IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18 Aralık 2013, 21:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İnternet Kafelerde 12 Oyunun Oynanması Yasaklandı




Sakarya Emniyet Müdürlüğü, 12 bilgisayar oyununun 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve ****olojik gelişimine olumsuz etkisi olabileceği nedeniyle internet kafeler ve elektronik oyun yerlerinde oynanmasının yasaklandığını açıkladı.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sakarya Emniyet Müdürlüğü, 12 bilgisayar oyununun 18 yaşından küçüklerin psikolojik ve ****olojik gelişimine olumsuz etkisi olabileceği nedeniyle internet kafeler ve elektronik oyun yerlerinde oynanmasının yasaklandığını açıkladı. Yasak, Sakarya genelindeki tüm internet kafe ve elektronik oyun salonlarında geçerli olacak ve uymayanlar hakkında idari para cezası uygulanacak.

Yasağın 29 Mayıs'ta Malatya Valiliği tarafından akademisyen ve uzmanlar tarafından oluşturulan bir komisyon tarafından 55 bilgisayar oyunu üzerinde yapılan araştırma ve inceleme sonrası alındığı kaydedildi. Komisyon tarafından hazırlanan raporda, internet toplu kullanım sağlayıcısı işyerlerinde oynatılan 55 bilgisayar oyunun incelenmesi neticesinde, 12 adedinin 18 yaşından küçükler tarafından oynanmasının sakıncalı olabileceği yönünde kanaat oluştuğu belirtildi.

Hazırlanan rapor neticesinde, internet kafeler ve elektronik oyun yerlerinde, Bloodrayne, Bloodrayne 2, Grand Theft Auto (GTA), Epidos from Liberty City, San Andreas, Garand Theft Auto 3, Grand Theft Auto 2, Grand Theft Auto (Add ON), Hitman, Global Operations, Sniper Elite, Battlefield Vitnam, Wolfenstein, The Godfather, The Godfather II, Metin2, Kinght Online, Call Of Duty ve Half Life isimli oyunların, Yönetmeliğin 9/g maddesi kapsamında değerlendirilerek, şiddet ve benzeri kötü alışkanlıklara teşvik eden ve 18 yaşından küçüklerin psikoloji ve ****olojik gelişimine olumsuz etki olması sebebiyle Sakarya genelinde yasaklandığı bildirildi.

Yasaklara uymayan işletmeci ve sorumlular hakkında, fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 32. Maddesince emre aykırı davranıştan idari para cezası uygulanacağı kaydedildi

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
12, kafelerde, oynanması, oyunun, yasaklandı, ınternet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yayınlanan haberlere göre yeni oyunun kapak resmini CM Punk süslendirecek. Oyunun geç Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 29 Mayıs 2012 20:13
Türkiye’de İnternet Hukuku ve İnternet Davaları NucLeaR Bilişim Hukuku 0 07 Ocak 2009 00:52