IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 29 Nisan 2020, 10:22   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çin, Koronavirus Temalı Oyunun Steam Sayfasına Yasak Getirdi




MythZ isimli bir geliştiricinin yaptığı Coronavirus Attack isimli oyun, bünyesinde barındırdığı politik içerik sebebiyle Çin’de engellendi. Oyunun geliştiricisi, Çin hükûmetine bir protesto olarak oyunu geliştirdiğini söyledi.
Çin’de ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyaya yayılan koronavirüs, hâlâ tam anlamıyla kontrol altına alınabilmiş değil. Virüsün sebep olduğu COVID-19 hastalığına yakalanan kişi sayısı 3 milyonu geçmiş durumda.

Tabii bu kadar popüler bir gündem hakkında birçok içerik üretiliyor. İşte bu içeriklerden bir tanesi de bir oyun oldu. Koronavirüs temalı bir oyun, politik içeriği sebebiyle Çin’de yasaklandı.

Koronavirüs temalı oyuna yasak getirildi:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Oyunda oyuncuların, koronavirüs saldırısını durdurabilmek için virüs sebebiyle enfekte olmuş bir ülkeden 'bencil zombilerin' kaçmasını engellemesi gerekiyor. Oyun, çıktıktan sonra Çin bayrağıyla benzer renkler kullandığı için şikâyet edilmeye başlanmıştı.

Oyunun Steam sayfasındaki tanıtım yazısı şöyle: “İnsanları bencil zombilere dönüştürebilen bir virüs ülke çapında yayıldı. BENCİL-ZOMBİ VİRÜS TAŞIYICILARI ülkeden kaçmaya çalışıyor. Bencil zombi virüsünü kontrol etmek için gizli bir laboratuvar, ona karşı bir antizombi virüsü olan Coronavirus'ü yarattı. Amacınız, bencil zombi virüsü taşıyıcılarının kaçmasını ve başkalarına bulaşmasını önlemektir. Taşıyıcıları olabildiğince yok etmeli, daha ölümcül özellikler geliştirmek için daha fazla DNA toplamalı ve bağışıklık geliştirmeden önce taşıyıcıları temizlemelisiniz.”

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Oyuncular, ayrıca oyun içerisinde “Hong Kong’u özgürleştir” ve “Tayvan, Çin’de değildir” gibi rozetleri de kazanabiliyorlar. Oyunun geliştiricisi MythZ, Abacus isimli bir internet sitesine yaptığı açıklamada oyunu, Çin hükûmetine karşı bir protesto olarak geliştirdiğini söyledi. MythZ, ülkenin salgınla başa çıkma stratejisinden memnun olmadığını da ifade etti. Bazı Steam kullanıcıları, oyunun Steam platformundan tamamen kaldırılması yönünde çağrıda bulundu. Oyunla ilgili olumsuz yorum bırakan bir oyuncu, insanların ölümünün eğlence olarak kullanıldığını ifade etti.

Coronavirus Attack isimli bu oyun, Çin’de engellenen ilk oyun değil. Oldukça popüler bir oyun olan Plague Inc. oyunu da mart ayında kara listeye alınmıştı. Bildiğiniz gibi Plague Inc. oyununda kendi virüsünüzü yaratarak insan ırkını dünyadan yok etmeye çalışıyorsunuz.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
cin, koronavirus temalı oyunun steam sayfasına yasak getirdi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
MEB; derslerde cep telefonuna yasak getirdi SaNaLStaR Eğitim Haberleri 0 06 Mayıs 2018 12:31
İsviçre, IŞİD'in tüm faaliyetlerine yasak getirdi Seth Haber Arşivi 0 09 Ekim 2014 00:02
İlaca suistimal yasak getirdi Zen Sağlık Köşesi 0 27 Kasım 2012 20:30
Yayınlanan haberlere göre yeni oyunun kapak resmini CM Punk süslendirecek. Oyunun geç Bulut Oyun Dünyasından Son Haberler 0 29 Mayıs 2012 20:13
Google Karşılaştırmalı Reklam Sayfasına Yeni Görünüm Getirdi Spartacus Google 0 01 Mayıs 2012 15:56