IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2016, 16:12   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Patlıcan Kardeşler




Patlıcanın faydası
Ne güzel musakkası
Çocuklar patlıcan yer,
Anneler pek güzel der.

Bir varmış bir yokmuş, evvel zaman içinde kalbur saman içinde, koca köpek bir pirenin ağzında, kedi kovalıyor köpeği her anında. Masal bu ya köpek kardeş düşmüş fare peşine, farelerse bakmamış peynirin yüzüne. Fare kapmış kemiği, köpek yemiş . peyniri, karga aslanı kapmış aslan havlamaya başlamış. Masal bu ya ne demeli ? güzelce dinlemeli.
Patlıcan kardeşler yaşarmış çok uzak bir ülkede. Bütün patlıcanlar mor renktedir ya onlarda morlarmış ama şekilleri biraz garipmiş bizim patlıcan kardeşlerin. Hem işin garip tarafı tıpatıp birbirlerine benzerlermiş. Aynı boyda aynı kıvrımda, aynı renkte. . Görenleri bile hayrete düşürürmüş bu benzerlik. Olurda bu kadar olmaz dedirtirmiş görenlere. Neyse ... Bizim patlıcan kardeşler kendilerinin ikiz patlıcanlar olduklarını düşünürlermiş.
Patlıcan kardeşlerin tek bir üzüntüleri varmış o da çocuklar, evet evet yanlış duymadınız, çocuklar patlıcan yemeği pişiren annelerine ``Yaaa yine mi patlıcan`` derlermiş ya, anneleri öyle çok üzülürmüş ki sormayın. Çocuklar onları sevsinler diye bir sirke katılmaya karar vermişler. Sirkte palyaço olursak belkide bizi severler diye düşünüyorlarmış, düşündükleri gibide yapmışlar. Palyaço olmuşlar, oradan oraya koşup yerlere düşüp bütün çocukları kıkır kıkır güldürüyorlarmış.
Günlerden bir gün annesiyle sirke gelen bir çocuk: `Aaaa anne palyaço patlıcanlara bak.` diye bağırmış. ``Ben patlıcan yemeğine bayılırım sizi de çok sevdim `` demiş. Aman çocuklar görmeyin, bizim patlıcan kardeşler çocuğun onlarla ilgilenmesine çok sevinmişler ve aralarında bir karar vermişler. Biz bu çocukla birlikte onların evine gidelim , annesi bizi bir güzel pişirsin. Sonra da hapur hupur yesinler.Biz bu akıllı çocuğun güç kaynağı olalım. Sebze yiyen çocukların ne kadar güçlü kuvvetli olduklarınıda herkes anlasın, diye düşünüp aralarında anlaşmışlar.
O akşam o çocuk ve annesiyle birlikte evlerine gitmişler. Annesi bizim patlıcan kardeşlerden güzel bir karnıyarık pişirmiş, çocuk afiyetle yemiş. Sebze yemeyi seven bu çocuk patlıcanları yedikten sonra sahiden de daha güçlü kuvvetli olmuş. Laf aramızda, patlıcan kardeşlerde bir işe yaramaktan çok memnunlarmış.

İşe yaramak güzel, masal dinlemek güzel..
Masallarla bir olup, sonuca varmak güzel.
Patlıcanı çok seven, çocukları severim.
Yemek yerken aman ha yerlere dökmeyin.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
patlıcan kardeşler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Wright Kardeşler AftieL Bilim Adamları 1 19 Mayıs 2014 23:02
Gelin Ey Kardeşler Ecrin İslamiyet 0 21 Mart 2014 22:55
Albino Kardeşler Afrodit Esrarengiz Olaylar 0 19 Eylül 2012 11:34
selam kardeşler 7864rhmı Hey Sen! Beni Tanıyor Musun? 5 02 Mayıs 2006 08:52