IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Eylül 2019, 04:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Raj Bir Ders Öğrenir




Raj orta yaşlı bir adamdır. Fakir bir ailede doğmuş olmasına rağmen, babası ve annesi tarafından iyi yetiştirilmişti. Babasının bir kaynak dükkânı vardı ve günde 12 saatten fazla çalışıyordu. Böylece ailesi rahat bir hayat sürdürebiliyordu. Ancak, Raj’ın babası ailesine iyi bir yaşam sağlamak için yeterli parayı kazanamadı. Raj, okulda ortalama bir öğrenciydi. Raj’ın hayali bir doktor olmaktı. Notları çok yüksek olmadığı için okumak istediği dersi alamadı. Bunun yerine bir lisans derecesi dersine katıldı. Kursu başarıyla tamamladı ve bir şirkette iş buldu. Hayatı dramatik bir değişim olmadan devam ederken babası kaynak dükkanında çalışmaya devam etti. Böylece Raj’a güvenmek zorunda kalmadı. Kalıcı bir iş aldıktan sonra Raj’ın ailesi onun evlenmesini istedi. Yerli kasabasından bir kızla evlendi ve aynı zamanda işinde de terfi etti. Birkaç yıl sonra eşi güzel ikiz erkek çocukları doğurdu.

Daha sonra Raj iyi bir maaş kazanmaya başladı ve lüks bir şekilde yaşamaya başladı. Yeni bir ev ve yeni bir araba aldı. Bazı lüksler gerçekten gereksizdi. Şirketi ona bir araba vermiş olmasına rağmen Raj yeni bir araba satın aldı! Yaklaşık 6 ila 7 yıl süren abartılı bir yaşamdan sonra Raj, tüm hane halkının harcamalarını yönetemedi. Çocuk eğitimi ve diğer temel ihtiyaçlar için ödeme yapamadı. Bir gün Raj’ın babası hastalandı ve sonuç olarak kaynak atölyesinde çalışmalarına devam edemedi. Raj’dan tedavi ve diğer hane harcamaları için biraz para vermesini istedi. Zaten finansal krizden muzdarip olan Raj, ailesine bağırdı ve onlara parasının olmadığını söyledi. Ebeveynlerine, “Beni asla büyük bir okula göndermedin. Pahalı kıyafetler almadın. Beni en sevdiğim yemekle nadiren besledin. Farklı yemek çeşitlerini tatmak istiyordum.

Düşük puanlar aldığımda, bana özel ders vermek için yeterli paran olmadı ve şimdi yine de para için mücadele ederken, bana yardım edecek hiçbir şey yapmıyorsunuz. Bunun yerine benim için bir yük oluyorsunuz! Lütfen bana tekrar gelme”diyerek şikayet etti. Ailesi paramparça olmuştu. Bir hafta sonra Raj resmi bir tura çıkarken, oyuncak satan küçük bir çocukla tanıştı. Çocuk Raj’dan bir şey satın almasını istedi. Raj, çocuğa neden ders almak yerine oyuncak sattığını sordu.



Oğlan şöyle yanıtladı: “Babam bir yıl önce kaza geçirdi ve bir elini kaybetti. O şimdi çalışamıyor. Annem birkaç evde hizmetçi olarak çalışıyor. Bu oyuncakları satarak aileme yardım ediyorum. Sabah okula gidip akşamları oyuncak satıyorum. Günde 3 saat çalışıyorum ve geceleri de ders çalışıyorum! ” Raj küçük çocuktan birkaç oyuncak satın aldı. Çocuğun söylediği şeyi düşündü. Ebeveynlerine karşı davranışlarında yanlış olduğunu fark etti. Küçük çocuktan bir ders almıştı. Çok küçük bir yaşta bu çocuk ebeveynlerine yardım ediyordu. Ama Raj zengin yaşam tarzının taleplerini karşılamak istediği için ailesini ihmal etmişti. Peki, Raj ve bu zavallı küçük çocuktan ne öğrenebiliriz?
Saygı, sevginin temelidir. Yaşlandıkça ve olgunlaştıkça, ebeveynlerimize bakmak bizim görevimizdir.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
raj


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Eşekte okuma öğrenir burcuu Fıkra 1 14 Nisan 2015 00:47
Çocuk Ne Yaşıyorsa Onu Öğrenir Lcia Aile Evlilik ve Çocuklar 0 24 Kasım 2014 19:27
Çocuk Neyi Öğrenir aŁmiηa Genel Paylaşım 1 20 Ocak 2011 23:34