IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 23 Şubat 2016, 17:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Püsküllü Pırasa`nın Seyehati




Pırasanın püskülü
Onlar yetişir kış günü.
Pırasa lezzetilidir,
Kim demiş ki; ` at şunu.`

Bir varmış bir yokmuş, evveli evvel zaman güneş doğar ne zaman ? Ay batar mı gecede ? yoksa gece doğar mı ? Bunu bilmek için tek çare var masal mı ? Masal masal matikas bağlasan . da duramaz. Bizim masal maçinde sebzelerin köşkünde, hayat hiç duramaz. Dursaydı zaten, bunu sorumlusu kimse olamaz. Püsküllü pırasanın seyahati başlıyor haydi bakalım çocuklar pırasa buna ne diyor ?
Pırasalar ülkesinden yola çıkan püsküllü pırasa, uzaklara çok uzaklara gitmeye karar vermiş. Pırasalar ülkesinde yaşayan bütün pırasalarla kavga ettiği için artık oralarda durmak istemiyormuş. Hatta bavulunu alıp kapısını kilitlediği zaman bile onun yanına gelip, güle güle diyen olmamış. Püsküllü boynunu bükmüş canı sıkılmış. `Niye kimse beni sevmiyor ki,` diye ağlamış, sızlamış ama bunu kimselere belli etmemiş.``Tamam ben huysuzun biriyim ama onlar da bana hiç iyi davranmıyorlar ` diye söylenmiş. Gelen ilk pırasa otobüsüne binmiş, yolculuğa başlamış..
Püsküllü pırasa bir iki saat yolculuktan sonra yolun sağında bir yerde domates tarlasını görünce, heyecanlanmış. Hemen otobüsü durdurup inmiş domates tarlasındaki domateslerle tanışayım bari artık onlarla birlikte yaşayayım demiş. Hem domatesleri oldum olası severmiş. Kırmızı kırmızı domateslerle kimbilir ne güzel anlaşırım diye düşünmüş durmuş ama domatesler bundan pek fazla hoşlanmamışlar doğrusu. Pırasanın domates tarlasında işi ne diye kapı dışarı etmişler onu. Bir anda tarlanın kenarında bulmuş kendini. Bavulunu bile zor kurtarmış ve üstü başı domates salçası gibi olmuş.
Püsküllü pırasa o telaşla, gelen ilk otobüse atlamış ve kendine yerleşecek başka bir yer bulmaya çalışmış. Bir çilek tarlasına uğramış, çilekler yerde hemen toprağın üstünde yaşarlar ya, pırasanın upuzun boyuyla kendilerine gölge etmesinden hiç hoşlanmamışlar, heyecana kapılan pırasa yere düşünce 15-20 çileğinde ezilmesine sebep olmuş, buna kızan çilekler şahı onu çilek ordularıyla birlikte tarlalarından atmış.
Püsküllü pırasa ordan kaçmaya çalışırken, kendini bir mısır tarlasında bulmuş. ` Oh be ezilecek, dökülecek bir şey yok, mısırlarla yaşar giderim burda, hem birbirimize de benziyoruz,` demiş ama hesap etmediği bir şey varmış, pırasanın boyu mısır tarlasındaki mısır bitkilerine göre bayağı kısa kalmış. Birkaç gün sonra onlar daha çok uzamışlar, pırasa güneş ışığından faydalanamaz hale gelmiş, zayıflamış halsizlik hissetmeye başlamış, mısırlarla vedalaşmış ve orada da yaşayamayacağını anlamış.
Püsküllü, pırasalardan başka kimsenin yanında rahat edemeyeceğini anlamış. Bavulunu kaptığı gibi pırasaların yaşadığı tarlalara doğru yola çıkmış. Artık kimseyle kavga etmiyormuş, pırasaların arasında yaşamaktan çok mutluymuş.

Pırasa masalını duydunuz mu daha önce,
Masallar güzel biter, çocuklar dinleyince.
Dinle bütün . masalları, öğren sonunda dersi,
Masalları okumak, en güzel hayat dersi.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
püsküllü pırasa`nın seyehati


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Püsküllü Etekler eLLya Moda Trendleri 1 26 Eylül 2013 20:21
Püsküllü Çanta Modelleri Ruj Aksesuarlar 0 20 Mart 2011 20:11
Pırasa - Pırasa Nedir - Pırasa Yetiştiriciliği YapraK Türkiye'nin Coğrafi Bölgeleri 0 14 Mart 2010 21:29
Püsküllü Çanta Modası YapraK Aksesuarlar 0 12 Mart 2010 19:08
Püsküllü Çantalar YapraK Ah Kadınlar 0 24 Eylül 2009 04:39