IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Kasım 2011, 21:58   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
The Witcher 2 Korsan Yollarla 4.5M Kez İndirildi!




Bu tip korsan haberlerinde PC'ci kullanıcılar her ne kadar "Konsollarda da var" dese de, gerçekci olmanın vakti geldi. CD Projekt'in yaptığı açıklamaya göre PC'ye özel olarak çıkan The Witcher 2'nin kıymetini PC'ciler bilemedi.

Firmanın CEO'su Marcin Iwinski yaptığı açıklamayla birlikte ellerindeki raporlara göre The Witcher 2 korsan yollarla 4.5 milyondan fazla indirildi. Iwinski, "İnternet sitelerindeki gördüğüm raporlara göre The Witcher 2'yi ilk 6 ile 8 hafta arasında aynı anda 20 ile 30 bin arasında kişi indirdi." şeklinde bir açıklamayla konuşmaya başladı.


Iwinski, "20 bin insan ortalamasını ve 6 haftayı ele alalım. Oyunun boyutu 14 GB. İnternet seviyesini orta hızda hesaplarsak 6 saatte indiriliyor. Altı hafta 56 gün, 1344 saat. 1344 saat içerisinde 6 saatte bir oyun indirmesi tamamlanıyor. 20 bin insanın aynı anda indirildiğini de ekleyince The Witcher 2'nin indirilme sayısı 4.5 milyonu aşıyor." şeklinde konuştu.


Iwinski, "4.5 milyon sadece bir yuvarlama hesapla çıkan sonuç. Perakendecilerden gelen son bilgilere göre oyun yasal yollarla 1 milyonu aştı. Korsan olarak ise 4.5 - 5 milyon arasında. Bu bizim için çok kötü bir sonuç." dedi.


Ayrıca Iwinski, oyunlarında neden bir DRM sistemini kullanmadıklarını da şöyle açıkladı; "Piyasadaki rakiplerimizi göz önüne alınca en başta korsanlar geliyor. Zaten oyunu piyasaya sürmeden önce aklınıza gelebilecek her türlü koruma sistemlerini denedik. Bu korumaları kırmamız ise ya bir, ya da iki günümüzü aldı. Bir de bunu iş edinen kişilerin elinde düşünün."


"Ama henüz pes etmedik. Korsan çözülecek gibi değil, farklı yolu deniyoruz. Oyunlarımız artık aynı fiyatla fakat dolu içerikle çıkacak. Örneğin oyunun müzik kasedi, yapım aşamasından DVD'ler, kitaplar, rehberler vs. Bu durum en azından seriye bağlı hayranlarımızı yasal yollardan satın almaya teşvik edecek."

Son olarak Iwinski sözlerine, "DRM sistemi çalışmıyor bu bir gerçek. Nasıl bir koruma yaparsanız yapın, en sonunda kırılıyor." eklemesini de yaparak uzun süredir PC kullanıcılarına UbiDRM ile 'işkence' çektiren Ubisoft'a da gönderme yaparmışcasına, "Ek olarak DRM sistemi yasal kullanıcıları da oyundan soğutuyor. Bu insanlar iyi kişiler. Oyununlarınızı beğenip 50 dolar veya euro vermiş kişiler. Neden bu sistemle birlikte yasal kullanıcılara oyun oynamayı güç kılıyorsunuz?" sözleriyle de konuşmasını sona erdirdi.


Evet, PC'lerdeki durum ortada. Aslında Iwinski, bu durum altında kalmasına rağmen aşırı iyi niyetli davranmış. Yorum size kalmış.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
2, 45m, indirildi, kez, korsan, witcher, İndirildi, yollarla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
The Witcher 3'ün duyuru tarihi belli oldu mu? Deep Oyun Dünyasından Son Haberler 0 11 Kasım 2011 19:26
Özcan Deniz Zorla Sahneden İndirildi! Dilara Haber Arşivi 0 05 Haziran 2010 15:29
Witcher 2 Plansız Açıklandı xLine Bilim Dünyasından Son Haberler 0 21 Eylül 2009 09:26
Akaryakıt tavan fiyatları yine ındirildi Spammer Haber Arşivi 0 11 Temmuz 2009 01:06