IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2016, 18:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hoca ile Kubbettin-masal




Evvel zaman içinde bir hoca ile kubbettin adında biri yaşarmış. Bir gün Kubbettin ile Hoca un bulmak için beraberce yol*culuk yapmışlar, gide gide sonunda bir bağa var*mışlar. Bağa varınca Hoca, Kubbettine dönerek Ben artık senden ayrılacağım. Sen kendi yoluna ben kendi yoluma. Hemen ben muska yazmasını da bilirim. Böylece gittiğim yerlerde muska yapıp karşılığında köylülerden un toplayabilirim.
Kubbettin ne ettiyse Hoca'yı fikrinden caydıramamış. Sonunda çaresizce Kubbettin aşağı köye, Hoca da yukarı köye un toplayabilirim demiş.
Kubbettin gideceği köye varmış ki, bir de ne görsün? Köyde bir sofra serilmiş, üzerinde de yet*miş çeşit yemek varmış. Bunu gören Kubbettin, kimsenin de olmadığını görünce hemen yemekle*re dadanmış ve karnını iyice doyurmuş. Ardından da gidip bir ağaç kovuğuna saklanmış.
Kubbettin saklandıktan sonra bakmış ki, sofra*ya bir tilki, bir aslan ve bir çok hayvan gelmiş. Hayvanlar yemeklerin yenildiğini pek fark etme*yip sofradaki yemeklerden yemeye başlamışlar.
Yemek esnasında hayvanlar konuşmaya başla*mışlar. Tilki bir hazinenin yerinden bahsetmiş. Aslan başka bir hazinenin yerinden söz etmiş ve böylece hayvanlar vakit geçirmişler.
Kubbettin'de söylenenleri iyice duymuş ve hayvanlar gittikten sonra da gidip hazineleri tarif edilen yerlerden alıp, Hoca'dan ayrıldıkları bağa getirmiş. Bir az dinleneyim derken bir de bakmış ki, Hoca, büyük bir un çuvalı sırtlayıp getiriyor.
Hoca, üstü başı un içinde bağda kubbettinin yanına varıyor ve birde bakıyor ki, kubbettin'in ya*nında dolu altınlar var. Hemen hoca, Kubbcttin'c bunları nasıl bulduğunu sormuş. Kubbettin de Hoca daha Önce kendisinden ayrıldığı için, Hoca'nın unlu olmuş haline bakıp onunla alay etmiş. Fakat daha sonra Hoca'ya tüm olanları anlatmış.
Hoca, Kubettinin söylediklerini dinledikten sonra hemen onun gittiği köye doğru yol almış.
Köye varınca büyük serili sofrayı görmüş. Ho*ca, hemen çeşit çeşit yemeklerden yemeye başla*mış ve karnını doyurduktan sonra da gidip ağaç kovuğunda saklanmış.
O sırada hayvanlar tekrar sofraya oturmuşlar. Fakat bakmışlar ki, yemekler azalmış. Böylece kendi aralarında bir karara varıp bu yemekleri yi*yenin buralarda saklanmış olabileceği kanaatine varmışlar. Ve çevreyi arayıp sonunda Hocayı bul*muşlar. Hayvanlar, hemen haco'yı kesip, sakalını da süpürge yapmışlar ve kullandıktan sonrada ora*ya atmışlar.
Daha sonra Hoca'mn karısı bağa gelip Hö-ca'nın nerede olduğunu sornmuş. Kubbettin'de olanlara anlatmış ve Hoca'nın köye gittiğni söyle*miş.
Karısı Hopa'yı bulmak için köye gitmiş ve ora*da Hoca'mn sakalını görmüş. Hoca'nın öldürüldü*ğünü gören karısı, aynı akıbetin kendi başına gel*memesi için hemen köyü terk etmiş.
Hoca, böylece cimriliğinin cezasını çekmiş. Kubbettin ise bulduğu altınlarla mutlu bir hayat surmüş..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hoca ile kubbettin-masal


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ahmet Ümit - Masal Masal İçinde PySSyCaT Kitap Tanıtımları 0 10 Nisan 2016 14:24
maSaL YüreğimdEn maSaL $aRkı'ma.. paradise Aşk ve Sevgi Köşesi 0 25 Nisan 2008 11:41