IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Haziran 2019, 15:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Volvo'dan karma gerçeklik uygulaması




Volvo Cars ile Finlandiya’nın üst düzey artırılmış gerçeklik üreticisi Varjo, prototipler, tasarımlar ve aktif güvenlik teknolojilerini değerlendirmek üzere bir dünya ilki olan karma gerçeklik yaklaşımı geliştirdi. İş birliği, Volvo Cars Tech Fund’un Varjo’ya yatırım yapma kararı ile daha da güçlenecek. Tech Fund, otomobil üreticisi şirketin yüksek potansiyele sahip teknoloji girişimlerine yatırım yapan risk sermayesi fonudur. Volvo Cars ve Varjo, ilk kez karma gerçekliğe sahip bir gözlük takarken gerçek bir otomobil sürmeyi, sorunsuz bir şekilde sanal unsurlar eklemeyi ve hem sürücü hem de otomobilin sensörleri için gerçek gibi algılanan özellikler oluşturmayı mümkün hale getirdi. Bugüne kadar başka hiçbir otomobil üreticisi bunu yapmayı başaramamıştı.


Tanıtımı gerçekleştirilen Varjo XR-1, mevcut olan tüm çözünürlük seviyelerinden çok daha iyi bir foto-realistik karma veya sanal gerçeklik sağlıyor. XR-1, özellikleri ve tasarımları neredeyse anında değerlendirme yeteneği sayesinde, geliştirme zaman aralığını önemli bir oranda azaltabiliyor. Bir önceki model ile karşılaştırıldığında, XR-1’de yüksek çözünürlüklü kameralar yer alıyor ve bu karma gerçekliği mümkün kılıyor. Bu, Volvo Cars tasarımcıları ve mühendislerinin geleceğin otomobillerini “sürmelerine” imkan tanıyor. Böylelikle tüm özellikleri simülasyon ortamında daha otomobiller üretilmeden yıllar önce değerlendirebilecekler ve şirket böylelikle en özel kullanıcı deneyimine sahip, en güvenli otomobilleri geliştirebiliyor olacak.


Volvo Cars Teknolojiden Sorumlu Yönetici (CTO) Henrik Green, “Bu karma gerçeklik yaklaşımıyla, tasarımları ve teknolojileri daha henüz çizim tahtasındayken değerlendirmeye başlayabiliriz” dedi. “Yeni ürün ve fikirleri durağan bir şekilde değerlendireceğimize onları yolda test edebiliriz. Bu yaklaşım, tasarım ve geliştirme sürecinde önceliklerimizi çok daha önceden belirlememizi ve darboğazları ortadan kaldırmamızı sağlayarak önemli bir potansiyel maliyet tasarrufu sunuyor” XR-1 ayrıca, Volvo Cars mühendislerinin aktif güvenlik çözümlerini daha kolay geliştirmelerini ve değerlendirmelerini sağlıyor. Güvenlik uzmanları, Volvo’nun İsveç’teki araştırma tesislerinde XR-1 kullanarak gerçek otomobilleri sürebiliyor ve gerçek yaşam ortamında artırılmış gerçeklikle uygulanan sanal aktif güvenlik sistemlerini test edebiliyorlar.


Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
...


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doğruluk ve Gerçeklik Rüzgar Felsefe 0 14 Mayıs 2012 04:12
Gerçeklik Kalemzede Felsefe 0 05 Nisan 2012 08:06
Volvo Car Corporation Yeni Volvo V40'ı sunar! Zen Otomobil Haberleri 0 23 Mart 2012 17:26
Gerçeklik sorgulaması Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 17 Mart 2011 17:29