en çok otomobil endüstrisini etkilediğini belirten Varank, Türkiye’nin Otomobili Projesi’ne yalnızca bir otomobil projesi olarak bakmadığını, projenin Türk otomotiv sanayisini güçlü ülkelerle rekabetçi hale getirecek bir proje olarak gördüğünü de ifade etti. Mustafa Varank, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Kendi otomobilimizi tamamen elektrikli olarak rakipleriyle yarışacak şekilde bir proje olarak ortaya koyacağız ve bir ekosistem ortaya çıkaracağız. Tabii biz bunu devlet olarak yapmıyoruz. Beş babayiğit ortaya çıktı, TOBB bunlara katıldı, onlar bu işi sırtladılar. Getirdikleri CEO ve ekibi gerçekten profesyonel arkadaşlar, özverili çalışıyorlar. Zaten kendisi iş başı yaptıktan sonra aslında proje tam yol ilerlemeye başladı. Planlandığı şekilde onların kendilerine koyduğu iş akışlarının süresi dahilinde bu proje ilerliyor.”

2019 sonunda ilk prototip gelecek

Elektrikli yerli otomobil konusunda açıklamalarına devam eden Varank, otomobillerin ne zaman görüleceği konusuna da değindi. Bu konuda direkt tarih veren Varank “2019’un sonunda bir prototip göreceğiz, buna hep birlikte şahitlik edeceğiz. 2022 yılında da, muhtemelen ikinci yarısında inşallah araçlar satışa çıkmış olacak. Yollarımızda Türkiye’nin otomobilini görmüş olacağız. (…) Yurt dışına ihracat yapacaksanız, o standartlarda, o kalitede ve rakipleriyle yarışabilecek olması lazım. Dolayısıyla bunların tamamını profesyonelce planladıkları için bu iş aslında bu kadar uzun sürüyor. Ama dediğim gibi iş akışları çerçevesinde ilerliyorlar, 2019’un sonunda inşallah prototipi göreceğiz” açıklamalarında bulundu.

Menzil 500 km olacak

Aracın özelliklerinden çok az da olsa bahseden Varank, aracın menzilinin 500 kilometre olması üzerine çalışmalar gerçekleştirildiğini belirtti. Bunun yanı sıra küresel pazarda rekabetçi bir otomobil üretilmeye çalışıldığını bildiren Varank, dünya çapında rekabetçi bir fiyat politikasının da yakalanmaya çalışılacağını belirtti.



Alıntıdır:

__________________
"Bizi bilen bilir, bilmeyen de kendi gibi bilir... "

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
elektrikli otomobil, varank, yerli otomobil


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yerli Sürücüsüz Elektrikli Araç Olan Otomod'un İlk Görüntüleri Yayınlandı Siyahizm Teknoloji Dünyasından Son Haberler 0 28 Ekim 2018 19:11
Bentley'den ilk elektrikli otomobil! Dream Otomobil Haberleri 0 10 Mart 2017 01:21
Bakan Işık yerli otomobil sinyali verdi! Desmont Haber Arşivi 0 13 Aralık 2014 18:41
Yerli elektrikli otomobil onlara emanet Deep Otomobil Haberleri 0 23 Şubat 2014 00:10
Katlanan Elektrikli Otomobil Tanıtıldı Liaaa Otomobil Haberleri 0 27 Ocak 2012 01:07