IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Oyun Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/oyun-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   Flappy Bird neden kaldırıldı? İşte Flappy Bird‘ün kaldırılma nedeni (https://www.ircforumlari.net/oyun-dunyasindan-son-haberler/565706-flappy-bird-neden-kaldirildi-iste-flappy-bird-un-kaldirilma-nedeni.html)

yaSmin 15 Şubat 2014 05:29

Flappy Bird neden kaldırıldı? İşte Flappy Bird‘ün kaldırılma nedeni
 
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Flappy Bird’ün geliştiricisi Vietnamlı Dong Nguyen, son ayların en popüler mobil oyununu uygulama mağazalarından kaldırarak ününe ün kattı. Nguyen, olayın perde arkasını Forbes’a anlattı.

Flappy Bird’ü, insanların boş zamanlarında kafalarını dağıtması için geliştirdiğini söyleyen Nguyen, bu denli bağımlılık yapan bir oyun geliştirmek istemediğini, bunun kendisi için de kötü bir sürpriz olduğunu belirtti.

Oyunun uygulama mağazalarına kesinlikle geri dönmeyeceğinin altını çizen Vietnamlı geliştirici, oyundan hâlâ gelir sağladığını da reddetmiyor. Flappy Bird’den günlük 50 bin dolar kazanıp kazanmadığı sorulduğunda ise tam rakamı bilmediğini ancak yüksek bir meblağ olduğunu doğruladı.

29 yaşıdanki Nguyen, ailesinin, Flappy Bird’ü geliştirdiğini, hatta böyle bir oyunun var olduğunu bile bilmediklerini söyledi.

Nguyen, oyunu tamamen insani sebeplerden geri çektiğini belirtiyor. Üzerinde büyük bir medya ve hayran baskısı olduğunu ve bundan bunaldığını ekleyen Nguyen, Flappy Bird’ü takıntı derecesinde bağımlılık yaptığı için kaldırdığını açıkladı.

Dong Nguyen’in geliştirdiği daha birçok oyun var ve bunlardan Super Ball Juggling ve Shuriken Block, uygulama mağazalarında üst sıralarda yer alıyor. Nguyen, bu oyunların bağımlılık yapmadığını, ‘zararsız’ olduklarını belirtiyor ve ileride geliştireceği oyunlardan -Flappy Bird gibi- takıntı derecesinde bağımlılık yapan olursa, onları da kaldırmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

“Artık vicdanım rahat”

Flappy Bird’ü uygulama mağazalarından geri çekmeden önce uyuyamadığını söyleyen Nguyen, “Artık vicdanım rahat” dedi ve tüm Flappy Bird hayranlarına teşekkür etti.

Nguyen’in söylediklerinin yanı sıra, Flappy Bird’ün Mario’ya benzerliği nedeniyle, Nintendo’nun Dong Nguyen’i dava etmeye hazırlandığı ve Vietnamlı geliştircinin oyunu bu nedenle geri çektiği dedikoduları da kulaktan kulağa yayılıyor.

Flappy Bird, uygulama mağazalarından kaldırıldığı için, resmi ve yüzde 100 güvenli bir şekilde indirilemiyor; Dong Nguyen de artık oyuna hiçbir destek sunmuyor. Ancak oyunu telefonuna daha önceden yükleyen mobil oyuncular ve üçüncü parti uygulama mağazalarından edinenler, oynamaya devam edebiliyorlar. Oyunun web tarayıcıları üzerinden oynanabilen klonları da her geçen gün artıyor…


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:29.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net