IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Oyun Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/oyun-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   GTA oynamayın; yoksa... (https://www.ircforumlari.net/oyun-dunyasindan-son-haberler/353755-gta-oynamayin-yoksa.html)

Slipknot 08 Eylül 2010 16:52

GTA oynamayın; yoksa...
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Yarış oyunları insanları hızlı araba kullanmaya teşvik ediyor mu? Daha da önemlisi yarışın ötesinde insanların zarar gördüğü oyunlar, daha ihtiyatsız otomobil kullanmaya sebep veriyor mu?

Grand Theft Auto ya da daha da önemlisi Carmageddon gibi yayaların bol bol ezildiği oyunların etkileri Belçika'da araştırıldı.

Drive Em up yani ezgeç türü oyunlar konusunda yapılan araştırmada 2000 adet 16-17 yaşında erkek ve kadın oyuncu sorulara cevap verdi. Riskli araba kullanma ihtimalinin arttığına yönelik bazı sonuçlar çıksa da veriler kesin bir açıklama yapmak için oldukça yetersiz.

Bu tür araştırmalarda verilen cevapların dürüstlüğü de ayrı bir soru oluşturuyor. Sonuçta neredeyse hiçkimsenin GTA oynadıktan sonra çıkıp yayaları ezmeye kalkışmadığı bilinen bir gerçek. Oyunların etkileri üzerinde araştırmalar sürse de gerçekten bir oyunun bir insanı bu derece kanun ve etik dışı hareketlere direkt olarak sürüklemesi çok zor görünüyor.
Kaynak : Chip.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 12:34.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net