IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Nisan 2023, 12:32   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Activision, Call of Duty Hilecilerine Karşı Farklı Önlemler Alıyor





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Activision, Call of Duty hilecileri için yeni tedbirler alınacağını duyurdu. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre Call of Duty serisindeki birçok yapımda bulunan Ricochet hile önleme yazılımı, Xim Apex gibi donanımlarla konsol ortamındaki oyuncuların deneyimini baltalayan hilecileri tespit edecek. Activision, bu kişileri oyundan uzaklaştıracağını ve hilecilere değişik bir tarzda muamele edeceğini belirtiyor.

Söz konusu yeni önlemler, Call of Duty: Modern Warfare II ve Call of Duty: Warzone 2.0’daki Ricochet yazılımına entegre edildi. Sistem artık Xim Apex ve Cronus Zen olarak bilinen üçüncü taraf donanımları gerçek zamanlı olarak algılayabiliyor. Bilmeyenler için bu ürünlerin kontrolcüleri taklit edip konsollara klavye ve fare takmayı sağladığını söyleyebiliriz. Böylece oyun kumandası kullanan kişilerle daha kolay bir şekilde rekabet etmek mümkün. Buradaki haksızlığı ortadan kaldırmak için sadece Activison değil, diğer yapımcılar harekete geçmiş durumda.

Ricochet, oyun esnasında üçüncü taraf donanım tespit ederse ilk başta “desteklenmeyen cihaz” ibaresiyle uyarmaya başlayacak. Uyarıya rağmen klavye ve fare kullanımı devam ederse sırasıyla davranış uyarıları, oyun içi önemler, hesabın askıya alınması ve en sonda hesabın süresiz bir şekilde oyundan uzaklaştırılması gibi yaptırımlar uygulanacak. Ancak konunun ilgi çekici tarafı oyun içi önemlerde gizli.

Activision’ın paylaştığı videolarda görüldüğü üzere yan donanımlarla maça giren bir kişi, diğer oyunculara hasar veremeyecek. Zira maç esnasında hilecinin elindeki silahlar kullanım dışı kalmakla beraber rakipleri de gizlenecek. Ancak bunun tam tersi geçerli değil, karşıdaki rakip hileciyi alt etme konusunda özgür bırakılmış.







Öte yandan yeni önlemler bunlarla sınırlı değil, Ricochet artık maç tekrarını izleme özelliğine de sahip. Bunun için tüm veriler sunucularda saklanacak. Konuyla ilgili sizler ne düşünüyorsunuz, Call of Duty hilecileri için yolun sonu gözüktü mü? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın

Technopat

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Microsoft'un Activision Blizzard anlaşması tehlikede: FTC karşı dava açıyor! CORDON BLEU Oyun Dünyasından Son Haberler 0 10 Aralık 2022 18:13
Activision, 1 Milyon Dolar Ödüllü Call of Duty: Mobile Turnuvasını Duyurdu GeN Oyun Dünyasından Son Haberler 0 23 Nisan 2020 05:44
Activision: Sıradaki Call of Duty Yenilikçi Olacak KarakıZ Oyun Dünyasından Son Haberler 0 10 Şubat 2012 18:28
Call Of Duty EGEMAN Oyun Dünyasından Son Haberler 1 08 Ağustos 2006 00:45