IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Nisan 2015, 13:35   #1
Deep
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
EA, Battlefield sorununa cevap verdi...




EA, Battlefield Hardline'da ortaya çıkan ilginç yükleme sorunu hakkında açıklama yaptı!


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Geçtiğimiz haftanın başlarında, Electronic Arts'ın yeni yayınlanan Battlefield Hardline oyununda kullanılan Origin tabanlı DRM'in, kaç bilgisayarın oyun sahipliği yapabileceğini takip etmenin yanı sıra, donanım değişikliklerini de takip edeceğine dair bir rapor ortaya çıkmıştı. Göründüğü kadarıyla Battlefield Hardline, oyun kodunun kilitlenmesinden önce, hesap başına beş adet donanım değişikliği hakkı sunmakta. Bu haklar kullanıldıktan sonra oyun, 24 saat boyunca kullanılamamakta.

Guru3D, şikayette bulunan ilk isim olarak gözükmekte ve "bir grup" grafik kartını test ederken karşılaştıklarını söylemekte. Rapora bakılırsa, aynı bilgisayarda grafik kartı, CPU, anakart gibi donanımların değişmesi durumda da bu uyarı ile karşılaşabilmekte.
Anakart değişikliğinden sonra uyarı ile karşılaşılması anlaşılabilir ancak farklı grafik kartı veya CPU kullanımı ardından oyunculara uyarı vermek biraz ağır bir hareket gibi gözüküyor. Bu yüzden de Electronic Arts'a konu hakkında açıklama yapılması için istekler iletilmiş durumda.

EA sözcüsünün yaptığı açıklama ise şu şekilde: "Origin doğrulaması, oyuncuların her 24 saat içerisinde beş farklı PC'ye bir oyunu yüklemelerine izin vermekte. 24 saat içerisinde beşin üzerinde donanım yapılandırmasını kıyaslamak isteyen oyuncular, Müşteri Desteği ekibimiz ile iletişime geçerek yardım alabilirler."

Burada dikkat çekmesi gereken en önemli nokta ise, "yapılandırma" kelimesi. Görünüşe göre göre Origin, Battlefield Hardline yüklü olan makinelerin donanımlarının da takibini gerçekleştirmekte. Ayrıca, EA sözcüsünün suçu yayılımcı bir DRM yazılımı yerine Origin platformuna yüklemesi de önemli gözüken bir diğer nokta.

Bir diğer soru ise, Origin platformunun neden oyun yüklemelerine belirli bir sınır koymuş olduğu. Her ne kadar beş yükleme standart bir oyuncu için fazlasıyla yeterli de olsa, uygulanan bu sınırlama, akıllara EA'in Origin hesabı paylaşımları ile ilgili sorun mu yaşadığı sorusunu getiriyor...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
battlefield, cevap, ea, sorununa, verdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
O skandal sözlere cevap verdi Swat Haber Arşivi 0 27 Aralık 2011 08:41
Erdoğan'a Hz. Muhammed'le Cevap Verdi JB Haber Arşivi 0 19 Ocak 2011 03:37