IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)
  • 1 Post By BestSEO

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2019, 04:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karınca ve Güvercin




Sıcak bir günde bir karınca biraz su arıyordu. Bir süre etrafta dolaştıktan sonra bir karınca geldi. Çimenlere tırmanmak isterken kaydı ve suya düştü.Yakındaki bir ağaçtan bir güvercin onu görmemiş olsaydı boğulmuş olabilirdi. Karıncanın başının belada olduğunu görünce, güvercin bir yaprağı çabuk bir şekilde kopardı ve onu karıncaya yakın suya bıraktı. Karınca yaprağa doğru ilerledi ve üzerine tırmandı. Yaprak onu kuru zemine sürükledi ve karınca dışarı çıktı. Sonunda güvendeydi. Tam o sırada, yakındaki bir avcı, onu tuzağa düşürmek için ağını güvercin üzerine atmak üzereydi. Avcının ne yapmak istediğini anlayan karınca çabucak onun topuğunu ısırdı. Acıyı hisseden avcı ağını düşürdü. Güvercinde güvende olmak için hızla uçtu.

Tilki ve Üzümler
Bir öğleden sonra, bir tilki ormanda yürüyordu ve yüksek bir daldan asılı bir avuç üzüm bulmuştu. “Sonunda susuzluğumu gidermek için bir şey buldum.” dedi tilki.Birkaç adım geri çekilen tilki atladı ama asılı üzümleri kaçırdı. Tilki yine birkaç adım attı ve onlara ulaşmaya çalıştı ama tekrar başarısız oldu. Sonunda tilki pes ederek burnunu çevirdi ve “Muhtemelen ekşimişlerdir.” dedi. Ardından oradan uzaklaştı.

Hikaye hakkında bir not
“Tilki ve Üzümler” çoğu zaman bilimsel uyumsuzluğa bir örnek olarak gösterilmektedir: Rahatsız insanlar, inançları / eylemleri diğer inançlarla / eylemlerle çeliştiğinde yaşarlar. Hikayede, tilki bir asma üzerinde bazı üzümleri görür ve onları yemek ister. Atlamaya çalışır, ama onlara ulaşamaz çünkü onlar çok yüksektedir. Üzüm yiyemeyeceğini fark ettiğinde, tilki küstah olur ve üzümlerin ekşi olduğunu söyler.



Psikolog ve öğretmen Leon Festinger 1957’de, çoğu zaman iki çelişkili inanca sahip olduklarını ya da bir şeye inandıklarını ancak bu inanca karşı bir şey yaptıklarını belirtmişlerdir. Ortaya çıkan bilimsel uyumsuzluk psikolojik olarak üzücüdür ve genellikle eylemlerimizi haklı göstererek veya inançlarımızı değiştirerek onu hafifletmeye çalışırız. Her iki durumda da amaç, inançlarımızı ve eylemlerimizi birbirimizle uyumlu hale getirmektir.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
karınca ve güvercin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fil ve Karınca BestSEO Öykü Masal ve Hikayeleri 0 18 Eylül 2019 06:36
Karınca Tanem Okul Öncesi Şarkılar 0 02 Şubat 2019 20:32
Karınca Sır Merak Ettikleriniz 0 13 Mayıs 2018 20:17
Güvercin Hastalıkları - Güvercin Sıtması Hastalığı Lilith Hayvan Hastalıkları 0 20 Eylül 2014 11:30
Karınca Akvaryumu Hesna Hayvanlar Alemi 2 09 Eylül 2012 12:34