IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Aralık 2011, 18:45   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cave Story+




Story hakkında çok garip duygular besliyorum arkadaşlar. Oyunu oynamaya başladığım ilk andan beri çocukluğuma dönebilmem için yapılmış bir zaman makinesine bindim sanki. Bir bakıyorum Metroid'deki gibi acayip silahlarım var… Sonra birden karşıma Castlevania'daki gibi alengirli dialoglar kuran karakterler çıkıyor. Oradan oraya zıplıyorum, ölüp duruyorum. Yine zıplıyorum, yine ölüyorum. Tam sinirden kudurmuş şekilde çıkış tuşuna tıklayacağım vakit… Yapamıyorum, geri dönüyorum ve adım adım, Cave Story beni o derin mağaralara hapsetmiş oluyor (bakınız kelime oyunları kitabı, sayfa 3 sütun 2).

Yine zıpla, yine öl… Daha iyi zıpla, daha iyi öl…

Peşinen uyarayım, Cave Story neredeyse sadece bir kişinin elinden çıkmış bir oyun. Yapım süreci ise tam beş yıl sürmüş. Beş yıl boyunca oyuna sürekli bir şeyler aktarmış, çekiştirip durmuş ve tüm bu eklemelerin sonunda ortaya hiç de kısa olmayan bir oyun çıkıvermiş. Grafikleri, sesleri, oyun tarzı ama her şeyiyle eski SNES günlerini hatırlatıyor Cave Story. Normalde bu oyun bir Freeware. İnternet üzerinden indirip bedava bir şekilde oynayabilirsiniz. Yalnız Steam'de HD hali olarak, grafikleri ve sesleri elden geçirmiş bir şekilde 9.99 USD'ye satılıyor. Neden para vereyim bedavası varken diyecek olursanız, HD versiyonu insanı daha bir içine çekiyor, daha bir toparlanıyor oyun.Garip bir hikaye sunumu var Cave Story'nin. Kazuma adlı bir vatandaş, bilgisayarı başında Sue adlı birine derdini anlatmaya çalışıyor. "Yardım et, hapsoldum". Derken oyuna başlıyoruz. Sue adlı karakteri yönettiğimizi sanarken, birkaç ekran geçtikten sonra aslında Sue'nun başka bir karakter olduğunu, mağaralar içinde kötü niyetli bir doktor tarafından halkı kaçırılan bir köyde yaşadığını anlıyoruz. Biz kimiz, neden bu garip silahlarla dolaşıyoruz, adımız ne ve amacımız ne, tam olarak bilemiyoruz. İşte bundan sonra oyundan bir şekilde çıkamıyorsunuz. Çünkü her bir bölümden sonra, bölüm aralarında, bir yaratığı öldükten sonra küçük bir kuşu yemlermişçesine hikaye tanelerini tek tek atıyor önünüze. Oyun çok hoş bir şekilde yavaş yavaş açıyor hikayeyi. Sürprizleri bozmamak için daha fazla bilgi vermeyeceğim hikaye hakkında.

Karakterler keza yine aynı şekilde. Absürd, alakasız, garip, komik, sinirli fakat karakter gibi karakter olarak var oluyorlar. İçi boş NPC değil hiçbiri. Söyledikleri ve hissettirdikleriyle çirkin de olsalar orada varlar. Yalnız keşke bazı NPC'ler biraz daha çok konuşsalarmış.

Aslında Cave Story'nin oynanışını nasıl anlatsam bilemiyorum. Eski, yana doğru ilerlediğiniz 2-D platformlar şeklinde bir oynanış biçimi var. Ama tek bir yöne ilerlemek yerine daha önce ziyaret ettiğiniz yerlere tekrar gitmek zorunda bırakan görev sistemiyle oyuna değişiklik kattıklarını itiraf etmeliyim. Tıpkı birçok RPG'de olduğu gibi açamadığınız ya da ulaşamadığınız bir yere yeni özellikler ve silahlar kazandıktan sonra gidebiliyorsunuz. O kapı senin bu kapı benim mest oluyor insan yahu.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cave, story


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık