IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Kasım 2019, 14:37   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Şekiller Piknikte




ŞEKİLLER PİKNİKTE
Hava çok güzeldi. Güneş gökyüzünde pırıl pırıl parlıyordu. Üçgen ve Kare piknik sepetleriyle birlikte parka geldiler ve Dairenin gelmesini beklemeye başladılar. Beklediler, beklediler, beklediler… Ama Daire hala gelmedi. Üçgen ve Kare, Daire’nin neden gelmediğini merak ettiler ve Daire’nin evine gittiler.
Daire ve annesi bahçede konuşuyorlardı. “Daireciğim, bugün Üçgen ve Kare’yle pikniğe gitmeyecek misin?” dedi annesi. Daire “Gitmek istemiyorum. Üçgen’in üç tane köşesi üç tane kenarı var. Kare’nin de dört tane köşesi dört tane kenarı var. Ama benim ne köşem ne de kenarım var. Onlardan çok farklıyım. Keşke benim de köşelerim ve kenarlarım olsaydı.” dedi.
Üçgen ve Kare bu konuşmaları duyunca çok üzüldüler. Onlar Daire’nin farklılığını çok seviyorlardı. Daire’nin yanına giderek “Hey Daire! Seni çok merak ettik. Nerede kaldın, neden bizimle oynamak istemiyorsun?” dediler. Daire “Ben sizden farklıyım. Benim köşelerim ve kenarlarım yok.” Dedi. Üçgen ve Kare “Oyun oynamak için köşe ve kenarlara ihtiyacımız yok. Önemli olan birbirimizi sevmemiz ve eğlenmemiz. Hepimiz birbirimizden farklıyız ve senin de farklılığını seviyoruz.” dediler ve birbirlerine sarıldılar.
Üçgen, Kare ve Daire birlikte parka doğru yürümeye başladılar. “Parka kadar koşu yarışı yapalım mı?” dedi Üçgen. Kare ve Daire de “Tamam yapalım.” dediler ve koşmaya başladılar. Daire hop hop hopladı, zıp zıp zıpladı yuvarlanarak parka gelen ilk kişi oldu. Farklılığından dolayı artık çok mutluydu. Hemen arkasından Üçgen ve Kare de geldiler.
Parktaki ağacın altına Dairenin getirdiği örtüyü serip oturdular ve sırayla piknik sepetlerindeki yiyecekleri çıkarmaya başladılar.
İlk sepetini açan Üçgen’di. Bakalım Üçgen neler getirmiş? ( Üçgen peynir, üçgen şeklinde börek ve üçgen dilimli karpuz)
Sepet açma sırası Kare’de. Bakalım Kare neler getirmiş? ( Kare şeklinde börek, kurabiye, peynir ve kare kutu süt)
Son olarak Daire açtı sepetini. Bakalım Daire neler getirmiş? (Daire şeklinde domates, salatalık ve simit)
Hep birlikte sohbet ederek yemeklerini yediler ve yemeklerini bitirdikten sonra sofrayı toplayarak parkta oynamaya başladılar. Birden Kare’nin gökyüzünde bir şey dikkatini çekti. Dikdörtgen’in uçurtması gökyüzünde salına salına uçuyordu. Kare “Aaa bakın ne kadar güzel!” dedi Üçgen ve Daire’ye. Hep birlikte uçurtmasını uçuran Dikdörtgen’in yanına gittiler “Merhaba Dikdörtgen. Ne kadar güzel uçurtman var.” dediler. Dikdörtgen “Merhaba. Abimle birlikte yaptık. İsterseniz size de öğretebilirim” dedi. Üçgen, Kare ve Daire “Yaşasııın!” dediler hep bir ağızdan “Malzemeleri alıp geliyoruz hemen” diyerek evlerine gittiler.
Biraz sonra malzemeleriyle birlikte dikdörtgenin yanına geldiler. Dikdörtgen; Üçgen, Kare ve Daire’ye uçurtmanın nasıl yapılacağını anlattı ve hep birlikte uçurtmalarını bitirdiler. Artık uçurtmaları uçurma vakti. Uçurtmalar gökyüzüne doğru teker teker gökyüzüne doğru havalanmaya başladılar. Üçgen, Kare, Daire ve Dikdörtgen’in uçurtmaları gökyüzünde salına salına uçuyorlardı. Eve gitme zamanı geldi. Üçgen, Kare, Daire ve Dikdörtgen uçurtmalarını yavaşça indirdiler. Üçgen, Kare ve Daire uçurtma yapmayı öğrettiği için Dikdörtgen’e teşekkür ettiler ve evlerine gittiler.

alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
hikaye, piknikte, skıller


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Simli şekiller PySSyCaT Okul Öncesi Oyunlar 0 26 Şubat 2016 12:18
Piknikte el bombası buldular Seth Haber Arşivi 0 20 Ekim 2014 19:31
IRCForumlari.Net Niagara Şelalesinde Piknikte Süslü Yalan Haber 17 27 Kasım 2010 17:43
Sivaslılar geleneksel piknikte buluştu Juventus Haber Arşivi 0 16 Haziran 2009 11:07
IF Piknikte .. Süslü Serbest Kürsü 8 02 Şubat 2009 22:34