IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Eylül 2019, 14:48   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kedi ve Fare




Kedi bir fare ile tanıştı ve uzunca bir süre fareyle birlikte yaşamaya, birlikte evde kalmaları konusunda anlaştılar. “Ama kış için bir karar vermeliyiz, yoksa açlık çekeriz” dedi kedi; Ve sen, küçük fare, her yere giremezsin, yoksa bir gün bir tuzağa yakalanırsın. İyi tavsiyeler takip edildi ve bir yağ kabı satın alındı, ancak nereye koyulacağını bilmiyorlardı. Uzunca bir süre sonra, kedi şöyle dedi: “Kilisede olduğundan daha iyi saklanacağı bir yer bilmiyorum, çünkü hiç kimse oradan uzaklaşmaya cesaret edemez. Onu sunağın altına koyacağız ve ona gerçekten ihtiyacımız olana kadar dokunmayacağız. ” Yani kap güvenlik altına alındı. ama kedinin onun için büyük bir özlem duyması çok uzun sürmedi ve fareye şöyle dedi: ‘Sana bir şey söylemek istiyorum, küçük fare; kuzenim dünyaya küçük bir oğul getirdi ve benim vaftize katılmamı istedi; Bugün çıkmama izin ver, ve evine kendin bak. ‘ ‘Evet, tamam’ diye cevap verdi fare,’ her şeyin yolunda giderse ve eğer yemek için çok iyi bir şey alırsan, beni düşün.

Bir damla tatlı kırmızı vaftiz şarabından bende hoşlanırım’ dedi. Ancak bütün bunlar doğru değildi; kedinin kuzeni yoktu ve vaftiz annesi olması istenmemişti. O doğrudan kiliseye gitti, çömleği çaldı ve yalamaya başladı. Sonra şehrin çatılarına doğru yürüyüşe çıktı, fırsatlara baktı, ve kendini güneşe doğru uzattı, yağ kabını düşündüğünde dudaklarını yaladı. ‘Eh, işte yine buradasın,’ dedi fare, ‘Hiç şüphe yok ki mutlu bir gün geçirdin.’ ‘Her şey yolunda gitti’ diye fareye cevap verdi kedi. ‘Çocuğa hangi ismi verdiler?’ ‘Top kapalı!’ dedi kedi. ‘Top kapalı!’ ‘bu çok garip ve nadir bir isim, ailenizde normal olan bu mu?’ ‘Bu ne anlama geliyor?’ diye sordu kediye. Çok geçmeden kedi tekrar oraya gitmek istedi ve fareye şöyle dedi: ‘Bana bir iyilik yapmalısın ve evi bir gün yalnız başına idare etmelisin. Tekrar kiliseye gitmem istendi.” İyi fare bunu kabul etti.

Bir süre sonra kedi yine gitmek istedi ve fareye ‘bütün güzel şeyler üçte geçer’ dedi, ‘Tekrar vaftiz edeyim. sen gitmeme izin vereceksin, değil mi?’ dedi. ‘Sen evde otur,” dedi kedi, “koyu gri kürkünle ve uzun kuyruğunla, çünkü gündüz dışarı çıkmıyorsun.” Kedinin yokluğunda fare, evi temizledi ama açgözlü kedi tamamen yağ kabını boşalttı. ‘Her şey yenildiğinde, birileri huzur bulur’ Kendisine böyle söyledi ve eve hemen dönmedi. Fare üçüncü çocuğa hangi ismin verildiğini sordu. “Seni diğerlerinden daha fazla memnun etmeyecek,” dedi kedi. ‘All-gone’ denir. ‘All-gone’, dedi fare, bu en şüpheli isim! Onu hiç görmedim. Hepsi gitti; Bu ne anlama geliyor?’ ve başını iki yana salladı.



Bu zamandan sonra hiç kimse kediyi vaftiz olmaya davet etmedi, ama kış geldiğinde ve dışarıda bulunacak bir şey kalmadığında, fare onların kararını düşünerek şöyle dedi: “Haydi, kedi, bizim kendimiz için sakladığımız yağ kabını alalım – bundan mutlu olacağız. ‘Evet,’ diye cevap verdi kedi ve yola çıktılar, ama geldiklerinde, yağ kabı hala yerindeydi, ama boştu. ‘Eyvah!’ dedi fare, ‘şimdi ne olduğunu gördüm. Sen vaftiz babasının yanındayken hepsini yuttun.’ ‘Dilini tutar mısın, ‘diye bağırdı kedi’ bir kelime daha edersen, seni yerim.’ Kedi onun üzerine atladı, yakaladı ve onu yuttu.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
kedi ve fare


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Fare İle Kedi Tekerlemesi PySSyCaT Okul Öncesi Tekerlemeler 0 21 Eylül 2016 10:50
Kedi ve Fare PySSyCaT Okul Öncesi Oyunlar 0 26 Şubat 2016 10:21
Kedi-Fare oyunu! Seth Spor Haberleri 0 09 Kasım 2014 12:53