IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Ocak 2015, 20:49   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mount & Blade: Viking Conquest DLC (İnceleme) (PC)




Mount & Blade ismini duyduğumda ister istemez gülümsüyorum. Oyunla ilgili bir haber çıktığında yabancı kaynaklarda oyuncuların deliler gibi sevinmesini görüp, ben de seviniyorum. Olay belki de o ünlü karikatürde olduğu gibi 'bizde yaşanan bir olayın yurt dışındaki yankıları' ayarındadır, kim bilir.

Warband piyasaya sunulup, büyük başarı elde etmesinin üzerinden çok uzun bir zaman geçti ama o ikinci eklediğim başarı kısmı, DLC'ler ve eklenen sürüsüne bereket içerik sayesinde sürekli yineleniyor. Napoleon DLC'sinin tüketilmesinin ardından oyuncular yeni gelecek içeriğe gözlerini dikmiş bekliyorlardı. İşte bu beklentinin cevabı Viking Conquest oldu.

Viking Conquest, çok sevilen Bryntenwalda modunun yapımcıları tarafından geliştirildi. Zaten içeriğin genişliği (DLC'lerin az içerik çok para anlamına geldiği günümüzde) ve detayları, Warband değil, bambaşka bir oyunu oynadığınız hissiyatını veriyor.

Britanya'nın karanlık çağının anlatıldığı bir oyunda 21 krallığa ve 6 farklı kültüre yer verilmesi, yapımcıların nasıl bir emek harcadığının en büyük kanıtı niteliğinde. Bir Mount & Blade klasiği olarak tarihi kişiliklere de geniş yer bulmuş. Viking efsaneleri Ivar ve Sigurd Ragnarsson'dan tutun, Norveç tahtında oturan I. Harald gibi kişilikler oyunda bizi bekliyorlar. Ben burada 3 tanesini söyledim ama Viking Conquest'te 200'ün üzerinde tarihi karakter var ve inanın bu korkunç bir rakam.

Oyunun tek kişilik kısmı iki farklı modu kapsıyor, senaryo modu ve sandbox. İtiraf temeliyim ki Britanya, Norveç ve Danimarka'yı kapsayan devasa bir haritamız var ve oyunun keyfi kesinlikle sandbox moduyla çıkıyor. Kendi karakterimi hazırlayıp, 15-16 kişiye emir verdiğim ufak bir ordu kurmak ve işlerin giderek ilginçleştiğini, diğer devletlerle olan politik ilişkilerin dallanıp budaklandığını deneyimlemek oldukça keyifli.

Konumuz Vikingler olunca, vaktimizin büyük bir kısmı da elbette denizlerle geçiyor. Hava koşullarının da işin içine girdiği deniz savaşları oldukça detaylı hazırlanmış. O son taarruzu yapıp, zafere ulaştığınızda, oyunların olmazsa olmazı başarı hissini sonuna kadar yaşıyorsunuz. Snekkja, Knorr, Karvi gibi tarihi gerçekliği olan gemileri inşa edebilirsiniz. İsterseniz tamamen kendimize özel bir gemi de yapabiliyoruz.

Tüm bu yeniliklerin üzerine, birde hayatta kalma öğeleri eklenince, Viking Conquest'in tadına doyum olmuyor. Kamp sistemi, yiyecek sıkıntısı derken kendimizi iyice savaşın içinde buluyoruz.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Elbette herkesin asıl merakla beklediği çoklu oyunculu kısımsa iki adet yeni modu beraberinde getiriyor. Vikingler, Galyalılar (İrlanda), Piktler ve Saksonlar seçilebilir ırklar olarak göze çarpıyor. Haritalarımız her zaman olduğu gibi yine devasa, yine detaylı. Yeni modlar Coastal Assault ve Warlord bizi hem deniz savaşlarının hem de kara savaşlarının ortasına bırakıyor. 300 kişiden fazlasına destek sunan çoklu oyuncu modu her zaman olduğu gibi Mount & Blade'in en iddialı kısmı olmuş. O savaşın cümbüşü, kaosu derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile.

Eksikleri yok mu? Elbette var. Öncelikle her ne kadar ufak düzeltmeler sağlasa da, oyunun motoru hayli eskimiş durumda. Su efektleri, yansımalar harika görünüyor ama çok büyük umutlar beslemeyin. Daha önce nasılsa, öyle bir oyun var karşınızda. Mount & Blade: Warband, Viking Conquest DLC'sinde müzikler, önceki oyunlar ve ek içeriklere göre hayli zayıf kalmış.

Sonuçta karşımızda gerçekten son derece detaylı ve hakkını veren bir DLC paketi var. Warband'in ömrünü bir nebze (bayağı bir nebze) daha uzatacak Viking Conqest'i 22.49 TL' sına Steam üzerinden satın alabilirsiniz.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
blade, conquest, dlc, mount, pc, viking, İnceleme


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mount & Blade With Fire and Sword eLLya Oyun Hileleri 0 19 Eylül 2013 17:14
Mount & Blade Desmont Oyun Hileleri 0 15 Ocak 2012 00:20