IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Aralık 2014, 19:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Oyun sektörüne katkımız olsun





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GÜLCAN BAĞIRKAN
13 Aralık 2014, Cumartesi


Süleyman Gürgün ve Muzaffer Kahraman’ın tasarladığı ‘Bird Ball’ ve Öner Öncer’in geliştirdiği ‘Orange Ball’ oyununun popülerliği her geçen gün artıyor. Ekiple buluşup tasarladıkları oyunu konuştuk.

Türkiye’de oyun sektörünün yeteri kadar gelişmediği bilinen bir gerçek. Buna rağmen önemli adımlar da atılmıyor değil. Bunlardan biri de 3D tasarımcı ve animatörlerin bulunduğu ve yerli mobil oyun geliştiricilerden oluşan Kraker Games ve Onivo Games’in çıkardığı oyunlarla gerçekleşiyor. Süleyman Gürgün ve Muzaffer Kahraman’ın tasarladığı Bird Ball ve Öner Öncer’in geliştirdiği Orange Ball’un, sosyal medyada giderek popülerliği artıyor. Ekiple buluşup oyunlarını dinliyoruz.

Gürgün ve Kahraman, iki yıl önce hazırladıkları Bird Ball adlı bir kısa filmden yola çıkarak oyunu hazırlıyor. Bir yandan bu filmle meşgul olan ekip, diğer taraftan hobi olarak boş buldukları vakitlerinde çalışmalara başlıyor. “Kendi karakterimiz de varken bizi çok da zorlamayacak flappy tarzı bir oyun yapalım istedik. Görselleri ve animasyonu güçlü olsun diye de o tarzı benimsedik.” diyorlar. Sonrasında teknik çalışmalara başlayan Gürgün ve Kahraman, oyunu altı ay gibi kısa sürede tamamlar. Yayınlanmasının üstünden iki ay gibi kısa bir süre geçen Bird Ball’un yüklenme oranı bir hayli fazla.

Oyun, bölüm bölüm tasarlanmış ve ilerlemeye odaklı sürüyor. Yedi levele kadar devam ediyor. Bird Ball karakteri oyun süresince ormanların ve kanyonların içinden geçerek kristal toplamaya çalışıyor. Bir ağacın kovuğuna girerek de bölümünü değiştiriyor. Gürgün, “Bir tarzın dışına çıkmış olduk. Mutluyuz çünkü ilk oyunumuz. Bilindik bir oyun ancak bizim için iyiye gidiyor. Bu bize oyun sektöründe kapı açma ve gözlük takma gibi oldu. Neler yapabileceğimizi düşünmeye başladık.” diyor. Ekip, Bird Ball dışında iki-üç tane daha oyun projesi üzerinde çalıştıklarını ve kararlarında bu oyunun beğenilmesinin etkili olduğunu söylüyor. Kendi geliştirdikleri oyunda kaçıncı bölüme geldiklerini soruyoruz. Henüz altıncı leveli geçemediklerini söylüyorlar.

‘Sadece Türkiye’yi hedeflemiyoruz’

Gürgün ve Kahraman’ın iş arkadaşı Öner Öncer ise bir puzzle platform oyunu olan Orange Ball’u tasarlıyor. Öncer, oyun tasarlamaya nasıl karar verdiğini, “Bu tür oyunları severek oynayan birisiydim. Merak ettim böyle bir oyun yapabilir miyim diye. Sahip olduğumuz bilgi birikimini nasıl kullanabiliriz diye düşününce ortaya bu oyunlar çıktı.” diye anlatıyor. Orange Ball, top zıplatma oyunlarını anımsatıyor. Öncer, “Top zıplatma oyunundan yola çıkmadık ancak bittiğinde oyunu ona çok benzettiler.” diyor. Durum böyle olunca farklılıkları olsun isteyen Öncer, topu dalından düşen bir portakal olarak hayal eder ve oyunu da böyle hazırlar. Orange Ball’un zıplayan topun gündüz bölümünde su damlacığı, gece bölümünde ise güneş ışığı toplanması gerekiyor. Atlamalı ve zıplamalı bu mobil oyunun aralarında oyun severler puzzle ve bulmacalarla karşılaşıyor. Sekiz ayda tamamlanan oyun, iki aydır internet ortamında. Google Play, Amazon App Store, Apple Store ve Windows Phone Store’dan indirilebiliyor. Genellikle yurtdışından talep gören Bird Ball ve Orange Ball özellikle Kanada, Hindistan ve Tayvan gibi ülkelerde fazlasıyla beğeniliyor. Oyunların isimlerinin İngilizce olması konusunda çok sık sorular aldıklarını söyleyen ekip buna, “Biz sadece Türkiye’yi hedeflemiyoruz. Bildiğiniz gibi dünya dili İngilizce.” cevabını veriyor.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
katkımız, olsun, oyun, sektörüne


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mado su sektörüne girdi Seth Haber Arşivi 0 06 Kasım 2014 13:09
Böyle oyun olmaz olsun Feronia Oyun Dünyasından Son Haberler 0 10 Kasım 2009 10:14