IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Aralık 2011, 22:13   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dirt 3 incelemesi




Codemasters 2007’de başlattığı DiRT serisini, son yapımla birlikte Colin McRae isminden ayırdı. DiRT 3’te efsanenin ismi kullanılmıyor, ancak kızgın güneşin altında amansızca yarışıp ve hemen sonrasında ferahlamak için karlı tepelerin ardına düşecek olmanıza engel olmayacak bu durum…

NEREDE O ESKI COLIN’LER, MCRAE’LER
Colin McRae’nin DiRT 3’te ismen geçmeyeceğini öğrendiğimde hüzünlenmiştim doğal olarak. Hele ki Codemasters DiRT serisine geçmeden önceki Colin McRae’leri daha çok seven biriyseniz benim gibi, DiRT 3’e gıcık olmanız için elinize bir sebep geçmişti. Ne yalan söyleyeyim, DiRT’ler her ne kadar başarılı oyunlar olsa da ben WRC organizasyonunu yansıtan, saf ralli oyunu olan önceki Colin McRae yapımlarını daha çok seviyorum. WRC’nin lisanslı parkurlarında, lisanslı sürücüler ve araçlarla yarışmak, puanlamada zirve mücadelesi verip WRC şampiyonu olmak çok daha cazip geliyor.
Son oyunla birlikte artık bırakın WRC’yi, Colin McRae’nin dahi ismen geçmeyecek olması o günlerin çok geride kaldığını kanıtlıyordu benim için, ta ki oyunun kutusunda ‘Seride en fazla Ralli içeriği olan yapım’ sloganını görene kadar. Heyecanlanmadım desem yalan olur, DiRT 3’ün yayınlanan görüntüleri, -----ları ve önceki DiRT’lerden bildiklerimiz zaten insanı heyecanlandıracak türdendi, bu sloganla daha da istekli hale geldim oyunu oynama konusunda.

Serinin önceki oyunları gibi süslü menüler beklemiyor sizleri, hele ki padok temalı 3 boyutlu menüden sonra bu yapımın menüsü oldukça basit geliyor insanın gözüne ve bence çok daha iyi olmuş böylesi. Elimizde DiRT Tour, çoklu oyuncu modu ve tek kişilik oynama seçeneği var. DiRT Tour’a başlarken profil oluşturuyor, karakterinizin adını, lakabını ve ulusal kimliğini belirliyorsunuz.Yapımın ana modu olan DiRT Tour’u ‘kariyer’ modu olarak düşünebiliriz. Zirveye giden yolda 4 tane piramit bulunuyor, hepsi birer sezon olarak değerlendiriliyor. Kendi içlerinde 4 bölümden oluşuyor bu sezonlar ve her bir bölümde 4 adet yarış bulunuyor. Bu yarışları tamamladıkça finallere, finallerden sonra ise diğer bölüme geçiş yapabiliyorsunuz. Siz yarışlarda başarılı olup ve podyuma çıkıp puan topladıkça kilitli olan bölümler açılıyor. Bir diğer bölüme geçebilmek için ya da bir diğer sezona geçebilmek için, bir önceki bölümün veya bir önceki sezonun tüm yarışlarını tamamlamak zorunda değilsiniz. Kilitleri açacak kadar puan topladığınız zaman ilerleyebilir, bölümün diğer yarışlarını es geçebilirsiniz.DiRT Tour’da oyunda bulunan tüm yarış modlarına rastlayacaksınız. Yarış çeşitlerine değinmeden önce, danışman sisteminden bahsedeyim. Biri bayan biri bay iki rehberiniz bulunuyor, ikisi de genelde haklarını susmamaktan yana kullanıyorlar, hele erkek olan; aman Allah, yok böyle bir şey. Tamam arada faydalı bilgiler veriyorsun da, biraz sus be dostum. İşin kötü tarafı o size bir şeyler anlatırken geçemiyorsunuz -----yu, izlemek ve dinlemek zorundasınız.

Bu sistemde söylediğim gibi yarışları kısaca tanıtıyor, bazen pistlerden bahsediyor, ayrıca sürüş ve araç ayarlarınızı nasıl belirleyeceğinizi anlatıyor danışmanlarınız. Ayrıca ulaştığınız itibar seviyesine göre takımlardan gelen tekliflerden haber veriyorlar ki, itibar puanınız yarışlarda podyuma çıktıkça ve yarışa özel hedefleri tamamladıkça artıyor. Dünyanın bir numaralı yarışçısı olmadan önce yeterince itibar sahibi olmanız gerekiyor.SONUÇ
Sizi yeterince oyalayacak olan tek kişilik modun yanında, farklı yarış seçenekleri içeren multiplayer moduyla da DiRT 3’ü kolay kolay PC’den kaldırmazsınız. Özellikle ‘Bayrak Kapma’ yarışı çok keyifli ve bana Flatout’ta birbirini yiyen araçları hatırlatıyor buradaki mücadeleler. Şahane görsellerin yanında başarılı sesler ve müzikler olunca bir yarış oyunundan, harita konusunda daha fazla çeşit istenebilirdi. İyi olan hasar modellemesi daha da iyi olabilirdi ve seyirciler biraz daha yarışa ortak edilebilirdi.


 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
3, dirt, incelemesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
DiRT 3'ün Çıkış Tarihi Açıklandı For Answers Oyun Dünyasından Son Haberler 0 05 Şubat 2011 14:30