IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Oyun Dünyasından Son Haberler (https://www.ircforumlari.net/oyun-dunyasindan-son-haberler/)
-   -   "Pokemon GO" kullanıcılarına siber tuzak (https://www.ircforumlari.net/oyun-dunyasindan-son-haberler/752218-quotpokemon-goquot-kullanicilarina-siber-tuzak.html)

NarÇiçeği 13 Temmuz 2016 23:18

"Pokemon GO" kullanıcılarına siber tuzak
 
Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran yaptığı açıklamada, dünyayı saran "Pokemon GO" çılgınlığının siber suçlular için de önemli bir fırsat haline geldiğine dikkati çekti.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Bir çizgi filmden uyarlanan "Pokemon GO" adlı artırılmış sanal gerçeklik oyununu, forumlar ya da resmi satış mağazası dışındaki kaynaklardan yükleyen kullanıcıların, "droidjack" olarak adlandırılan bir "arka kapı" yazılımıyla telefonlarındaki bilgilerin çalınabileceği bildirildi.

Siber güvenlik uzmanı Alper Başaran yaptığı açıklamada, dünyayı saran "Pokemon GO" çılgınlığının siber suçlular için de önemli bir fırsat haline geldiğine dikkati çekti.

Geçen hafta kullanıma sunulan artırılmış gerçeklik (augmented reality) oyununun, kullanıcıları fiziksel lokasyonlara yönlendirerek çeşitli pokemonları yakalamalarını sağladığını belirten Başaran, şöyle devam etti:

"Bu oyunu, henüz resmi olarak yayınlanmadığı ülkelerde Google Playstore dışındaki kaynaklardan indiren kullanıcılar, telefonlarının tamamen ele geçirilmesine neden olabilirler. Bir güvenlik firması yaptığı inceleme sonucunda forumlar gibi çeşitli kaynaklardan indirilen Pokemon GO oyunlarında 'droidjack' olarak adlandırılan bir arka kapı yazılımı tespit etti. Oyunun haritalardan kameraya kadar çok sayıda telefon kaynağına ihtiyaç duyması nedeniyle sistem genelinde geçerli izinler talep ediyor. Aynı izinlerin arka kapı yerleştirilmiş sürümde de istenmesi saldırganların sahte uygulamanın yüklendiği telefondaki bütün verilere ulaşmalarına imkan sağlıyor. Pokemon GO oyununu Google’un kendi mağazasından yüklediyseniz büyük ihtimalle güvendesiniz ancak forumlardan veya başka kaynaklardan yüklediğiniz bir uygulamaysa büyük ihtimalle telefonunuzdaki bütün bilgiler çalındı. Bu durumda suçluların kamera ve mikrofon aracılığıyla sizi izleme ihtimalleri de oldukça yüksek."

"Antivürüs programı yüklenmesinde yarar var"

Başaran, resmi satış mağazalarında ise "hile" veya "kolay pokemon" bulmayı sağlayacağını iddia eden uygulamalara karşı dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

Oyunu farklı kaynaklardan akıllı telefonlarına yükleyen kullanıcıların uygulamayı en kısa zamanda silmelerini öneren Başaran, "Uygulamayı kaldırdıktan sonra bir antivürüs programı yüklenmesinde yarar var. Antivirüs programı arka planda çalışan zararlı yazılımı tespit etmede ve engellemede faydalı olacaktır" dedi.

Pokemon GO

Pokemon GO, arttırılmış gerçeklik teknolojisi kullanılarak iOS ve Android cihazlar için geliştirilen ve gerçek dünya üzerinde fiziksel olarak oynanan konum tabanlı bir mobil oyun. Niantic (Google) ve The Pokemon Company tarafından geliştirilen oyun, 6 Temmuz 2016'da birkaç ülkede ücretsiz olarak kullanıma sunuldu. Oyun henüz Türkiye'de Google Play veya App Store'da yer almıyor.

Çizgi filmin orijinalinde olduğu gibi, oyununda da pokemon karakterlerini yakalama, eğitme, takas etme, karşılıklı savaştırma gibi fonksiyonlar bulunuyor.

TrtHaber


PauL 14 Temmuz 2016 10:31

Cevap: "Pokemon GO" kullanıcılarına siber tuzak
 
Bir ben yükleyemedim şunu :) bulamadım bir türlü ..

gul_perisi 14 Temmuz 2016 10:37

Cevap: "Pokemon GO" kullanıcılarına siber tuzak
 
Cevremdeki herkes deli gibi oynuyor :)

Wizard 14 Temmuz 2016 12:11

Cevap: "Pokemon GO" kullanıcılarına siber tuzak
 
Adini bile ilk defa duydum :D

Ben telefonda oyun sevmem , eskiden oyun olan telefonlardan da oyunlari silerdim:)

fLayer 14 Temmuz 2016 12:39

Cevap: "Pokemon GO" kullanıcılarına siber tuzak
 
clash royale yeterli yakında yassaklanır çogu ülkede memleketimde bir pokemon için birbirlerini vuruyorlar :D

Hesna 14 Temmuz 2016 13:54

Cevap: "Pokemon GO" kullanıcılarına siber tuzak
 
Ortam yapacak firsatcilara da gun dogmustur hadi iyisiniz. :D

Bir goruntu de benden olsun. :)

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

yoSun 14 Temmuz 2016 14:00

Cevap: "Pokemon GO" kullanıcılarına siber tuzak
 
Dehşet bi yayılma var:=)))))))))))))))

JuDGe 14 Temmuz 2016 14:17

LÂZ
 
Aktif olarak kullanılan bir oyun. Yürümeyen insanlar için spor, arabası olanlar için de maddi kayıplara sebebiyet verebilecek birşey.:(blush): Siber olarak bilgileriniz kopyalabilir yada gasba uğrayabilirsiniz. Gasba nasıl uğracağız derseniz. Yüksek level olmuş kişiler kendi pokemonları yaratıp belli bir böyleye koyabiliyorlar bu ıssız bir yer olabilir. Kişiler pokemonu almak adına oraya gidip başına iş gelebilir. ABD'de işlenen suçları arasına girmiş bulunmakta hayatta daha ileri bir durum var pokemon arayan kız ceset buluyor. Bu tip durumları öğrenen dolandırıcılar yada suçlular bunların fırsatını kollayacaktır.

Temmuz başı gibi yurt dışında aktifleşen oyun henüz Türkiye'ye gelmediı. Türkiye'de oynayanlar ise apple kimliğini değiştirerek yeni açılmış gmail hesabını yurt dışı lokasyon yaptığınde app-google play marketin de cıktığını görecektir.

Çok kişi saçma gelebilir oyunun amacı nedir diye sorabilir. Tamamı ile pokeman cizgi filminin tutkusuyla ilgili.
Bayan kullanıcılar yoğunlukta.

PauL 14 Temmuz 2016 14:18

Cevap: "Pokemon GO" kullanıcılarına siber tuzak
 
Böyle bişey varmı yaaa oturuyorummmm baktım bir kaç genç kız üzerime koşuyorrr dedim durun napıyorsunuz meğersem oturduğum yerde arkama sakanmış bir pikacu varmış dedim vermem onu size :) pikacu dedim kaç kaç :) saklan dedim yakalayamadılar :) bir üzüldüler bir üzüldüler anlatamam size kız neredeyse ağlıcak :)

Melodram 14 Temmuz 2016 18:03

Cevap: "Pokemon GO" kullanıcılarına siber tuzak
 
Ölse sokağa çıkmayacak insanları sokaklara döktü, parklarda grup grup toplanıp dağılıyorlar arıyorlar, bu olaydan yararlanarak sevgili arayanı da vardır, pokemon bahane. Bir arkadaşım Pikaçu'yu buldu diye, arkadaşları çılgına dönüp trip bile attı. Pikaçu'yu bulmak biraz zormuş da. :D Ne diyelim, pokemon ararken ceset buldu haberleri okuduk, bizde de kafa göz dalanlar olur, Adana'da silah çekerler, türlü türlü şeyler. Benden uzak olsun.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:48.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net