IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Kasım 2015, 02:09   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fallout 4'ün PC Problemleri ve Çözümleri!




Fallout 4 dün resmi olarak raflardaki yerini aldı ve gecemizi gündüzümüze katmaya başladı bile. Oyunu PC platformunda oynayanlar ise, oyunun özellikle kontrollerindeki bazı sıkıntılar yüzünden sorunlar yaşayabiliyor.



Oyunu PC platformunda sorunsuz bir şekilde oynamak ve daha keyifli bir hale getirmek için ise aşağıdaki işlemleri yapabilirsiniz.

FPS Kilidini kaldırmak:

Oyun resmi olarak 60 FPS kilidi geldiyse de, bazı kullanıcılar forumlarda oyunun 30 FPS'de kilitli kaldığını ve bununda akıcılığa darbe vurduğunu belirtmiş, eğer siz de benzer bir sorun yaşıyorsanız veya 60 FPS bile sizin için yeterli değilse, aşağıdaki adımları izleyerek FPS kilidini kaldırabilirsiniz. Ama ekran yırtılmalarının önüne geçmek için, Nvidia veya AMD kontrol panelinden VSYNC'i açmanızı ayrıca öneriyoruz.

Oyundaki FPS kilidini kaldırmak için, Belgelerim'den My Games klasörüne girin, daha sonra Fallout4 klasörünü açın, Fallout4.ini dosyasını her ihtimale karşı baştan yedekleyin, daha sonra;

Fallout4.ini içerisinde CTRL+F yardımı ile iPresentInterval=1 i aratın, daha sonra onu iPresentInterval=0 olarak değiştirin, dosyayı kaydedip çıkın. Artık FPS kilidi kalkmış olacak.

Mouse Sorunlarını Gidermek:

Fallout 4'ü PC'de oynuyorsanız, Mouse'un biraz tuhaf hareket ettiğini, ayarlardan ne yaparsanız yapın, tam olarak düzelmediğini fark etmişsinizdir. Bunun iki farklı sebebi var. Birincisi oyun içerisinde kapatamadığınız Mouse Acceleration ve dikey hareket algılama hassaslığının, yatay'a göre yarı yarıya az olması. Bu iki sorunu düzeltmek için.

Belgelerim>My Games> Fallout 4>Fallout4.ini dosyasını açıyoruz. .ini Dosyası içerisindeyken [Controls] yazan bölümü buluyoruz. Daha sonra Controls'un altında bulunan değerlere bir boşluk bırakarak şunu kopyalıyoruz; bMouseAcceleration=0 Ayrıca fMouseHeadingYScale değerini, fMouseHeadingXScale'in iki katı yazıyoruz.

Basit hali ile [Controls]'un altı şöyle olacak:

[Controls]
fMouseHeadingXScale=.021
fMouseHeadingYScale=.042
bMouseAcceleration=0

Oyun açılırken başlayan intro videosunu kaldırmak:

Eğer siz de benim gibi fazla sabırsız biri iseniz, ve oyuna başlamak için kısa intro videosunu bile beklemeye tahammülünüz yoksa, aşağıdaki işlemi yaparak intro'dan kurtulabilirsiniz.

Intro'yu kaldırmak için:

Fallout 4'ün yüklü olduğu klasörün içerisine girip, data'ya, oradan da Video klasörüne girip aşağıdaki dosyayı farklı bir klasöre taşıyabilirsiniz. Her hangi bir sorun yaşadığınız takdirde, dosyayı kesinlikle silmemenizi tavsiye ediyoruz. (Steam kütüphanenizde Fallout 4'e sağ tıklayarak özelliklere basabilir, daha sonra yerel dosyalar bölümünden, Yerel Dosyalara Gözat seçeneğini kullanarak Fallout 4'ün yüklü olduğu klasöre ulaşabilirsiniz.)

Taşımanız gereken dosya: GameIntro_V3_B.bk2

FOV yani Görüş Alanını genişletmek:

Oynarken konsola özel ayarların sık sık gözümüze çarptığı Fallout 4, PC'de monitöre yakın bir şekilde oynarken, görüş alanının darlığı dikkatinizi çekmiş olabilir. Eğer siz de oyunu oynarken daha geniş bir alanı görebilmek istiyorsanız, Belgelerim>My Games> Fallout 4>Fallout4.ini dosyasını açıyoruz.

Daha sonra [Display] bölümünü buluyoruz

fDefaultWorldFOV=XX
fDefault1stPersonFOV=XX

XX yazan bölümleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Birçok modern FPS oyununun FOV ayarının 90'da kaldığını hatırlatalım, yani 90 olarak belirlemek oldukça iyi bir açı sunuyor.

Mouse'daki ağırlığı kaldırmak:

Yukarıdaki Mouse ayarlarından farklı olarak, Fallout 4'de Mouse sanki Joystick'le oynarmış gibi hafifçe elastik bir his verdiğini farketmişsinizdir. Bunu kaldırmak için:

Belgelerim>My Games> Fallout 4>Fallout4Prefs.ini dosyasının önce yedeğini alıyoruz. Sonra dosyanın içerisine girip şunu aratıyoruz: bForceIgnoreSmoothness=0 ve 0'ı, 1 olarak değiştiriyoruz.

bForceIgnoreSmoothness=1

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
4ün, çözümleri, fallout, pc, problemleri, ve


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yazlık saç problemleri ve çözümleri Amelia Saç Modelleri ve Bakımı 0 01 Eylül 2014 19:25
Yaş Problemleri konu anlatımı, Yaş Problemleri Violent Matematik 0 09 Mart 2014 22:29
Fallout 3 KarakıZ Oyun Hileleri 0 17 Ocak 2012 14:31
Fallout 3 (PC) KarakıZ Oyun Hileleri 0 15 Ocak 2012 11:58