IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Mayıs 2014, 12:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Watch Dogs PC İnceleme




İki yıldır onu bekledik; nihayet çıkış tarihi geldi çattı. Ubisoft’un yakın gelecek temalı açık dünya aksiyon oyunu Watch Dogs’un incelemesi, yayın yasağı kalkar kalkmaz sizlerle!

Koca bir şehir tek bir ana işletim sistemi üzerinden yönetildiğinde, herhangi bir elektronik cihazı kullanan kimse güvende değildir. Ubisoft’un hafif distopya tadındaki dünyasında, başına gelenleri henüz hiçbir pişmiş tavuğun tecrübe etmediği sert görünümlü babacan hacker Aiden Pearce’ı yönettiğimiz Watch Dogs bize bu mesajı veriyor.

Mission Impossible dizisini (ya da Tom Cruise’un oynadığı filmleri) hatırlatan giriş videosunun ardından, Aiden’a veya yaşadığı trajediye ait çok az soru işareti aklımızda kalıyor: Yanlış giden bir hack girişimi sonucu bileti kesilen bir illegal işler memuru.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yeminimi Bozdum!

Ne var ki Aiden’ın eşi ve çocukları bir aksiyon oyununda başrol alamayacağı için, olan onlara oluyor ve kaderin bir cilvesi sonucu Aiden hayatta kalıyor. Bu durumda her makul insanın yapacağı şeyi yapmaya karar veren kahramanımız, katili bulduktan sonra bir beysbol sopasıyla işe çalışmalara başlıyor.
Oyunun ana kurgusunu oluşturacak gizem ise varlığını koruyor: Aiden’ın biletini kim kesti? Kontesi kim öptü? Chicago’yu kirli emellerine alet etmek için tek bir işletim sistemi üzerinden yönetenlerin amacı ne?

İntikam Peşinde

Tüm bu sorulara yanıt bulmak için yapmamız gereken şey ise basit: Assassin’s Creed serisinden alışık olduğumuz bir tavırla “hiç acelesi yokmuş gibi yürüyen” dostumuzla birlikte Chicago sokaklarında dolanarak, elimizde akıllı telefon sürekli tweet atıyormuş veya Instagram’da selfie paylaşıyormuş izlenimi vermemiz gerekiyor.

Oysa akıllı telefonun oldukça farklı bir amacı bulunuyor; “teknoloji senin silahın” sloganıyla sunulan Watch Dogs’ta akıllı telefonumuz bizim mobil teknoloji üssümüz. Tek tuşla erişebildiğimiz akıllı telefon arayüzünü kullanarak trafik ışıklarını değiştirmek veya hacı amcanın ziline basıp kaçmaktan, etrafımızda olup bitenleri güvenlik kameralarıyla gözlemlemeye ve kilitli kapıları açmaya kadar pek çok fonksiyonu gerçekleştirebiliyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


O Kamera Senin, Bu Kamera Benim

Güvenlik kameraları, her biri oldukça ilginç olan kendi ekibinizden sonra oyundaki en büyük yardımcılarınızdan biri. Bir kameraya sızdığınızda, sadece görüntüleme yapmakla kalmıyorsunuz.

Aiden artık nasıl bir teknoloji kullanıyorsa, bir güvenlik kamerasının görüş alanındaki diğer bir kameraya sıçrayıp onun üzerinden görüş almak, sonra bir diğerine geçmek, hatta bu kameralar üzerinden binanın elektrik tesisatına müdahalede bulunmak mümkün.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Grafiklere Nvidia Dokunuşu

Yeni nesil konsollara çıkan bir oyunun görsel açıdan iddialı olmaması mümkün mü? Hele o oyunu Ubisoft gibi son Assassin’s Creed ile harikalar yaratmış bir yapımcı sunuyorsa… Watch Dogs’un kurguladığı Chicago, size genel baskı ve rahatsızlık havasını hissettirecek kadar detaylı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Gerek stadyum veya banka gibi iç mekanlar olsun, gerekse sokaklar ve caddeler, mekan tasarımları Watch Dogs’un her an vermek istediği “iyi bir aksiyon filminin içindesiniz” havasını tamamlayacak türden. Karakter modellemeleri ve animasyonlar da Ubisoft’tan bekleneni veriyor.

PC sürümü Nvidia destekli olarak hazırlanan Watch Dogs, Nvidia ekran kartına sahip olan oyuncular için tam bir görsel şölen sunuyor. Son yayınlanan GeForce 337.88 sürücüleriyle birlikte, GeForce GTX kartlarda Nvidia’nın HBAO+ teknolojisi göz alıyor.

Biri Desmond mu Dedi?

Assassin’s Creed serisini oynayanlar, özellikle günümüz (ya da yakın gelecek) bölümlerinde Desmond ile vakit geçirenler için Watch Dogs’un dünyası oldukça tanıdık gelecek. Benzer bir teknoloji gelişiminin yanı sıra, gizlilik, gezinme ve savaşlar da benzer şekilde işliyor. Yine kimsenin kılına zarar vermeden görevleri tamamlama şansınız var (neyse ki bu oyunda o görevler suikast değil).

Kontroller de aynı şekilde AC serilerine alışık olanlar için kolayca kavranacak türden. Aiden’ı yönetmek, akıllı telefonlarla Chicago’nun merkezi teknolojisini yönetmekten hiç şüphesiz daha kolay. Kendi sığınağınızda ekibinizle bir araya geldiğiniz bölümlerde bunları bol bol tecrübe edebilirsiniz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İki yılı aşkın süredir beklediğimiz Watch Dogs, tüm bu beklemeye değecek nitelikte bir oyun. İki yıldır GTA 5 ile kıyaslanan oyunun başında sadece yarım saat geçirdiğinizde bile, oyunun mekaniklerinin Grand Theft Auto serisiyle önemli farklılıklar gösterdiğini görmek mümkün.

Grafik kalitesi, alışması kolay kontrolleri, klişe bir hikayeyi gayet etkileyici bir biçimde sunması, sayısız yan görevi ve bitmez tükenmez heyecanıyla Watch Dogs oynarken Chicago sokaklarında zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
dogs, pc, watch, İnceleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Watch Dogs Virüsüne Dikkat SeckiN Oyun Dünyasından Son Haberler 1 29 Mayıs 2014 10:05
Watch Dogs'un Wii U Sürümü Nasıl Görünecek? RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 10 Mart 2014 02:49
Watch Dogs Hakkında Yeni Detaylar SeckiN Oyun Dünyasından Son Haberler 0 27 Eylül 2013 23:31
Watch Dogs Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 31 Temmuz 2013 16:09
Watch Dogs ne zaman geliyor? Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 08 Haziran 2012 14:29