IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Eylül 2019, 06:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Küçük Kızıl Tavuk




Evvel zaman içinde bir çiftlikte hayvanların yiyeceği kalmamış. Çok açlarmış ve yemek bulmaya karar vermişler. Küçük kızıl tavuk bir buğday tohumu bulmuş ve arkadaşlara haber vermeye gitmiş, tohumu ekmeye yardımcı olacaklarını düşünmüş. Küçük kızıl tavuk : – İnek tohumu seninle birlikte ekelim mi? İnek: – Olmaz, olamaz hava bunun için çok sıcak. Küçük kızıl tavuk: – Domuz tohumu birlikte ekelim mi? Domuz: – Olmaz, olmaz hava onun için çok sıcak. Küçük kızıl tavuk : – Köpek tohumu birlikte ekelim mi? Köpek: – Olmaz, olmaz hava bunun için çok sıcak. Küçük kızıl tavuk; Pekala o zaman bende tek başıma ekelim. Küçük kızıl tavuk tohumu tek başına ekmiş. Aradan günler geçmiş kimi gün hava çok sıcak olmuş gibi gün yağmur yağmış. Küçük kızıl tavuk tarlada ekilen buğdayların arasındaki otları temizlemeye karar vermiş; Bu gün bana kim yardım edecek? Küçük kızıl tavuk : – İnek bahçeyi beraber temizleyelim mi? İnek: – Olmaz, olamaz hava o kadar güzel ki çalışamam.

Küçük kızıl tavuk: – Domuz bahçeyi beraber temizleyelim mi? Domuz: – Olmaz, olmaz hava o kadar güzel ki çalışamam. Küçük kızıl tavuk : – Köpek bahçeyi beraber temizleyelim mi? Köpek: – Olmaz, olmaz hava o kadar güzel ki çalışmam ben. Küçük kızıl tavuk : – Pekala o zaman bende tek başıma yaparım. Küçük kızıl tavuk bahçedeki yabani otları tek başına temizlemiş. Aradan haftalar geçmiş buğday gün ışığında boy vermiş ve hasat edilmeye hazır hale gelmiş. Buğday başakları iyice boy vermiş küçük kızıl tavuk arkadaşlarından harman kaldırmak için yardım istemeye karar vermiş. Küçük kızıl tavuk : – İnek harman kaldırmada bana yardım edebilir misin? İnek: – Olmaz, olamaz bugün ahırda dinlenmek istiyorum. Küçük kızıl tavuk: – Domuz harmanda bana yardım etmek ister misin?

Domuz: – Olmaz, olmaz bugün çamurda oynamak istiyorum. Küçük kızıl tavuk : – Köpek bugün harmanda bana yardım etmek ister misin? Köpek: – Olmaz, olmaz bugün kulübede kemik bulmak istiyorum ben. Küçük kızıl tavuk: – Pekala o zaman bende tek başıma yapalım. Kimse Küçük kızıl tavuğa yardım etmemiş yine tüm işi tek başına yapmak zorunda kalmış bir başına harmanı kaldırmış. İşini bitirdikten sonra arkadaşlarından buğdayı öğütüp un yapmak için yardım istemiş. Küçük kızıl tavuk: -Kim buğdayı öğütme de yardım etmek ister?



Yine kimseden ses seda çıkmamış, pekala o zaman ben kendim yapalım. Küçük kızıl tavuk buğdayı tek başına öğütmüş ve un yapmış. Küçük kızıl tavuk bu unla ekmek yapmaya ve arkadaşlarına ona yardım etmeleri için son şans vermeye karar vermiş. Küçük kızıl tavuk: – Kim bu un ile ekmek yapmama yardım etmek ister? Yine kimseden ses seda çıkmamış. Pekala o zaman ben yaparım. Küçük kızıl tavuk ekmeği tek başına pişirmiş ve piştik den sonra da ekmeği soğumaya bırakmış çok geçmeden de ekmek kesilip yenmeye hazır hale gelmiş. Küçük kızıl tavuk: – Acaba bu ekmeği benimle kim yemek ister diye arkadaşlarına sormuş. İnek: – Ben yerim. Domuz: – Ben yerim. – Köpek: – Ben yerim. Küçük kızıl tavuk: – Hayır olmaz bütün işi ben yaptım o yüzden karşılığı da benim, bu ekmek benim ekmeğim.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
küçük kızıl tavuk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kızıl Panda [Küçük Panda, Red Panda] Mara Hayvanlar Alemi 1 11 Ocak 2016 13:37
En küçük tavuk ile en büyük tavuk buluştu Seth Haber Arşivi 0 03 Aralık 2014 13:38
Tavuk Hastalıkları - Tavuk Tifou (Salmonellozis) Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 10 Eylül 2014 15:39
Dünyanın En Küçük Bantam Tavuk Türü Serama Liaaa Hayvanlar Alemi 0 16 Temmuz 2012 12:24
Fırında Pirinçli Tavuk Dolması Tarifi. (Tavuk Yemekleri) Sevda Tavuk Yemekleri 0 02 Ağustos 2011 17:34