IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Eylül 2009, 20:22   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Call of Cthulhu - Dark Corners of the Earth




TANITIM / INTRODUCTION


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Jack Walters (yöneteceğimiz karakter) özel dedektiflik yapmaktadır. Boston"da bulunan bir evde çatışma olduğunu öğreniyor ve hemen olay mahalline intikal ediyor. Polis ile çatışanlara engel olmak için hemen eve dalıyoruz. Amacımız onları ikna edip teslim olmalarını sağlamak. Fakat tam onlarla konuşmaya başladığımızda polisler tarafından öldürülüyorlar. Bizde evde küçük bir araştırmaya çıkıyoruz. Evde dolaşırken gördüğü ölü insanlar onu kendinden geçiriyor ve bir şekilde bodrum katına ulaşıyoruz. Ancak Jack"in burada insanın aklının alamayacağı bir olay yaşıyor. Gördükleri karşısında nutku tutulan Jack yere yığılıyor. Gözlerini açtığında kendisini akıl hastanesinde buluyor. Ama yaşadığı olayları tam olarak hatırlayamıyor. Daha sonra Jack"in akıl hastanesine kendi isteğiyle yattığını öğreniyoruz. Fakat Jack eski işine dönmeyi istiyor ve öylede oluyor. Ofisinde otururken telefon çalıyor veArthur Anderson isimli biri Brain adındaki bir genci bulmamızı istiyor. Jack işi kabul ediyor ve Innsmouth adlı kasabanın yolunu tutuyor. ...


İşte bu dakikadan sonra oyun bizim kontrolümüze tekrar geçiyor ve asıl oyuna başlıyoruz. Kasabaya ayak bastığınız anda tabir yerindeyse anında ayarı alıyorsunuz. Bu kadar bunaltıcı ve iç karartıcı bir mekan yaratmak kolay olmasa gerek. Gündüz bile pek tekin görünmeyecek bir yerde gece bulunmak ayrı bir tartışma konusu ya, neyse. Oyunda ilk fark edeceğiniz ekranda herhangi bir göstergenin bulunmadığı. Ne sağlığımızı gösteren bir bar ne de gideceğimiz yönü gösteren bir harita. Her şey oyuncuya bırakılmış. Ancak inventory"e baktığınızda pek kullanışlı olmasa da genel bilgilerinizi bulabileceğiniz bir ekran ile karşılaşıyorsunuz. Burada sağlığınızı ne durumda olduğunu, elinizde ne gibi araçlar olduğunu görebilir ve bulduğunuz kitapları oku ilerde işinize yarayacak bilgilere ulaşabilirsiniz.

COC her tarafından yenilik fışkıran bir oyun. Yaralanma durumlarında ne kadar gerçekçi olduğunu göreceksiniz. Mesela çatışma sırasında kolunuzdan vuruldunuz, bu gibi durumda Jack iyi nişan alamıyor, bacağınızdan vurulduğunuzda ise topallamaya başlıyorsunuz. Gözünüzden yaralanırsanız etrafı bulanık görüyorsunuz. Yüksek bir yerden düştüğünüzde bir yerleriniz kırma imkanına sahipsiniz. Bu gibi durumlarda inventory"nizde bulunan tahta parçası ile kolunuzu sarmanız gerekiyor. Jack acı çektiği durumlarda "ahh" sesi çıkarıp olayın geçekçiliğini arttırıyor. Sizde hemen morfine sarılıp durumu kurtarmaya çalışıyorsunuz. Ama morfin kullanmak çok riskli bir iş, dikkatli olmanız gerekiyor. Fazla kullanmamanızı tavsiye ederim. Ayrıca yaranıza uzun süre müdahale etmezseniz süre ilerledikçe durumunuz daha da ağırlaşıyor. Unutmamanız gereken bir diğer olay ise sağlık paketinizi kullandığınız halde 6–7 saniye kadar tamamen savunması kalmanız. O yüzden güvenli bir yer bulup tedavinizi orda yapın.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Oyunu normal bir FPS olarak düşünmemelisiniz ve Jack de bir kahraman değil sonuçta, normal bir insan. Yani bu ne demek yaratık gördüğünde korkabiliyor, karanlık bir yerde yürürken kalp atışları hızlanabiliyor veya yüksekten bakarken başı dönebiliyor, demek istediğim normal bir insanın verdiği tepkileri veriyor. Jack"in heyecanlı ve gergin olduğu durumlarda halüsinasyon veya panik atak gibi psikolojik durumları sergileyebiliyor. Kendi gölgesini yaratığa benzetip korkabiliyor. Yardımcı olmak isteyen birini düşman olarak görebiliyor. Bu tarz olaylarla zaman, zaman karşılaşacaksınız ve bunların gerçek olup olmadığını hiçbir zaman bilemeyeceksiniz.

Oyuna başladığınızda elinizde herhangi bir silah bulunmuyor. Oyunun % 33"lük kısmına gelene kadar hiçbir çatışmaya girmiyorsunuz. Oyunun ilk birkaç saati sadece araştırma ve bilgi toplamaya dayalı. Tabii bu araştırmalar sonunda ilginç sonuçlara ve aslında olayın sadece kayıp bir genci bulmak için olmadığını öğreneceksiniz. Olaylar öyle bir dallanıp budaklanıyor ki neyin peşinde olduğunuzu bile tam olarak anlayamıyorsunuz.

Silahlarına kavuştuğunuz andan itibaren oyun biraz daha değişik bir hal alıyor. Ama sakın bundan sonrasının kesintisiz aksiyon olduğunu sanmayın. Onlarca düşman üzerinize çullanmıyor. Birisine ateş ettiğiniz anda diğer kişilerde bu sesi duyuyor ve olay mahalline gelmeye başlıyorlar. Ama dediğim gibi onlarca kişi değil. Mouse"un sağ tuşuyla nişan almayı unutmayın yoksa dibinizde olan bir düşmanı bile vuramazsınız. Düşmanları mümkün olduğunca kafalarından vurmaya dikkat edin. Kafadan bir mermi yiyen bir daha kalkamıyor. Bu sizin içinde geçerli, yakın mesafeden yiyeceğiniz bir çifteli darbesiyle bile anında ölebilirsiniz. Oyunda hiçbir gösterge olmadığını söylemiştim. Silahınızı elinize aldığınızda da bu durum değişmiyor. Silahınızda kaç mermi kaldığını arada bir kontrol edin. Çünkü merminiz bittiğinde otomatik olarak şarjör değişmiyor. Bir sonraki düşmana karşı merminiz azalmışsa siz mermi doldururken o da size gereken sıcaklığı (?) gösteriyor. Dediğim gibi Jack"in bütün kontrolü sizin elinizde. Özellikle çiftenize fişek sürdüğünüz sahne çok hoş.

COC"daki ilk mekan olan Innsmount kasabasının tasarımı o kadar güzel ki vardığınız anda o gotik havayı adeta soluyorsunuz. Genellikle kullanılan kahverengi tonlar karamsar havayı tamamlıyor. Kasabadaki insanlarından sizden pek hoşlanmadığını ilk konuştuğunuz kişiden anlayabiliyorsunuz. Zaten çok garip tipler. Hepsi korku filminden fırlamış gibi duruyor. Bilgi alabildiğiniz kişilerin anlattıklarına iyi kulak verin. Önemli bilgiler edinebilirsiniz.

Oyunun videolarında izlediğimiz kaçarken bir odaya girdiğimizde kapının arkasına dolap sandık gibi şeyleri itebildiğimizi görmüştük. Bu hareketi oyunda bolca kullanacağız. Zorda kaldığınız durumlarda kapının arkasına dolabı itin ve varsa sürgüyü de çekin. Dolabı iterken yerin çizildiğini de göreceksiniz. Fakat düşmanlar odaya mutlaka giriyor. Bu size sadece zaman kazandırmak için düşünülmüş. Düşmanlar kapıyı parçalarken yavaş, yavaş yıpranıyor kapı ve sonunda kırılıyor. Bunları anbean yaşayacaksınız. Etrafta gezinirken bazı binaların bodrum katlarındaki pencerelere eğilip bakın garip olaylara tanık olabilirsiniz. Bazen araya giren sahnelerde yaratığın gözünden etrafı görüyorsunuz. O anda araya giren müzik müthiş bir şekilde geriyor insanı. Eğer yaratığın nerde olabildiğini saptayabilirseniz genelde damlarda oluyorlar, onların gölgelerini görebilirsiniz. Bu sizi epey tedirgin ediyor ve takip edildiğinizi düşünüyorsunuz. Bu da gergin havayı bir kat daha arttırıyor

Dosya Türü / File Extension: RAR
Dosya Boyutu / File Size: 1.2 GB
Dosya Şifresi / File Pass:YOK/NONE
Antivirüs Tarama / Antivirüs Dedect: NOD32



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Minimal system requirements:

* PIII 600
* 64MB RAM
* 32MB Video Card



İNDİR / DOWNLOAD
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
call, corners, cthulhu, dark, earth


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Dark Earth hilesi Desmont Oyun Hileleri 0 30 Kasım 2014 13:38