IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Mayıs 2020, 02:59   #1
Çevrimdışı
GeN
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bir Hacker, Roblox Çalışanına Rüşvet Vererek Kullanıcı Bilgilerine Ulaştı




Milyonlarca oyuncusu bulunan Roblox'un bir çalışanı hackerdan rüşvet almayı kabul etti. Bu sayede kullanıcı bilgilerine ve çok daha fazlasına ulaşan hacker, konu hakkında "Bir noktaya dikkat çekmek için yaptım" ifadelerini kullandı.
Bir hacker, dünyaca ünlü oyunlardan biri olan Roblox'un müşteri destek paneline erişmek için şirketin çalışanına rüşvet verdi. Hackera erişimi sağlayan çalışan, 100 milyondan fazla kullanıcının kişisel bilgilerini ve oyun içi sanal paraları hackera sunmuş oldu. Hacker, bu erişim izniyle beraber kullanıcıların e-posta adreslerini görebiliyor, şifrelerini değiştirebiliyor, hesaplarından 2 faktörlü doğrulamayı kaldırabiliyor, kullanıcıları engelleyebiliyor ve çok daha fazlasını yapabiliyordu.

Roblox; PC, Xbox ve mobil platformlarından oynanabilen bir oyun. Kullanıcılar, kendi platform motorlarıyla veya başkalarının platformlarıyla kendi oyunlarını yaratabiliyor. Roblox oyuncuları, daha fazla güç ve yeteneğe erişmek için oyun paketleri veya kendi karakterleri için oyun içi parayla kozmetik eşyalar satın alabiliyor. Ayrıca Roblox oyun geliştiricileri, kendi yarattıkları platformları nakit paraya çevirerek para kazanabiliyor. Oyun, özellikle YouTube ile yakından ilgilenen çocuklar arasında çok popüler ve aileler koronavirüs salgını sırasında oyun günleri ve partiler için bu platformu kullanmakta. Roblox'un hedefiyse dünyayı oyun sayesinde bir araya getirmek.

YouTuber Linkmon99'un bilgileri de ele geçirildi:

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Oyundaki kullanıcıların bilgilerine erişen hacker, Roblox kullanıcı verilerini içeren müşteri destek panelinin ekran görüntülerini paylaştı. Ekran görüntülerinde çoğunlukla, Roblox oyuncularının e-posta adresleri gibi kişisel bilgileri bulunuyordu ancak bu az sayıda oyuncunun arasında YouTuber Linkmon99 gibi yüksek profilli oyuncular da vardı. Linkmon99, Roblox'ta sınırlı oyun içi ögeler göz önüne alındığında en zengin oyuncu olarak biliniyor.

Hacker, birçok kullanıcının bilgilerine ulaşmış olabilir ancak görünene göre sınırlı bir sayıda hesapla yetindi. Hacker, konu hakkında "Bunu onlara sadece bir şeyi kanıtlamak için yaptım" dedi. Ayrıca hacker, 2 adet kullanıcının şifresini değiştirerek eşyalarını sattığını da belirtti. Roblox yetkilisi de yaptığı açıklamada sorunu gidermek için gerekli önlemleri aldıklarını ve az sayıda kullanıcının bundan etkilendiğini ifade etti.

__________________
Bir Yosun Yatağı Bağışlanmış. Bir İç Çekişle Uzanmış. Kabul Edilmiş Yeşil Battaniye Tarafından. Dünyayı Öpmüş HoşçakaL . . .
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
bir hacker, roblox çalışanına rüşvet vererek kullanıcı bilgilerine ulaştı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
"Cemaat, Kılıçdaroğlu'nun özel bilgilerine ulaştı" Seth Haber Arşivi 0 25 Kasım 2014 11:18
PlayStation Plus, 8 milyon kullanıcı sayısına ulaştı RaMSeS Oyun Dünyasından Son Haberler 0 07 Kasım 2014 01:40
Bir ayda kullanıcı sayısı 120 bine ulaştı! Deep İnternet Dünyasından Haberler 0 30 Aralık 2011 17:16
vBulletin'da profil bilgilerine ek sunucu m4x vBulletin Sorunları ve Çözümleri 4 16 Ocak 2008 20:35
İnternet kullanıcı sayısı 15 milyona ulaştı Serhatt Haber Arşivi 1 12 Nisan 2006 16:50